ГЕРБ: Стойчо Кацаров е виновен за провалената ваксинация

От партията излязоха и с декларация относно затварянето на училищата
28 окт 2021 14:08, Нели Христова
216
ГЕРБ: Стойчо Кацаров е виновен за провалената ваксинация
Снимка: БГНЕС

Всеки ден престой на Стойчо Кацаров на поста здравен министър вдига степента на обществена опасност заради липсата на адекватни решения по овладяването на епидемичната вълна. Това заявяват в своя позиция ПП ГЕРБ.

Единственият виновник за липсата на навременна информация, че срокът на годност на изтеклите ваксини е удължен, е Стойчо Кацаров, посочват от партията. Същият е виновен и за провалената ваксинационна кампания до момента, заради която ваксините отлежават във фризерите, а България остава на последно място по ваксинация в ЕС. Именно Бойко Борисов и ГЕРБ сме политическата сила, която най-много е агитирала за необходимостта от ваксинация, добавят още от ГЕРБ.

От парламентарната група ГЕРБ-СДС излязоха и с декларация относно затварянето на училищата:

На територията на Столична община има над 200 училища, в които учат близо 140 000 ученици. Да, същите тези порастващи хора, които наричаме бъдещето на България. Това бъдеще обаче, рискуваме да остане неграмотно или най-малкото недообразовано, изолирано, без адекватна социална страна, заключено вкъщи.

От месеци Столичната община сама води битката срещу вируса с единственото налично оръжие - ваксинацията. При абсолютното отсъствие на държавата и ресурсите, които тя има да се бори срещу дезинформацията, да разяснява, да оборва необоснованите страхове и да улесява достъпа до ваксини днес ние сме изправени пред поредната вълна на вируса, която заплашва да се превърне в цунами, което ще отнесе не само здравната ни система, финансовата стабилност, а и образованието ни.

Преди една седмица кметът и някои от нас направихме опит да се противопоставим на безотговорното и опасно решение с лека ръка да бъдат затворени училищата. Въпреки трудно постигнатия консенсус, че те трябва да затворят последни, те затвориха първи. Децата бяха изпратени вкъщи, без алтернативи, без план за действие, без идея как и кога ще могат да се върнат в клас и как точно ще бъдат преодолени трупащите се дефицити в тяхното обучение и развитие.

За щастие тази грешка, макар и останала непризната, май е поне осъзната и два дни по-късно в Министерство на здравеопазването започнаха да мислят как най-сетне да започнат да управляват кризата. За нещастие това мислене до момента не е произвело резултати. Липсва конкретна информация кога и при какви условия ще може да се възобнови присъственото обучение. Липсва информация за план дали, от кого и с какво ще се извършва тестване, планират ли се някакви изисквания към учителите или и те ще бъдат изненадани с условие да представят зелен сертификат „от утре“.

Ние от групата на ГЕРБ-СДС настояваме за конкретни отговори на тези въпроси. В най-кратък срок. Настояваме покрилите се в последните дни министри или някой от техните шефове - премиерът Янев или президентът Радев, да дадат ясни и конкретни отговори на цялото общество какво планират да направят с българското образование.

Като неусвоили материала ученици, ние ще повтаряме вълна след вълна и избори след избори, но не можем да позволим нашите ненаучени уроци да отнемат правото на децата ни да получат качествено образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
6
 
5
 
! Отговори
Хитро преди 2 години
С тази маневра, Борисов вероятно цели да се оттегли от политиката на мека възглавница с леки обвинения и да изкара младите, умни и красиви гербери напред, в името на едно по-светло бъдеще с ГЕРБ. Не вярвам да не е знаел какво точно прави, когато извади флакончето с ваксината - активно мероприятие. Един ход напред. В политиката няма нищо случайно.
144
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Днес по някой бензиностанции в София дизел 2.48 бензин 2.46.Какво става бе?Мая Манолова къде е?
143
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бъдещият затворник Боко да се разжалва незабавно. Кой трябва да го разжалва? След изборите трябва да се отнеме политически подареното звание генерал, за нарушаване на закона.
142
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров- некадърник!
141
2
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
никой не е виновен!!!! Просто не искаме да се тровим с военните разработки на DARPA.
140
3
 
2
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Тоз Борисов имам чувството че чак сега ще го пенсионират. То може и това да му е целта. Той хич не е глупав. Може да е пр.ост, но е много хитър.
139
2
 
3
 
! Отговори
ЧЕТИ ЕТИКЕТА: преди 2 години
КОГАТО СЕ ВАКСИНИРАШ ---СРОКА НА ГОДНОСТ Е НАПИСАН НА ЕТИКЕТА НА ВАКСИНАТА !ВАКСИНА СЪС ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ---ИЗИБЩО НЯМА ГАРАНЦИЯ , ЧЕ Е ЕФЕКТИВНА И МОЖЕ ДА ВИ ПРИЧИНИ УВРЕЖДАНИЯ НА ОРГАНИЗМА!
138
3
 
4
 
! Отговори
ИЗИСКВАЙТЕ : преди 2 години
ДА СЕ УВЕРИТЕ В СРОКА НА ГОДНОСТ НА ВАКСИНИТЕ --КОГАТО СЕ ИМУНИЗИРАТЕ!РАДЕВ И КАЦАРОВ ---ВИ ИМУНИЗИРАТ СЪС ВАКСИНИ С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ И ТЕ СА АБСОЛЮТНО НЕЕФЕКТИВНИ!.../ПИШЕ ГО НА ВСЕКИ ФЛАКОН С ВАКСИНА/
137
4
 
8
 
! Отговори
Платена публикация преди 2 години
Обявете официално, ЧЕ ВИЕ СТЕ ПЛАТЕНА МЕДИЯ НА ГЕРБ! НЕКА ДА ВИДИМ КОЛКО ПОСЕЩЕНИЯ НА ТОЗИ САЙТ ЩЕ ИМА СЛЕД ТОВА. Прекратете с едностранни статии, преобладаващи с изявления на мафията, предварително стиковани с офисите на троловете на мафията! Вие имате ли деца и искате ли те да живеят в скапаната държава от мафията в последните 10 години? Защо не мислите с переспектива от поне 10 години?
136
2
 
3
 
! Отговори
ВАКСИНИТЕ СА : преди 2 години
..С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ!!!...ТОЙ МОЖЕ ДА Е УДЪЛЖЕН---НО , НИКОЙ НЕ ДАВА ГАРАНЦИЯ , ЧЕ ЩЕ СА ЕФЕКТИВНИ СЛЕД ТОЗИ СРОК!!!!!КАЦАРОВ ---МОЖЕ ЛИ ДА ДАДЕ ГАРАНЦИЯ НА ИМУНИЗИРАНИТЕ !!!?????АКО НЕ ДАВА ГАРАНЦИИ И ЛЪЖЕ , ЧЕ СА ЕФЕКТИВНИ -----ЩЕ ГО СЪДИМ ДО ДУПКА.....!
135
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Болгароубиецът накупи 4 милиона дози астразенека! Затова сме на тоя хал! Стотици българи измряха от тромбози благодарение на партия ГРОБ!
134
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шансовете да умрете в болница са по-големи,спрямо домашното лечение!
133
3
 
6
 
! Отговори
Болнав преди 2 години
А, че тъй де я виж как по боково време нито един не хвана болест цялата нация пращеше от здраве и всички летяха по магистрали в прослава гербовците дето ги построиха направо без пари!
132
4
 
1
 
! Отговори
Видинлия преди 2 години
Аз пък си имам европейска здравна застраховка в тогедър и като ме хвана короната имах придружител от Тогедър, който веднага ме уреди в токуда, лекуваха ме с моноклонални антитела и платих 0лв за всичко, защото съм ЗАСТРАХОВАН. На мои познати в същата болница им казаха няма легла, познайте защо ;) Ама байган ю има пари за цигари и рикия, но няма пари да си застрахова собственото ЗДРАВЕ.
131
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие всички сте виновни за провалената ви държава. Не може така да избирате простаци и чалгари да ви управляват и да очаквате да направят нещо добро за вас. Направете си демокрация, като хората, децентрализирайте власттта, за да не ви управляват тикви и пипони и така ще изпълзите от блатото на тиранията, в което сте се насадили.
130
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е виновен никой за провалената ваксинация, освен простият народ. Неслучайно е най-беден в ЕС, а най-ниско ниво на образование. Неслучайно от емигранта не става друго, ами селскостопански работник. От масовия, разбира се. Останалите сме ваксинирани.
129
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновен е ***,че е умен. Това е положението.
128
5
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ=ГРОБ преди 2 години
Не бесилка, не разстрел, даже и разчленяване ще е малко справедливо за вас. Дано всеки гербераст се срещне с екзотични форми на рак, вируси и други болести. А на лидера ви, пожелавам щерка му и внука му, само за лекарства да харчат крадените милиарди. Амин!
127
1
 
4
 
! Отговори
мак преди 2 години
Повтарят след т.лупа. По негово време хората се ваксинираха, защото бяха наплашени, нали вируса засегна не само България. И тогавашната вълна въксинирани трябва да е заслуга на т.лупа ли? Той затвори всичко и беше гот. Ще кажете - беше нещо непознато, та затова така реши. Сега пък има бум на заразени, та правителството решава каквото иска, нали за това е правителство.
126
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновни са хората, че вярват на лъжливи теории. Виновни са управляващите, че не намериха точния подход за вярна и научна информация на народа.