Румен Радев: Проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите

„Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране, заяви държавният глава
20 окт 2021 20:08, Нели Христова
625
Румен Радев: Проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите
Снимка: БГНЕС

Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса. Убеден съм, че се прави всичко възможно, за да не се допусне пълно затваряне на държавата и икономиката, както и лишаване от социален живот. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос относно предстоящото въвеждане на нови мерки за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас, съобщиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава заяви, че се търсят възможно най-леките и гъвкави мерки, които да дават свобода на всеки сектор и на гражданите да запазят своята работоспособност. „Животът, здравето и солидарността са основните ценности в обществото и следва да се водим от тях, когато тенденцията за ръст на заболели и починали расте рязко, а нашите лекари и медицински сестри изнемогват“, подчерта Румен Радев.

Няма политическа сила, която да не се възползва от ситуацията за предизборни цели, заяви президентът в отговор на въпрос за призиви от страна на партии за оставката на министъра на здравеопазването. „Ако има несъвършенства в заповедта, то експертите в министерствата работят за отстраняването им, но кадрови промени към момента не се налагат“, допълни държавният глава.

Румен Радев коментира, че проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите, и призова гражданите да проявят чувство за отговорност, като мислят за себе си и своите близки. „Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого на сила да се ваксинира“, изтъкна държавният глава и припомни, че сертификат се осигурява и за преболедували, както и при направен антигенен тест и PCR тест.

Президентът посочи още, че като част от Европейския съюз нашата икономика и туризъм са свързани с останалите страни, което също трябва да поражда чувство на отговорност. „До затваряне на бизнеси няма да се стигне – учрежденията и всички фирми продължават да работят“, каза Румен Радев и отбеляза, че има приети мерки от правителството, които не са спирали да се прилагат и средства за бизнеса ще бъдат осигурени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


625
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
481
6
 
26
 
! Отговори
избирател преди 2 години
Допреди малко смятах да гласувам за Румен Радев. Е сега вече ме изгуби като избирател - ще гласувам за Лозан Панов! Решено!
480
1
 
51
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 години
Какво стана бе Радев?На 3 март обяви,че епидемията и вирусът били само в главите на ГЕРБ,а сега обърна палачинката.Но така е с военните.На тях им дай само да стрелят и да вдигат юмруцзи,те не могат да разсъждават по хуманитарни въпроси.***!
479
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде и Радев утече у канала! Имах по-високо мнение за него, но дотук. Зеленият сертификат е пълна глyпocт, поне от медицинска гледна точка. А освен това е дискриминация и нарушаване на основни човешки права, като правото на труд, защото няма алтернатива! Има някакви тестове, които обаче трябва всеки да си плаща от джоба и то на всеки два дни!Сутринта по телевизията видях репортаж от Пирогов, където лекари масово са наредени на опашка за тестове защото не са ваксинирани!
478
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според класация на университета в Станфорд от 2021 г.проф.д.х.н. Денков е сред първите 2%НА НА_ ВЛИЯТЕЛНИТЕ УЧЕНИ В СВЕТА....ми като е толкова ВЛИЯТЕЛЕН що не повлия на МЗ да вземат по адекватно решение за децата до 4ти клас
477
32
 
1
 
! Отговори
Независим журналист преди 2 години
Да ви започне прекрасно деня, ще ви информирам, всички, които нямате друга работа освен да пишете срещу смешни пари тук, една малка независима от платените медии на Бойко...Румен Радев - 50%Магарето на Бойко - 28 %Бъдете здрави!!!
476
1
 
41
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Всъщност има ли нещо с което да се е справил този т.н. президент? След като Слави спечели мнозинство от ако си спомням добре 24%, шахматистката подари мандата на президента като формално го върна и по този начин му връчи практически цялата власт в ръцете. Така че той няма какво да увърта. Цялата власт в оцапаните му ръце и държавата пропада. Е, имате си сега такава държава. Доволни ли сте?
475
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи, на този човек на който вчера посегнаха от "Възраждане" е не само немислимо, но и срамно и позорно....Хората, като него които не се домогват до постове като награда за целуване на задни части, признат с научната си дейност по света...Според класация на университета в Станфорд от 2021 г.проф.д.х.н. Денков е сред първите 2%НА НА_ ВЛИЯТЕЛНИТЕ УЧЕНИ В СВЕТА....И някакъв ***, може би едва изкарал средно образование и възпитание на абориген напада такова светило.Жалки и прости неандарталци..
474
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луна да застъпва от по-рано че тоя ни разказа играта
473
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев се погрижи за избирателната активност на предстоящите избори
472
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Източникът на всички беди на българите в момента е този човек на снимката.
471
0
 
33
 
! Отговори
joe преди 2 години
Всииичкооо се връщааааа :-)
470
0
 
40
 
! Отговори
Ани преди 2 години
Този алчин за власт тип е вреден за обществото. Решението е да бъде отстранен на изборите и да се опитаме да забравим блатото в което ни въвлече.
469
34
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СКОРО ПРОСТОТИЯТА ЩЕ БЪДЕ ИЗРИТАНА ИЛИ ИЗЧЕГЪРТАНА ! МНОГО СКОРО НЕКАДЪРНИЦИТЕ НА БОЙКО И ЦЕЛУВАЩИ *** ЩЕ СА МИНАЛО....МНОГО СКОРО ЩЕ ДОЙДАТ МЛАДИ, ОБРАЗОВАНИ И НАИСТИНА ЧЕСТНИ ХОРА....МАМАТА, АКО НЕ СЕ ПРЕБОРИМ С ПРОСТОТИЯТА И НЕГРАМОТНОСТТА ! АКО Е ТОЛКОВА ЗЛЕ ПОЛОЖЕНИЕТО, МОЖЕЩИТЕ И ОБРАЗОВАНИТЕ - СВЯТ ШИРОК....А ВИЕ СИ ОСТАВАЙТЕ И СЕ НАДХИТРЯВАЙТЕ ЕДИН ДРУГ...ИЗОБЩО НЕ Е ЧУДНО, ЧЕ БОЙКО ВИ ИМА ЗА ***...ДА ПОСЯГАШ НА МИНИСТЪРА< КОЙТО Е ДОКАЗАН В СВЕТА ПО ИНТЕЛИГЕНТНОСТ...
468
0
 
38
 
! Отговори
селтак преди 2 години
г-н Президент, в предизборната кампания стабилното си ритате втория мандат, просто така ги наблюдавам нещата.
467
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищоправещият пак както винаги със заплата от 15000лв.и пенсия-3000лв.изръси поредната глупост,нали жадуваш за власт един месец с един кораб не може да се справиш а искаш да управляваш!Нали миналата година ти подканваше народа на бунт,стискаше юмрук,обясняваше че НЯМА КОВИД!ОЩЕ МАЛКО ТИ ОСТАНА КРАЙ........
466
0
 
32
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Кой над кого оказва насилие, агресие и принуда, е ясно! Жалко за претенциите. Дотук с доверието.
465
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е Радев - американски слуга и продажник , Борисов със всичките си недостатъци поне се опитваше да лавира !
464
33
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Робите чакали от Европа хахаха...Защо не стачкувате срещу Магнитски, който отвори кутията на Пандора....ТАМ ГО НЯМА РАДЕВ, ПАК СА ТЕЗИ НА КОИТО СЛУЖИТЕ ЗА НЯКОЛКО ГРОША....АМИ КРАЙ, НЯМА ПОВЕЧЕ...Бойко страхливеца да следи партийно някой да не мръдне на криво, Пеевски разпределя парите, а ДПС - горската мафия.....ПОДГОТВЕТЕ СЕ, ЧЕ БОЙКО НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ НИТО НА КОН НИТО НА МАГАРЕ...ЗАСТАВА ПРЕД НАРОДА И ОБЯСНЯВА КЪДЕ СА НИ ПАРИТЕ ????? 14.10. е скоро...
463
1
 
36
 
! Отговори
Захари Потър преди 2 години
Абе Фигуриньо вчера беше ли на площада да размахва юмрук, че нали се изявява протестър?
462
1
 
23
 
! Отговори
1 преди 2 години
Чудна картинка:Имаме РЗИ дето вместо да следи контактите на болните - следи къде ходят и глобява здравите. Имаме лекари дето губят един на всеки 7 пациента с ковид влезли за лечение в болница, но вместо да търсят грешки в своите действия публично обвиняват напълно здравите хора, които дори не са стъпвали в болницата. Имаме политици, които при жестока икономическа криза и растящи цени затварят работещи бизнеси, вместо да обърнат внимание на монополите, които сами са създали и отгледали.