ГЕРБ: Стойчо Кацаров е виновен за провалената ваксинация

От партията излязоха и с декларация относно затварянето на училищата
28 окт 2021 14:08, Нели Христова
216
ГЕРБ: Стойчо Кацаров е виновен за провалената ваксинация
Снимка: БГНЕС

Всеки ден престой на Стойчо Кацаров на поста здравен министър вдига степента на обществена опасност заради липсата на адекватни решения по овладяването на епидемичната вълна. Това заявяват в своя позиция ПП ГЕРБ.

Единственият виновник за липсата на навременна информация, че срокът на годност на изтеклите ваксини е удължен, е Стойчо Кацаров, посочват от партията. Същият е виновен и за провалената ваксинационна кампания до момента, заради която ваксините отлежават във фризерите, а България остава на последно място по ваксинация в ЕС. Именно Бойко Борисов и ГЕРБ сме политическата сила, която най-много е агитирала за необходимостта от ваксинация, добавят още от ГЕРБ.

От парламентарната група ГЕРБ-СДС излязоха и с декларация относно затварянето на училищата:

На територията на Столична община има над 200 училища, в които учат близо 140 000 ученици. Да, същите тези порастващи хора, които наричаме бъдещето на България. Това бъдеще обаче, рискуваме да остане неграмотно или най-малкото недообразовано, изолирано, без адекватна социална страна, заключено вкъщи.

От месеци Столичната община сама води битката срещу вируса с единственото налично оръжие - ваксинацията. При абсолютното отсъствие на държавата и ресурсите, които тя има да се бори срещу дезинформацията, да разяснява, да оборва необоснованите страхове и да улесява достъпа до ваксини днес ние сме изправени пред поредната вълна на вируса, която заплашва да се превърне в цунами, което ще отнесе не само здравната ни система, финансовата стабилност, а и образованието ни.

Преди една седмица кметът и някои от нас направихме опит да се противопоставим на безотговорното и опасно решение с лека ръка да бъдат затворени училищата. Въпреки трудно постигнатия консенсус, че те трябва да затворят последни, те затвориха първи. Децата бяха изпратени вкъщи, без алтернативи, без план за действие, без идея как и кога ще могат да се върнат в клас и как точно ще бъдат преодолени трупащите се дефицити в тяхното обучение и развитие.

За щастие тази грешка, макар и останала непризната, май е поне осъзната и два дни по-късно в Министерство на здравеопазването започнаха да мислят как най-сетне да започнат да управляват кризата. За нещастие това мислене до момента не е произвело резултати. Липсва конкретна информация кога и при какви условия ще може да се възобнови присъственото обучение. Липсва информация за план дали, от кого и с какво ще се извършва тестване, планират ли се някакви изисквания към учителите или и те ще бъдат изненадани с условие да представят зелен сертификат „от утре“.

Ние от групата на ГЕРБ-СДС настояваме за конкретни отговори на тези въпроси. В най-кратък срок. Настояваме покрилите се в последните дни министри или някой от техните шефове - премиерът Янев или президентът Радев, да дадат ясни и конкретни отговори на цялото общество какво планират да направят с българското образование.

Като неусвоили материала ученици, ние ще повтаряме вълна след вълна и избори след избори, но не можем да позволим нашите ненаучени уроци да отнемат правото на децата ни да получат качествено образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мога или не мога да ви такова.....аз вече на вас а? Ние само вашите глупости ли ще четем? Кой ви пита бре? Вече сте бивши! Уволнени от властта! Не спряхте ей! Гласуваме за Радев и ПП! И приключваме на тези избори с вас!!! Наглеци! И крадци!!!
104
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАЯ МУТРА Я ВРЪЩАЙТЕ В ЧЕШКИЯ ЗАТВОР ОТКЪДЕ ИЗПЪЛЗЯ!
103
10
 
1
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 2 години
АКО МЕ ВЪРНЕТЕ НА ВЛАСТ ВСИЧКИ АНТИВАКСЪРИ ЩЕ ГИ СЛОЖА ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ! ГЕРБ ПОБЕЖДАВА!
102
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата привика ли вече Борисов да даде обяснения, защо всява смут и отказва хората от ваксинация с лъжите си? Или това сега е PR отговор?
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези за цяла година не разбраха, че никой не ще ваксините без значение коя партия ги препоръчва.
100
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Бойко Болгароубиецът беше на власт сега ваксинацията щеше да е насилствена! Той сам си каза, ако бях аз досега 60% от матриала да съм го ваксал!
99
2
 
11
 
! Отговори
аз преди 2 години
Когато разБойко дойде на власт предните му бяха виновни, сега - следващите. ГЕРБерасти!
98
1
 
11
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Боко, кога ще си ваксинира внуците ,като на запад? Май не вярва на ваксините?!?!?
97
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По Гербаджийско време страшна ваксинация падаше даже и мутрата с витамини го боцнаха да отбият номера и то една и съща сестра боцнала и турчина и бай Шиле . Как пък тази кака да не е на повикване за боцкане на елита на държавата?Ние ще чакаме 15-та вълна да мине и тогава може и да премислим.
96
2
 
12
 
! Отговори
до днес бг-то преди 2 години
Стига сте спамили с ГерП!!! Никой не го интересува какво казват или не!!!
95
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ще рече "провалена" ваксинация, след като мнозинството от населението категорично не възнамерява да се ваксинира?
94
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахха заповядайте пак на власт. Като се провалите за втори пореден път с ваксинацията, с интерес ще очаквам оправданието.
93
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи "лидерът" на ДъПъСъ Карадайь, който открито заявява, че Турция е неговата Родина (в което няма нищо лошо), може да се кандидатира за президент (!?) на България не нарушава конституцията, а Кирил Петков, който се отказва нотариално от канадско гражданство за да стане министър в окрадената ни страна е нарушил конституцията!? Нещо не разбирам!? Нали уж съдиите са "неподкупни"!?Йонко Крачунов
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма провалена ваксинация, ваксата е по избор, защото под провалена се подразбира насилствено сложена или изнудвачески сложена или дискриминационно сложена. също така в големите градове отдавна са го преболедували, това са около 18 града, заразени може да има много, но смъртността сега е по селските райони където не бяха срещали вируса а само бяха чували за него
91
3
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
ГЕРБ трагично смешни сте! Помним тъпите КППта на Бойко и подигравката с народа по празниците!
90
2
 
6
 
! Отговори
Koko преди 2 години
Истината за тези които не се ваксинират според мен е много тъжна. За да се ваксинират трябва да са достатъчно интелигентни и четящи, да проучат самостоятелно въпроса и да си създадат сами собствено мнение. Информация има достатъчно, като говоря за научни статии, включително на чужди езици, а не за пасквили. Уви, това не могат да го направят поради необразованост, мързел, нереална преценка и ред други фактори. На това му се вика естествен отбор- или се образоваш или каквото даде Господ.
89
2
 
5
 
! Отговори
Иван Гешев сатана преди 2 години
В Перник режат ръце и хвърлят хора от скалите! От МВР Перник са щастливи с Пернишкият тероризъм!
88
0
 
1
 
! Отговори
Да бе,да преди 2 години
Я ваксини,я витамини....казва ли ти някой какво...Дано не е бавна отрова...
87
3
 
5
 
! Отговори
Да попитам преди 2 години
Кмета на Перник знае ли че полицаите в Перник и организираната престъпност са едно и също нещо!
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е ваксиниран!