Иван Костов: От "Продължаваме промяната" си служат с неистини

Това е накарало останалите политически сили да загубят доверие в тях
14 окт 2021 19:00, Нели Христова
177
Иван Костов: От "Продължаваме промяната" си служат с неистини
Снимка: БГНЕС

"Според икономическите теории за ценова криза не може да се говори, докато няма двуцифрена инфлация. Ако погледнете медиите на Запад - там статистиката отчита по-висока инфлация, отколкото в България. Статистиката ни отчете през август 3,7 процента ръст на цените. Ако погледнем цените в България на фона на тези в Европейския съюз, ще видите, че цените на горивата у нас са най-ниските, цените на електроенергията - също, а газът е с 20 на сто по-евтин най-вече заради връзката с азерския газ. Трябва да проявим разбиране към тревогите на българските производители на стоки и услуги, но те не са в по-лошо конкурентно положение отколкото колегите им в ЕС. При другите тези цени поскъпват дори още повече".

Това заяви бившият премиер Иван Костов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

"Още по-малко може да се говори за икономическа криза. Тук има много груба пропаганда, която е скъсала с всякаква икономическа наука. Икономическа рецесия има когато в продължение на 2 тримесечия има спад на брутния вътрешен продукт - каза още той. - А българският БВП нараства и в този смисъл тенденцията е България да излезе от депресивната фаза и да влезе в растеж - очаква се тнакъв с над 4% на БВП".

"През 1997-1998 г. съм мечтал за месечна инфлация от 3,7%, защото тогава наистина беше двуцифрена. Нека не се говорят неща, които нямат обективна основа", сподели Костов.

"Кризата е съвсем другаде - в политическата система - категоричен бе той. - Тежката застойна криза се превръща в институционална. Това води дотам институциите в България да действат все по-неадекватно, все по-лошо. Институции като прокуратурата и Комисията за защита на конкуренцията, Българската банка за развитие нанасят вреди. Кризата е и в елиминирания обществен дебат. Не се търсят пресечни точки 112-о място по отношение на свободата на словото говори за много тежко положение в това отношение. Малко са отстровчетата, където има възможност да се води дебат. Това са кризите, които силно влошават ситуацията в страната. Тази криза е свързана непосредствено и със съдебната система, с върховенството на закона, без което институциите вехнат".

"Бих откроил "Демократична България", чиято теза през цялото време беше, че трябва да има правителство и бе готова да помогне, да участва, дори да няма свои представители във властта. Не мисля, че вината трябва да се раздели да нямаме правителство по равно между всички политице", заяви той. И предупреди да не се доверяваме на социологическите изследвания, които не били доказали, че са много точни. "Много ще бъде важно съчетанието, които ще направи избирателят между партия и президент, защото ако избере президент, който е против разрушаването на модела ГЕРБ-ДПС, ще бъде много трудно да се състави правителство. И обратното. Отсега се вижда, че ГЕРБ и ДПС няма да имат мнозинство в парламента, те ще имат около 90 места. Останалите ще имат много повече, но БСП като мандатоносител може да сполучи да направи кабинет само ако го направи без гласовете на "Демократична България", която вече е заявила, че няма да подкрепи правителство с мандат на БСП. Много зависи президентът на кого ще даде мандата, за да бъде успешен. От "Продължаваме промяната" трябва да забележат, че силно са загубили доверието на останалите политически сили - ИТН и БСП. Те си служат с неистини - примерно, че Кирил Петков не е бил двоен гражданин когато е бил подписал декларацията си. Неистина е, че като финансов министър Асен Василев говореше, че АПИ е извършвала колосални нарушения. Оказва се сега, че финансовият конт", добави Костов.


177
Още от Избори 2021
ГЕРБ - първа сила, люта битка за второто място между ПП, ИТН и БСП
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Национален предател !
154
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Експремиерът Ив.Костов тръби, че от ПП си служат с неистини. И това го казва лидерът на партията СДС, кото бяха ненадминати в лъжите, за 3 години опрапастиха държавата и продадоха основните й фондове за жълти стотинки. Изкараха мандата до 2001 г. и хората не им дадоха втора възможност да управляват. Нали това беше така, г-н експремиер?
153
1
 
3
 
! Отговори
Noname преди 1 ден
Костов имал ДОБЛЕСТТА да си отиде?! По-скоро беше доблестно изритан. Питайте по Добруджа за доблестния Костов.По горната логика можем да кажем, че и Тодор Живков имаше доблестта да си отиде, и Хитлер доблестно се е самоубил.Доблестен политик?! Има ли изобщо такова животно?
152
2
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 ден
До Един Костов не е вожд! Той не е политик-той разбираше мръсотията на БСП,но не можа да я махне с политически средства,а искаше да я накара да го спре по нейния си насилствен начин,да се дискредитира нейната насилническа същност и я размяташе из цялата страна с разни простотии,но БСП беше верна на Задкулисието и на всичко казваше "да".След като разрушиха страната,Костов все пак има доблестта да си отиде, но БСП днес се бори за власт, прави преврати-БСП си показа рогата и Костов цъфна пак...
151
2
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 ден
До Анонимен150 Не тоя разпродаде България, а БСП с нейната политика на преход! Ако не беше техния преход към пазарна икономика, "тоя" нямаше да "разпродаде България" за жълти стотинки, но това беше "политиката" на водещата по онова време партия-БСП и "тоя" изпълняваше точно нейните решения.Ето затова аз смятам, че Костов не е политик - един политик,когато не е съгласен с нещо не мята противника си насам-натам докато разруши страната, а като не може да се справи с политика,просто се оттегля
150
3
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 ден
Смешни са тези неистини. Няма неистини, а чисти лъжи! Няма грешки,а чиста БСПарска манипулация - плашат народа, лъжат го за това колко лошо е работел Бойко, за да седнат на неговото място..Не.год.ни.ците са си не.год.ни.ци! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! Ако не успеем да махнем БСП,която ни гледа в очите и ни лъже, от нас нищо не става...Докато не ги махнем няма да се оправим- ще станем пак васал на някой, който е на прага да се срути - БСП ги избират все такива,а това си е боже наказание за нас
149
4
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 1 ден
До Обективен Много бъркаш или нарочно лъжеш ! По негово време инфлацията стана от четирицифрена - едноцифрена ! Той ни измъкна от червените л*йна , ама на много хора не им изнася ....
148
2
 
1
 
! Отговори
Един преди 1 ден
Вожде , кога ще се завърнеш ?!?
147
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тоя разпродаде България. Сега не по ТВ, а в затвора доживот с конфискувано имущество, заедно с много други трябваше да е.
146
2
 
2
 
! Отговори
опетков преди 1 ден
До Гореща новина Без лъжи моля! Луканов си избра Желев. По неговото време Костов все още беше ниска топка. След това стана министър при Беров, ако не се лъжа (или Попов).
145
1
 
5
 
! Отговори
опетков преди 1 ден
До Обективен Моля не лъжете. Четирицифрената беше при Виденов. Софиянски стабилизира лева за седмица, а Костов довърши останалото. Вярно е, че проведе най-грабителската приватизация, като се оправдаваше с МВФ и Световната банка. Преди него пък Виденов започна "разбойническо-мениджърската". Направи много "грешки" и не оправда доверието на масите, но оправда доверието на тези, които той направи олигарси, като Прокопчо например.
144
2
 
1
 
! Отговори
опетков преди 1 ден
До Анонимен Извинете, кои в момента са "неудобните"? Нека да не извиняваме некадърноста и безхаберието с несъществуващи външни сили.
143
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Винаги на неудобните политици или правителства им се спретва инфлация и икономическа криза. Така работят чакалите от САЩ.
142
6
 
6
 
! Отговори
rado преди 1 ден
Toq 6to ne e v zatvora? Da vyrne parite za BALKAN. Za6to dava mneniq i interviuta? Kradec!!!
141
5
 
9
 
! Отговори
dmx преди 1 ден
Дядото на корупцията се изказа. Да не демонизираме Пеевски, да демонизираме Петков и Асенов. Наистина е за затвора
140
13
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 ден
Много истини казва Костов, за това тролчетата на ОПГ ГРОБ/ДПС и тези на БКП скачат така настървено! Прави винаги точни анализи, които не се харесват не жaлките партии на Статуквото! Успех му желая!
139
2
 
10
 
! Отговори
някой си преди 1 ден
Токът е 400% отгоре за производителите. Въпрос на време е да започне да се отразява масово във всички стоки. Тогава няма да си говорим само за двуцифрена инфмация, която вече я има в много стоки от потребителската кошница. Официално вчера България беше с най-скъпия ток в Европа. По-скъп от Германия и Франция и Австрия... Този не си знае статистиките или нарочно манипулира мнението.
138
6
 
19
 
! Отговори
Коментатор преди 1 ден
И този е за затвора.
137
7
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 1 ден
В зората на "демокрацията" от преподавател по политикономия на социализма във ВМЕИ "Ленин" (сега ТУ) , стана пръв седесар. По негово време България беше "приватизирана" и разграбена ,а инфлацията стана четирицифрена. Сега тръгнал акъл и мнения да дава.
136
3
 
14
 
! Отговори
ЦИНИК преди 1 ден
Майнити го тоаа бря! Нимоа гу глеам !