Кирил Петков за решението на КС: България загуби част от суверенитета си

Съдът бързал и дори не му дал право на писмена защита
Обновена: 27 окт 2021 12:40 | 27 окт 2021 12:40, Камелия Цветанова
298
Кирил Петков за решението на КС: България загуби част от суверенитета си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на „Продължаваме промяната Кирил Петков, за който КС днес се произнесе, че е бил министър в нарушение на Конституцията, защото към онзи момент е бил с двойно гражданство, обвини съда, че се е произнесъл три седмици преди изборите, осъзнавайки, че това решение ще повлияе не само на него, но и на кампанията на президента Румен Радев.

Още по темата

„И го направи бързайки, без да ми даде дори право на писмена защита“, посочи Петков в позиция до медиите.   

„Когато подписах пред нотариус своето волеизявление за отказ от гражданство на 21 април, предадох канадския си паспорт, платих си таксата, аз бях сигурен, че съм изпълнил своето задължение към Конституцията на България. Да се откажа от канадска пенсия, безплатното здравеопазване, възможността за пътуване и работа по целия свят не беше трудно решение за мен, защото знаех, че имам дълг пред Родината! Моят дълг беше да не стоя безучастно, когато виждам как шепа хора ограбват моята Родина“,отбелязва той.

„Не можех да продължа да гледам как данъците на моите сънародници отиват вместо за училища, болници, пътища и пенсии, в недекларирани офшорни компании. Не можех да гледам как едни милиарди изтичат през Българската Банка за Развитие към приближените на властта, а малкият бизнес е затиснат от данъчни проверки. Не можех да гледам как едни директори на болници правят по 90,000 лева на месец, а за много от младите ни лекари Терминал 2 е единственият път. Не можех да гледам как почти половината от нашите баби и дядовци са оставени да живеят под линията на бедност, а феодални дерибеи ограбват всяка област на България през обществени поръчки.Не можех да понасям как вече няколко десетилетия няма един тунел под Шипка, който да свърже Южна и Северна България, а магистрала „Хемус“ я няма, въпреки милиардите левове вече платени от държавата. Не можех да гледам как българската правосъдна система е поставена на колене за най-важната позиция в държавата - главния прокурор. Та за тази позиция дори нямаше избор между двама - един избраник на задкулисието бе спуснат и приет. Просто нямах избор!“, допълва той.

Според него с решението си КС казва на 2 милиона български граждани извън страната, много от които имат двойно гражданство, че не са пълноправни граждани на България.

Петков обвинява КС, че решението като това с неговото гражданство е знак за българите в чужбина, че тяхната воля няма да бъде зачетена от българския съд дори когато се откажат и предаде паспортите си.

„Вашата съдба и съдбата на управлението на България зависят от чужди държави. Въпреки, че нито Конституцията, нито друг закон в България определят кой точно е моментът на признаване на отказа от чуждо гражданство, днес най-висшият съд на Родината подчини България и нейната Конституция и волята на нейните граждани на административните актове на чуждите държави. Днес България загуби частица от своя суверенитет!“, пише Петков.

„Аз, Кирил Петков, поемам пълна отговорност пред Вас за стореното от мен. Няма да спра да работя за Родината и да рискувам всичко в името на едно по-добро бъдеще за нашите деца!  Мен не ме е страх!“, обобщава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, милия той, отказал канадска пенсия от патриотични подбуди, за да спаси народа си.
175
1
 
26
 
! Отговори
L преди 2 години
А пък и Радев се прави че не знае ха ха...
174
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
написал си е некаква декларация, ама кога я е дал, дали я е дал, никой незнае, сигурно си е мислил, да врътна тука едни далаверки за месец два, па после декларацията в кошчето и ех Канада
173
3
 
24
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Брей, този започна да дава акъл на 11 съдии. Нали не смятате, че в Канада или където и да е по света би си позволил такова нещо. Някой си Петков обвинява КС ......., е няма такава държава верно.
172
2
 
19
 
! Отговори
Ж преди 2 години
Коя е гаранцията, че този пак няма да излъже , той го прави с ясно съзнание и да ни убеждава, че е прав, да се беше разкаял но той още повече и повече изрича лъжи и сега КС му е виновен
171
2
 
17
 
! Отговори
Ехо преди 2 години
Този Петков не само е лъжец и мошеник, но адски грозен и противен като човек. Грозилище ,плашилище.
170
4
 
21
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Тоя герой ми звучи като Митко Палаузов,не признавал КС,а сега си подай документите да ти върнат Канадското гражданство и спри да плачеш Моля другарко ама аз си мислех..харвардски мош*енник
169
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е важно какво е свършил, а че квитанцията му не била с входящ номер. В тая държава нищо не се е променило от 30 години.
168
9
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Атака на Тиквата пубеда :)))
167
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте само #КОЙ плюе по Киро и ще ви стане ясно читав ли е или не
166
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам канадското безочие да поиска закриване на Конституционния съд,както поиска за спеца. Слава Богу, че ВНС постави предпазни клапани в Конституцията, да не може лесно да се променя.
165
3
 
20
 
! Отговори
истина преди 2 години
Чудя се как може да има толкова *** народ да му вярва на глупостите на този - все едно да напиша декларация, че от днес няма да ползвам услугите примерно на А1 и да се считам за изключен - е да, но не - ще съм изключен от момента от който ми спрат картата.Така е със абсолютно всичко.
164
14
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Парите от чекмеджето работят !
163
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво да се извинява? Той документите си ги е подал на време. Канада да се извинят, че са се замотали с документа
162
5
 
8
 
! Отговори
проф.БожидарДимитров преди 2 години
В тоя Харвардски тарикат с Канадско гражданство, има и МАКЕДОНСКА жилка...сигурно я е прихванал от Александър Македонски и съвременните му братя...
161
4
 
22
 
! Отговори
Не е виц преди 2 години
Кирчо сега се опитва да се изкара дисидент ... у Фейсбука. Сложил си е снимчица с плакат "Не ме е страх!" и коментар как съдът се опитвал да го смаже. Това менте не е у ред с главата. Как е очаквал да се произнесе съдът? Да му каже, че законите не са него? Да направи изключение за наш Кирчо?
160
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, с теб сме! Тъпата корумпирана администрация не може да ни излъже!
159
4
 
23
 
! Отговори
по-нагъл от Фътмака преди 2 години
Киро, не се ли виждаш че си затънал до гуша в дупката на нужника !!!!
158
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това пусто червено потекло на Кирчо му изяде главата. Татко му го е учил, че комунист вина не признава, каквото и да стане! А сега ако беше си признал грешката и да се извини на цялата нация, щеше вероятно даже да привлече гласове, ама наглеца си е наглец. Еми довиждане Киро!
157
3
 
19
 
! Отговори
Киреее...Киреее... преди 2 години
Къде си ръгнал на избори с тияУСРАНИгащички...?