Атанас Пеканов: Говоренето против ваксините е опасно за цялото ни общество

Според него Кацаров е взел правилните решения
24 окт 2021 21:07, Нели Христова
138
Атанас Пеканов: Говоренето против ваксините е опасно за цялото ни общество
Снимка: БГНЕС

Абсолютна подкрепа за министър Кацаров, "зеленият сертификат" е един от начините да живеем относително нормално в тази много тежка ситуация. Ваксините са единственото ни оръжие срещу пандемията, ситуацията е много трудна". Това заяви пред БНТ вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Може би бяха прекалено бързо наложени мерките, но "зеленият сертификат" е ефективен инструмент да успокоим ситуацията и да стимулираме процеса по ваксинация, коментира Пеканов. По думите му принуда няма - тъй като има възможност и чрез тестове хората да си набавят "зелен сертификат".

Според Пеканов министър Кацаров е взел правилните решения. Много граждани се притесняват, защото не са информирани правилно, в целия свят са се ваксиниали 2,7 млрд. души, това не е довело до сериозни негативни последици, каза вицепремиерът.

Той заяви, че разбира притесненията на гражданите, но не и когато политическите лидери се възползват от страховете на хората в най-неподходящия момент. Говоренето против ваксините е опасно за цялото ни общество, каза Пеканов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
11
 
! Отговори
Комунист преди 2 години
Те са стари комунисти, не се препоръчва мнение в разрез с партийната линия, или...И БОКО и Рада са добри соработници на ДС. Помним при катастрофата в Чернобил как ни мамеха комундягите, дъжда е безвреден, яжте салати, не се учудвайте защо има повече рак.в тези набори
59
2
 
33
 
! Отговори
Анархия преди 2 години
Никой няма право да Ви изисква зелени сертификати по закона за личните данни.А това, че нито една национална медия не отрази много хилядния протест, който завърши пред вратите на БНТ е показател за свободата на медиите в България.
58
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
очаквайте арести.по опасно е денонощното облъчване от всички медии за ковид ваксини болници и сертификати замислете се да колко още можете да търпите.
57
0
 
23
 
! Отговори
Говоренето е преди 2 години
Опасно..Основните ключови думи изнесени извадени от контекста на изречението..на едното..и защо неизяснените течности без преминати всички фази на клинични изпитания се наричат ваксини и защо така нареченият сертификат отключващ вратата към тоталното дигитално робство- покорство и поробване- се нарича зелен??..какво му е общото със зеленото..и защо ни е??
56
0
 
20
 
! Отговори
До къш в гората преди 2 години
Ти, който си наясно с думичките за управление на кокошките - разбирам, че толкова ти е тавана. Но, за всеки случай да ти кажа, понеже на кокошките също им бият доста ваксини, а те изглежда са твоята съдба. Ваксините за КОВИД, не гарантират, че ваксинираният не заразява. За какъв обществен интерес говориш тогава, не разбрах?
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говоренето е опасно за вашето здраве!
54
0
 
18
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
Пълно съгласие. Тази ситуация действа като лакмус. В крайна сметка беше полезно да се види кой кой е.
53
1
 
21
 
! Отговори
ТАКА ЛИ? преди 2 години
От кога говоренето е опасно нещо? Следващата стъпка ще бъде да обявиш за опасно мисленето. Пеканов, отдавна си спрял да мислиш, както изглежда. А създаваше добро впечатление в първия момент. Говореше добре зазубрени словесни модули. Моля те, отиди си там, откъдето дойде. Ние, българите, сме мислещи същества. Ние сме ХОРА!
52
0
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Пеканчо доктор ли е като Мангъров или икономиз като Сталинка... и още млад ерген :)))
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
управление на европейските средства Атанас Пеканов е екперт чийто глас като такъв е ,че има икономическа полза за държавата примерно да се не се изхвърлят старите ваксини,просто човека е икономист.От гледна точка на здраве мнението му естествено не е важен този фактор ,все пак това не е в неговата област.
50
2
 
16
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
В казармата тва младо моме след 17.00 часа щеше да бъде редовно факсинирано върху бюрото на ротният ;))) докато стане любимата кака на цялото поделение
49
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо по-опасно за обществото от хора, които считат, че трябва да ограничат възможността за изказване на неудобни мнения.
48
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още едно мас онче дудне.
47
1
 
26
 
! Отговори
Демокрация преди 2 години
2000 години човечеството се бори да има свобода на словото и решенията си и сега шепа нещастници са си повярвали, че могат да го отнемат
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеята, че говоренето за каквото и да било е вредно за обществото, е първата стъпка към смъртта на демокрацията.
45
1
 
21
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Атанас Пеканов винаги е прав, докато е прав да носи поръчките. Ама повече от 2 чинии не може да носи.
44
3
 
27
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Този плямпорко от къде се появи?
43
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наско, ти ваксинира ли се?
42
4
 
28
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Откриха ли ваксина, че да говорим против нея? Такава, която се разработва когато се открие вирус, има сертификат и данни за тестов период, знае се съдържанието и не се изисква да се подписва информирано съгласие, без да сме информирани?
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куцо и сакато се изказва и в медиите, ама не виждам да роптаеш..