Атанас Пеканов: Говоренето против ваксините е опасно за цялото ни общество

Според него Кацаров е взел правилните решения
24 окт 2021 21:07, Нели Христова
138
Атанас Пеканов: Говоренето против ваксините е опасно за цялото ни общество
Снимка: БГНЕС

Абсолютна подкрепа за министър Кацаров, "зеленият сертификат" е един от начините да живеем относително нормално в тази много тежка ситуация. Ваксините са единственото ни оръжие срещу пандемията, ситуацията е много трудна". Това заяви пред БНТ вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Може би бяха прекалено бързо наложени мерките, но "зеленият сертификат" е ефективен инструмент да успокоим ситуацията и да стимулираме процеса по ваксинация, коментира Пеканов. По думите му принуда няма - тъй като има възможност и чрез тестове хората да си набавят "зелен сертификат".

Според Пеканов министър Кацаров е взел правилните решения. Много граждани се притесняват, защото не са информирани правилно, в целия свят са се ваксиниали 2,7 млрд. души, това не е довело до сериозни негативни последици, каза вицепремиерът.

Той заяви, че разбира притесненията на гражданите, но не и когато политическите лидери се възползват от страховете на хората в най-неподходящия момент. Говоренето против ваксините е опасно за цялото ни общество, каза Пеканов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
22
 
! Отговори
Първа пушка преди 2 години
Чакам *** първа пушка и лично ще отида на някой от тея да му обясня за говоренето срещу тромбсините. Мръсни чифytски пoдлorи!
39
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куцо и сакато коментира тук ваксини и медицински похвати, научни методи и прийоми. Като не разбирате защо говорите простащини, така и не става ясно?
38
3
 
24
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
"в целия свят са се ваксиниали 2,7 млрд. души, това не е довело до сериозни негативни последици, каза вицепремиерът".Мен лично ме интересуват не моментни,а дългосрочни както позитивни,така и негативни последици от тази вакцина.А за тях НИКОЙ не може да каже каквото и да било в този момент.Затова другите вакцини са тествани години наред преди да се прилагат масово върху хората.По голямата част от нежелаещи да я слагат не са антиваксъри,а просто не вярват в набързо скалъпените неща.
37
1
 
25
 
! Отговори
1 преди 2 години
То и за Чернобила им се видя опасно да говорят..
36
34
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Много е прав Атанас Пеканов.
35
1
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Гарван гарвану око не вади.Някой да е очаквал Пеканов да разкритикува Кацаров,нали са в е една лодка,по точно разнебитена каруца,каквато всъщност е правителството на Рундьо.
34
3
 
33
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Говоренето ЗА ваксините е също толкова опасно за цялото ни общество...
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В щатите щели да предефинират понятието и за ваксър ще се считат само миналите пъленкурс стри игли! Значи в Бг по новите правила всички се водят неваксинирани антиваксъри!
32
2
 
18
 
! Отговори
до 31 преди 2 години
Фашизма е на база кабалистките идеологии за висшата раса! Хазарските кабалисти, които са евреи по официални данни. Иначе са си чисти сатанисти. Надупчените евреи са прецаканите обикновени хорица, които страдаха и през ВСВ.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, не искам да го слушам. Искам маркетинолога дето прави реклама на кренвирши! Къде е пича? Липсва ми!
30
6
 
5
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Точно вие сте антиваксърите
29
3
 
28
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Ами , разкарайте се от главите на хората и ще спрът да говорят , не само против , ами въобще за ковито !
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе смотан едвам успя да прекараш батериите на Прокопиев в плана , който ще върнат ЕС и сега компетентен за ваксините стана
27
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За първи път чувам, че свободата на словото е опасна за обществото. Това момченце плаче за набиване на кол. Майка му много лошо го е научила.
26
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 фашисти са, не са евреи. Евреите ги набодоха и скоро започва поголовното падане. Да си чул новини от Израел в последните месеци? Ми задайте си въпроса защо. Тия дето ги налагат мерките са новите нацисти, последователи на Менгеле. Чакам скоро да тръгнат по къщите със сопите и да изкарват хората на улицата с бой, който няма зелен сертификат! Скоро и гето ще отворят. Чудя се само кой ще е новия знак дето ще ни накарат да пришием на ревера?
25
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяването на страх и такива фашистки мерки са подсъдни , дори и такива дето казват кое да се говори и кое не
24
4
 
28
 
! Отговори
танасчо... преди 2 години
гледай да не докарате хората да нямат избор, че тогава ще сте като оная дето яла пасти ...
23
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква промяна! Преди 145 години английските джентълмени се гневяха на Макгахан, че им разваля сутрешното кафе с гравюрите на пирамиди от детски черепи от България, а днес същите тези искат да ни спасяват. Почти повярвах на този "Смешен плач".
22
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бива да си правите шега с вирус които е съпоставим с рака едно към едно разсеките стават все по агресивни и все повече и болеста става злокачествена.аз незнам този вирус като спина ли е или като рака между двете се двуома или антраксно заболяване придизвикано от антракси бацили.
21
3
 
31
 
! Отговори
Освалдо Риос преди 2 години
То затова ли по Новините на "националните" телевизии не се отразява че има протест против зелените ви книжки и мерки .. то вие сте цяло ОПГ ве..