Проф. Герджиков е обединител, Радев запалил война без мир

Има достойни кандидатури в кампанията, смятат учени
5 окт 2021 10:35, Анисия Иванова
105

"Наистина обединени са думи, които се казват по време на избори, обаче после не се стига до това обединение. Хората, които ще подкрепят проф. Герджиков, сме убедени, че е време за съвсем друг начин на говорене в политическия живот", заяви ректорът на Националната художествена академия проф. Георги Янков в "България сутрин".

Наистина обединени ще бъде мотото на кампанията на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, който беше издигнат от Инициативен комитет заедно с полковник Невяна Митева.

Проф. Герджиков е учен и ерудит, който се е доказал и като администратор, подчерта Янков.

Още по темата

"Да ръководиш най-голямото висше учебно заведение в Българя е доста сложна задача. Беше избран и за председател на ректорите, той е диалогичен човек", изтъкна още той.

По думите му един от другите кандидат-президенти - Лозан Панов, е интелигентен и достоен човек, а ситуацията се е променила неочаквано.

"Преди 10 дни едва ли не нямаше откъде да се появят достойни кандидатури срещу тази на ген. Радев. Сега виждаме три основни, те променят какво ще се получи на президентските избори. Появиха се хора, които са точно това, което Румен Радев не е", подчерта проф. Янков.

Преподавателят в Минно-геоложкия университет проф. Вили Лилков смята, че настоящият президент не е успял да изпълни конституционните си задължения.

"Той подпали войната, но не успя да сглоби мира. Беше в основата на протестите, в основата на разединението, което се случи на улицата. Впоследствие не успя да постигне мира. С кандидатурата на проф. Герджиков искаме да постигнем истинско обединение. Дошло е време наистина да изберем президент, който олицетворява обединението на нацията", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Двамата представителите на Инициативния комитет са на мнение, че проф. Герджиков добре се справя с компроматите, реагира навреме и се държи достойно, без да прекосява границата на добрия тон и възпитание. Той трябва да бъде над компроматите и лошия тон, убедени са те.

"Има невероятното качество да слуша. Действително много внимава в това, което се казва и се опитва да го разбере. Този човек е в състояние с невероятната си диалогичност да постигне консенсус между политическите сили", отбеляза проф. Лилков.

Той призна, че е останал поразен от речта на полк. Митева пред Инициативния комитет. Говорила е за семейство, за съпруг, за Бог, за родина, за спорт и за добротворчество.

"За мен тя е невероятно попадение на проф. Герджиков и ще изпълни със смисъл функцията на вицепрезидент. Тя е с невероятна кариера в спорта, участник на Олимпиадата в Сеул", подчерта проф. Лилков.

И настоя, че не може в Инициативния комитет на Румен Радев да има 27 агенти на Държавна сигурност.

"Това е знак на действащия президент, който казва: Давам висока оценка на мракобесните служби на Държавна сигурност. Този човек дава цялостна оценка на мрачен период в нашата история", посочи проф. Лилков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
5
 
! Отговори
Бунтата преди 2 години
Кой пробва професор Герджиков за обединител????Каде,кога и как тоя професор е обедявал народа?????100 пъти попитахме тук,как президента Радев е разединявал народа-но понеже платените медий не искат да кажат,мълчат като нямо мисир.ки.
92
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До ДедоДедо,вашият кандидат за вицепрезидент също е шапкар или заради годините вече забрави.
91
4
 
2
 
! Отговори
за незапознатите преди 2 години
Проф. Герджиков е служил войник 1982-1984 г., женен е и има голям син.
90
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До тя,минаха три дена,от както името му тръгна по телевизии и радиа,и хоп ганчофците веднага го направиха голем политик и обединител на нацията.
89
2
 
8
 
! Отговори
тя преди 2 години
Как пък разбрахте ,че Герджиков "обедини нацията ",като още никой не го е избрал и нищо не се знае !
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България за посредствен на работа ти трябват политически връзки, та камо ли за ректор. Ректорите на университетите са политически назначени лица. Най- умните учени са физиците и математиците, ама нали трябват удобни марионетки, та за това правят философи и филолози ректори.
87
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф. Герджиков е поредната марионетка на ГЕРБ и ДПС. Ние искаме реформи, не от същото. Надявам се тая кандидатура да не стигне до балотаж.
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално ГЕРБ ги подкрепят само 10% от населението и е време да си дадат сметка за това. Хората имат различни политически виждания. Това е нещо нормално! За гербаджиите това е разделение, че и на война го оприличват. Гербаджите така и не казаха кои хора са разделени и кои хора те искат да обединяват. Българите сме разделени с Македония, Одринска и Беломорска Тракия, Добруджа, Западни покрайнини! ГЕРБ ще ни обединят ли с тях, те дори направиха ли нещо съществено за българите там?
85
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгарите на Радеф да дават оценка?!Хахаха!
84
5
 
6
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Striker: Герджиков може да изглежда изненадващо умен само на изненадващо п'рости хора. Има световно известни физици, химици, математици. Някой да е чувал за световно известен филолог? Нама такива. Как така в СУ не се намери друг читав кандидат за ректор, та Герджиков се е оказал единствен кандидат. Случайно, или някой отвън се е намесил?
83
8
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
След бесния шапкар всеки кандидат е по добър, даже и Луна!
82
14
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Герджиков и Митева са възможно най-безсмислената двойка кандидати. Дори само поради факта, че са проксита на Ту лупа, но и далеч не само заради това.
81
14
 
12
 
! Отговори
Дако от Сокако преди 2 години
Зеления чорап има кофти манталитет на моменти, но този ми прилича на ***. Няма как да гласувам за него, още повече че и бойко надзърта зад рамото му.
80
0
 
8
 
! Отговори
проф. Герджиков преди 2 години
Кесарювото кесарю, олигарховото олигарху, това е мойто мото за да има обединение и мир.
79
10
 
15
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Герджиков е типичен апаратчик от депесарско-гербаджийски тип. Избран за втори мандат ректор с избор, в който само той е бил кандидат също като Гешев.
78
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59 познаваш интелигентни РАБОТНИЦИ, така ли ? евала мен, гоуем си. Само да питам ако са толкова интелигенти защо са работници а не работодатели ? Колкото и интелигенти хора да познаваш, виж все пак кои са хорат в ИК издигнал Герджиков и си помисли дали са няхното ниво и дали са допринесли за странат повече от тях..
77
7
 
8
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 72: Не си познал кой ще изпълни медиите със злоба, злъч и ненавист. Ще е точно бат'ти Бойко, когато разбере, че Радев са го избрали пак. Дано не си докара и някой инсулт или инфаркт.
76
14
 
19
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Наистина не мога да разбера как някой може да харесва и гласува за Радев. Значи всички колективно си затваряте очите за неговите престъпления и нарушаване на конституцията и твърдите, че това злобно и изтъкано от мъст човече е промяна. Самия факт че в неговия ИК има 30 и кусур фигури на ДС говори много. БГ е в международна изолация и никой не го бръсне.. Служебния кабинет е под всякаква критика и не могат една криза да овладеят... халал да ви е
75
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да припомня, че преди 5 години ДПС подкрепи РР на вторият тур. Нещо което лицемерно той все отрича. И този човек иска втори мандат?!?!?!?
74
3
 
3
 
! Отговори
Обединява ни преди 2 години
Любовта към древногръцката философия и огледалата на средновековния владетел.