20 сигнала срещу кабинета "Борисов 3" са дадени в прокуратурата

По два от тях са образувани съдебни производства
138
20 сигнала срещу кабинета "Борисов 3" са дадени в прокуратурата
Снимка: БГНЕС

20 сигнала срещу предишните управляващи за периода от 12 май до 1 октомври са подали служебните министри, съобщиха от прокуратурата.

По два от тях са образувани съдебни производства.

Три от сигналите са изпратени по компетентност на Европейската прокуратура.

Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство по постъпил сигнал от Министерство на икономиката за неупражнен достатъчен контрол при ремонта и реконструкцията на 414 язовири.

Разследването се води от Националната следствена служба за неполагане на достатъчни грижи за ръководенето на повереното му имущество и от това последвало неговото разрушаване.

Образувано е досъдебно производство и във връзка със сигнал от служебния министър на здравеопазването, в който се посочва за декларирани неверни данни при участие в конкурс за независим член на Съвета на директорите на УМБАЛ "Александровска”. Разследването се води от СРП. На 12 август е образувано досъдебно производство и са дадени насоки на полицаи в СДВР за това, какво да бъде извършено в хода на разследването. Назначена е графическа експертиза, изискана е декларацията в оригинал, предстоят разпити на свидетели.

В прокуратурата е получен доклад, внесен от МОСВ, по повод нарушения при изпълнение на дейности по Оперативна програма „Околна среда" - 2014-2020 г. Материалите са изпратени на Европейската прокуратура, която е приела преписката по компетентност.

До Европейската прокуратура по компетентност е изпратен и сигнал от зам.-министър на икономиката относно престъпления по отношение получени средства от фондове, принадлежащи на ЕС, по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ – 2014-2020 г. Сигналът касае фирма-бенефициент по проект.

Третият сигнал, постъпил от Изпълнителна агенция „Одит на средства на ЕС“ при Министерство на финансите, изпратен до Европейската прокуратура, е относно съмнение за конфликт на интереси по проект за изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци. Същият вече е разгледан от Европейската прокуратура, получен е отказ за образуване на наказателно производство.

По голяма част от сигналите, изпратени за разследване на органите на МВР-ГДНП и СДВР, са дадени конкретни указания, които до момента не са изпълнени и материалите не са върнати на компетентните прокуратури, съобщават още от държавното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
23
 
16
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Няма ги вече и Меркел и Курц и наш Тиквун започва да му става топло около шията. Като всяка изтривалка, когато вече е много *** и съдрана, се изхвърля и се купува нова.
16
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте резултати от гешевтурата! Преди мощен щут на Каскетчето няма никакъв шанс!
15
13
 
29
 
! Отговори
питам преди 2 години
Кой министър от предните правителства е корумпиран, кой и с колко го е корумпирал. Напишете поне едно име за да го намразя. Но не ви стиска, защото лъжете и ще ви осъдят. Дотогава ще продължавам да не вярвам фигуранта и протнестиращите мутри.
14
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко и некадърната му пасмина бавно и сигурно отиват на политическото бунище
13
13
 
25
 
! Отговори
АДВОКАТ преди 2 години
ДВЕ ДОСЪДЕБНИ ПРОИЗВОДСТВА, подчертавам две...едното за реконструкция на 414 язовира и това срещу правителството, трябва да си съвсем необразован за приемеш такЪва информация за достоверна и какво общо има правителството? ама нали трябва да се пълни кошничката с фейкове... а второто направо кърти, Конкурс за член на Съвета на директорите, та той кирчо ги назначавеше по двама в час
12
28
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко Тиквата ке падне!
11
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия се напънаха няколко месеца и родиха мишка. Иначе простолюдието фърля гюбеци на чалгата и разпенено повтаря какъв крадец е Борисов докато държавата потъва.
10
8
 
29
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Това, че има сигнали АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ ЗНАЧИ! РЕЗУЛТАТЪТ ОТ " СИГНАЛИТЕ" ЩЕ СЕ ВИДИ ПО- КЪСНО. СЕГА ПРЕДИЗБОРНО ДАЙТЕ ДА П.ЛЮ.ЕМ ПОВЕЧКО.
9
8
 
24
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
До Сатанист хахах май забрави, че в ИК на Радев има 27 ДС агента хахах
8
9
 
18
 
! Отговори
Гешев преди 2 години
И 200 да са, при мене немат шанс!
7
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А стотиците ежедневни сигнали стещу правителството на Радев кога ще бъдат дадени на прокуратурата. Всеки ден правителството убива българи затазени с Ковид, цените на тока и хляба?
6
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха скоро приятел архитект няма да кажа от кой град разказа че му предлагали по висок пост в София ако намери нещо да пише доклади срещу Борисов, на други млади кадри също им предлагали такава сделка. Тия само с това се занимават ама нямат хора и събират от кол и въже само да са съгласни да ровят и да плюят.
5
26
 
10
 
! Отговори
Сатанист Борисов преди 2 години
Борисова България е въвела СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ, ДС структури екзекутират неудобни на Борисов и Гешев
4
13
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Прилича като сигналите на кучето на фигуранта за стотици подслушване на политици и медии. Кьор фишек.
3
28
 
7
 
! Отговори
Сатаниста Борисов преди 2 години
Борисова България е въвела СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ, ДС структури екзекутират неудобни на Борисов и Гешев!
2
9
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А срещу Гешо са сигналите са дадени на Мешерето за хотела Бояна :)))
1
34
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една след друга кражбите на Тиквун излизат на бял свят.