Дянков за скандала Борисов-Рашков: Разклаща се доверието в банковата система

БНБ винаги е взимало остри мерки, написа още той
Обновена: 4 ное 2021 16:39 | 4 ное 2021 16:38, Нели Христова
132
Дянков за скандала Борисов-Рашков: Разклаща се доверието в банковата система
Снимка: БГНЕС

Бившият финансов министър и заместник министър-председател Симеон Дянков коментира във Facebook скандала, разразен между министър Бойко Рашков и Бойко Борисов.

"Много е опасно да се твърди, че висши политици притежават банки. Такова твърдение разклаща доверието в банковата система. И отдалечава България от европейския банков съюз. В миналото БНБ винаги е вземало остри мерки срещу такива изказвания", написа Дянков в социалната мрежа.

Припомняме, че бившият премиер Бойко Борисов се обърна към служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков със заплаха за съд.

"Рашков, ако днес не ми кажеш коя е банката моя собственост, за да отида да си седна там на мястото, утре завеждам дело за клевета срещу теб. Незабавно кажи името на банката, на която аз съм собственик. Аз не съм собственик на никаква банка, нито имам каквото и да е общо с това.

Кой какво и как си превеждал българин парите, въобще не ме интересува. Има си куп органи, включително и ЕЦБ, които правят най-обстоен преглед на всяка една банка, за да ни вкарат в европейския банков съюз", каза той.

Борисов  поиска отговор и извинение от служебния министър , както и признание за лъжа в полза на президента Румен Радев. "Кажете коя е банката, за да мога да ви осъдя. Да може и банката да се защити. Ами ако е голяма банка, чуждестранна, става дума за много пари и те ще го осъдят. Хайде каймата от хора, която явно съм ял, може вече да се е
похарчила, да каже сега името на банката", коментира още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
1
 
! Отговори
В политиката се вним преди 2 години
В политиката се внимава за всяка казана дума.РАДЕВ, РАШКОВ и ТРИФОНОВ да помнят:Първо не ВРЕДИ! На БЪЛГАРИЯ! / БНБ вече каза/
102
1
 
3
 
! Отговори
КВИ БАНКИ БЕ ДЯНКОВ? преди 2 години
РАШКОВ , МОЖЕ ДА РАЗКЛАЩА САМО ДАМАДЖАНИТЕ У КРЪЧМАТА ,БЕ.......ТОЙ ОТ "БАНКОВО ДЕЛО " РАЗБИРА , КОЛКОТО НАШТА С ВИНЯ ОТ МИНЕРАЛНА ВОДА....ХА,ХА,ХАААААА....
101
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В политиката се внимава за всяка казана дума. Рашков е голям лаик. Гърми бомбата и после мълчи. Той е на възраст и алкохола вече е направил доста поразии с мозъка му. Да си стои в къщи и да не се излага.
100
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, знаем, че мутрите освен чекмеджета си имат и банки.
99
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сбер банк продаде бизнеса си в Източна и Централна Европа с изключение на Чехия . Тоест тези части на Европа са определени като - ФИНАНСОВО БЕЗПЕРЕСПЕКТИВНИ но това да не ви притеснява. Раздавайте пари на народа като стане напечено бойко пак ще спасява банките с нашите пари както оная дет я купи на тройно завишени цени извън борсата. Евии маа му НАРОДА Е *** И НЯМА НИКАКВИ ПРАВА И ЩЕ ПЛАЩА А БОКО ПАК НЯМА ДА ЛЕЖИ .
98
3
 
8
 
! Отговори
Виктор преди 2 години
Пр-....шля. ..-- Ци на ,,промяната"а не сте ли чули,че Борисов е купил град Ухан заедно с всички лаборатории и по негово нареждане е пуснат ковида да ви умори.Как може да сте пропуснали тази новина,повредени в главите Та...-пи....-Ри
97
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хвани единия, одари втория, пък третия го... похвали :)
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Серседемонов обвини непряко Бойко Борисов че каймизирал човешко месо и мост лайкли предназначено за предизборни кюфтетни подкупи на ромъгните. Да защитим Бойко от домогванията на фалшивикаторите. Бойко има медицинска бележка че е вегетариянец което се било доказало че натрупаните му подкожни мазнини са от чисто растителен квант
95
5
 
12
 
! Отговори
Не се разбра, преди 2 години
Какъв е проблемът на Алкохолика да каже нещо на глас ? Това вътрешен министър ли е ,или фабрика за слухове?
94
7
 
14
 
! Отговори
Петър преди 2 години
До 112 Дора Дора и аз чух слух за тебе,че имаш една банка.До колко е вярно те знам.Вие е сте От...ка -че..Ни всичките.До като ви втренчвт в Борисов тия мошеници крадат като озверели
93
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До По-долу прочетох Ключовата дума е БИВША партньорка.Бившето ти гадже като има кола и голяма къща,твои ли са те?Айде не ставайте смешни,просто наистина прекалявате с безумията които бръщолевите.
92
16
 
10
 
! Отговори
Дора преди 2 години
Търговските банки са акционерни дружества, така че притежаващите акции от тях са един вид собственици. Предполагам, че това е имал предвид Б. Рашков. Преди години се беше чуло, че Б. Борисов е придобил голям пакет акции от една банка с участие в механизма на придобиване на акциите на Ц. Бориславова. Някъде в жълтата преса го пишеше, не знам колко е вярно.
91
9
 
10
 
! Отговори
По-долу прочетох преди 2 години
"Строителят на Магистрала "Хемус", който е превел 21 милиона към Дубай, е Велико Желев, собственик на Хидрострой, която погълна Водстрой 98 на Пеевски.❗Парите са минали през БАКБ на Цветелина Бориславова, бивша партньорка в живота и бизнеса на Бойко Борисов.❗Арестите от вчера са свързани с ДДС схеми на друг строител на "Хемус" - "Грома Холд", известна в миналото като "Агромах". Това е същата фирма, в чиито офиси бяха открити милиони евро кеш преди години."
90
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банките в България са много ,колкото аптеките )на нас са ни нужни 7...8 банки и те да бъдат държавни ,другите шута от където са дошли гадове духайте супата
89
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Кюлчето строи Хеопсовата пирамида с парите откраднати, а не Магистрала Хемус
88
9
 
13
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Този зане че сте прости и затова пак си искате Борисов , усети мириса на посната пица и пак изпълзя от клоаката !!
87
8
 
9
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Туй мноу руга Русия, а ся бачка ф Москва.Боций Чекмеджан няа пачки, кюлчета и къща ф Барцилона.
86
1
 
14
 
! Отговори
Кръчко преди 2 години
До Анонимен 99. Отново лъжеш,комунист. Кристалина не е уволнена.
85
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А лъжата на Тиквата, че ваксините в България са с изтекъл срок на годност не е ли причина за съд?
84
10
 
15
 
! Отговори
Тиквата е посмешище преди 2 години
Нали Тиквата беше супер-ултра-управник. Ако беше истина хората с кеф щяха да ползват неговата банка. Дянко си противоречи - защо тогава информация, че Тиквата притежава банка може да породи паника?