Дянков за скандала Борисов-Рашков: Разклаща се доверието в банковата система

БНБ винаги е взимало остри мерки, написа още той
Обновена: 4 ное 2021 16:39 | 4 ное 2021 16:38, Нели Христова
132
Дянков за скандала Борисов-Рашков: Разклаща се доверието в банковата система
Снимка: БГНЕС

Бившият финансов министър и заместник министър-председател Симеон Дянков коментира във Facebook скандала, разразен между министър Бойко Рашков и Бойко Борисов.

"Много е опасно да се твърди, че висши политици притежават банки. Такова твърдение разклаща доверието в банковата система. И отдалечава България от европейския банков съюз. В миналото БНБ винаги е вземало остри мерки срещу такива изказвания", написа Дянков в социалната мрежа.

Припомняме, че бившият премиер Бойко Борисов се обърна към служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков със заплаха за съд.

"Рашков, ако днес не ми кажеш коя е банката моя собственост, за да отида да си седна там на мястото, утре завеждам дело за клевета срещу теб. Незабавно кажи името на банката, на която аз съм собственик. Аз не съм собственик на никаква банка, нито имам каквото и да е общо с това.

Кой какво и как си превеждал българин парите, въобще не ме интересува. Има си куп органи, включително и ЕЦБ, които правят най-обстоен преглед на всяка една банка, за да ни вкарат в европейския банков съюз", каза той.

Борисов  поиска отговор и извинение от служебния министър , както и признание за лъжа в полза на президента Румен Радев. "Кажете коя е банката, за да мога да ви осъдя. Да може и банката да се защити. Ами ако е голяма банка, чуждестранна, става дума за много пари и те ще го осъдят. Хайде каймата от хора, която явно съм ял, може вече да се е
похарчила, да каже сега името на банката", коментира още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз Знам Банката! БУРКАНБАНК
22
4
 
4
 
! Отговори
пак преди 2 години
Глупости....
21
4
 
17
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
Да много остри,Божков показа как е изтеглил милиони кеш и никой него е разследвал и спрял!!!къде е била БНБ?
20
10
 
14
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Държавата се клати от 2 години и за 6-7 месеца рухна. Тепърва ще берем плодовете.
19
10
 
21
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До сега държавата плащаше луди паро заради дела от еврочейският съд заради Цветанов, сега ще плащама и заради Рашков, ама важното е вторият мандат на Радев, егати тъпотията
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 Иска ти се СТРАНДЖА! -:) Пари има!
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спасението е ревизия до дупка,без никаква чупка!
16
0
 
5
 
! Отговори
До Мнение преди 2 години
Не съм дете,но не се сещам.Ти кажи КОЙ?
15
19
 
14
 
! Отговори
тая преди 2 години
гербава *** дянков какво се обажда девета глуха, кой я пита предизборно?иначе Будата е честен българин управяни ни 12 години, сега остава пак да се върне на джипката благодарение на гербавите миряни, и пак да тегли още заеми за виртуални изтребители и асфалт екстра качество
14
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Строителят на Магистрала "Хемус", който е превел 21 милиона към Дубай, е Велико Желев, собственик на Хидрострой, която погълна Водстрой 98 на Пеевски.❗Парите са минали през БАКБ на Цветелина Бориславова, бивша партньорка в живота и бизнеса на Бойко Борисов.❗Арестите от вчера са свързани с ДДС схеми на друг строител на "Хемус" - "Грома Холд", известна в миналото като "Агромах". Това е същата фирма, в чиито офиси бяха открити милиони евро кеш преди години.
13
5
 
18
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Ко ша каиш за КТБ и дебелян и някои как спасиха парите си и отвлякоха даже,а държавни фирми изгоряхя...Не е толкова отдавна,та да се забрави,мончо бонбончо.
12
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя с Постната Пица нее ли в затвора. Еахте у кучината щом и тоя дава акъл вместо бай Ставри да го направи булка.
11
24
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧашкоФ е точно, толкова пpocт, като началника си от Дондуков... Трябва да си понесе последствията за лъжите и внушенита. Гешев да не се ослушва, а да действа!
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека Дянков обясни за *** и налетите от държавата пари, за да се спаси пак една "наша" банка/
9
21
 
17
 
! Отговори
Фрактал преди 2 години
Чекмеджарската ли система, само важи? ЗАТВОР БЕ.
8
20
 
25
 
! Отговори
пена преди 2 години
То е ясно, че ако управлението на Радев не се махне скоро, ще има фалирали банки. Всяко управление ба БСП в Булгария е свършвало по този начин!
7
11
 
19
 
! Отговори
хм преди 2 години
Толкова противен тип. Протежето на Кристалина. Нали покрай скандалите на стрина Кристалина излезе инфото, че тоз мазняр заплашвал служителите от МВФ, че ако се оплачат, хората от Етичната комисия му били приятели и щели да му кажат, от кого са сигналите. Гнус!
6
17
 
18
 
! Отговори
Ами сега преди 2 години
Средства, отпуснати от бюджета авансово за строежа на магистрала "Хемус", са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, със собственика на която той е имал общи фирми, каза днес в Симеоновград пред журналисти министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той допълни, че средствата са изпратени в чужбина.
5
23
 
31
 
! Отговори
спиш ГЕШЕВ !!! преди 2 години
Кога най-после ще се самосезира прокуратурата срещу Кирил Петков и ментора му със зелените чорапи за престъпление по чл. 313 и чл.308 от НК ???
4
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата притежава десетки левове, банките са под него