Нинова: В тежката криза трябва да защитим българското производство

БСП отново иска ДДС за храните да стане 9%
44
Нинова: В тежката криза трябва да защитим българското производство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ръководството на БСП се срещна с представители на браншовите организации на български хлебопроизводители, месопроизводители, млекопроизводители, винопроизводители и производители на безалкохолни напитки, съобщиха от пресцентъра на партията.

По време на срещата бяха обсъдени проблемите  на малките и средни фирми, възникнали в следствие на увеличението на цените на ток, газ, суровини, транспорт и логистика. В резултат на тези разговори БСП подготвя спешни мерки за първите 100 дни на управление, за да се подпомогнат икономиката и домакинствата, както и параметрите на държавния бюджет за 2022 г.

“Нашето предложение да се намали ДДС на храните от малката потребителска кошница от 20 на 9% не е от днес. Но сега става изключително актуално. Това е стъпка в помощ и на производителите на храни, и на всеки потребител", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Браншовиците предложиха да се осигури специален енергиен пакет, който да бъде предимно за фирми, които работят на българския пазар.”

"Непременно ще допълним тази идея към мерките за първите сто дни. В тази тежка криза най- напред трябва да защитим българското родно производство", подчерта Нинова.

"Полезното от тези срещи е, че заедно с вас търсим работещи решения  на проблемите. А едно от най-важните е да осигурим храната на хората, която да могат да си купят на достъпни цени", категорична бе председателят на българските социалисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: ниноваДДСхрани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво българско производство- пилета за Макдоналдс ли?
26
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
ДР.Нинова,първо да видим колко депутата ще имаш в следващия парламент.След това срещи с браншови организации и настояване за 9% ДДС.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига лозунги, ***.
24
0
 
5
 
! Отговори
Бла бла преди 2 години
Та няма да подкрепяме занзибарското!Като няма какво да кажеш,почват алабализмите!
23
0
 
4
 
! Отговори
НИНОВА ВИ ЛЪЖЕ БЕ... преди 2 години
Нищо нема да поевтинее.....НАПРОТИВ , ВСЕ ПО СКЪПО ЩЕ СТАВА, под мъдрото ръководство на червените кхмери...
22
1
 
5
 
! Отговори
въпросче преди 2 години
абе импексова , а до като бяхте на власт що съсипахте и приватизирахте производството , а не го защитихте ?
21
1
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Красная Нинова,и 0,5% да стане ДДС българския търгаш няма да свали и стотинка от цените.Неговата гуша е бездънна,черна дупка.Дори да са останали само двама българи на земята,пак единия ще дере кожата на другия.
20
0
 
3
 
! Отговори
МРЕКЕ... преди 2 години
По 100-човека/дн....ДРУГОТО СА ПРЕДИЗБОРНИ ПРОСТОТИИ....!
19
1
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
НИТО ЕДИН КОМУНИСТ И ЛЕВИЧАР, НЕ Е НАХРАНИЛ НАРОДА СИ....ВЕЧНО Е ДАВАЛ САМО " ЦЕННИ СЪВЕТИ" КАК ДА СЕ ВЗИМА /ИЛИ КРАДЕ ОТ ОБЩОТО......ХАХАХА
18
1
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Ако Господ слушаше комунисти и левичари, парите щяха да са като шумата по дърветата....ха ха...
17
5
 
4
 
! Отговори
комунистите преди 2 години
Бойко Борисов-член на БКП.Христо Иванов-Бойкикев-потомък на активисти на БКП.Атанас Атанасов-член на БКП и човек от службите от онова време.Ивайло Мирчев-син на БКП-активисти от Добрич.Мая Манолова-адвокат на Братя Галеви.Татяна Дончева-адвокат на Мултигруп.Киро Лъжеца-потомък на родители от Първо управление на ДС.Цветан Цветанов-син на шофьора и най-доверено лице на боса на ДС Григор Шопов.Хайде психодесните и евроатлантиците да мълчат и да не се упражняват на тема комунизъм,че всички са цапани
16
0
 
9
 
! Отговори
Браво Нинова преди 2 години
ПРИКАЗКИ ОТ 1001 -предизборна/НОЩ!
15
3
 
9
 
! Отговори
Това ви чака: преди 2 години
ИНФЛАЦИЯ, БЕЗРАБОТИЦА, ФАЛИТИ И ЯКО МРЕ КЕ......под мъдрото ръководство на БСП и Фигурантите.
14
0
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Само си правят популистки предложения, ама нищо не приемат. А и нула% да го направят ако си мислите, че нещо ще поевтинее, сте направо за смях. Колкото поевтиняха ресторантите и книгите
13
5
 
12
 
! Отговори
Друго не знам, преди 2 години
Знам само, че при ГЕРБ НЕМАШЕ КРИЗА.....КРИЗИТЕ ПОЧНАХА КОГАТО ГЕРБ ВЕЧЕ НЕ Е НА ВЛАСТ
12
1
 
5
 
! Отговори
нн преди 2 години
Е, как ще ги защитиш? То ако ставаше с приказки? Кризата е факт, получи се от заразата и докато не преодолеем ковида ще има трудности. Не се ваксинираме, чакаме и умуваме. Също така има и външни фактори независещи от нас, в момента енергииния баланс. От кого ще вземеш, че да дадеш на производителите. Нима не знаеш, че производството дава, а не обратното. Производителите трябва да въведат час по-скоро западните стандарти в производството, там е разковничето на успеха.
11
1
 
12
 
! Отговори
перефразирано преди 2 години
Овцевъдството е в криза - каза гладната червена вълчица.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 6Не.Каза ми го жена ти тая сутрин.
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е що пък да не гласувам за Нинова.Другите с какво са по добри.ГЕРБ са тотално провалени и изхабени.Ристе Талибана и Гном Атанасов са най-гнусните политици в момента.Слави го видяхме какво може или по точно какво не може.Сестра Галева буквално се усра с демагогията си.А за двамата харвардски измамника нямам думи.Единият изпечен финансов мошеник с офшорки,преследван за далавери в други държави.А другият откровен лъжец.Отгоре на всичко вземането на чужд паспорт е всичко друго,но не и патриотизъм.
8
2
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Това звездите ли ти го казаха