60-те милиона за „Хемус“ стигнали до обикновен човек

Предстои да се установи къде физически са парите
Обновена: 6 ное 2021 10:36 | 6 ное 2021 10:22,
151
60-те милиона за „Хемус“ стигнали до обикновен човек
Снимка: БГНЕС

Изчезналите 60 милиона лева, които са били преведени за строежа на магистрала „Хемус“ накрая са стигнали до един обикновен човек, заяви в ефира на bTV заместник-директорът на ГДБОП Любомир Николов.

„Нашето разследване стигна до фирми фантоми, които са изтеглили тези суми пари в деня или на следващия ден след постъпването им. Всички тези пари се обединяват в едно лице, което също сме установили“, обясни той.

По думите му става въпрос, който няма политическа кариера, който не е свързан с нито една политическа партия и, който няма никаква строителна дейност. „Случайно лице, на което е поставена задача да усвои тези средства и да пренесе тези пари“, каза Николов.

Той посочи, че „обикновеният човек“ на върха на „пирамидата“ не е бил задържан до момента.

Банката

„Банката е установена по категоричен начин, но за момента ще запазим в тайна коя е тя“, каза Николов.
По думите му е разговаряно със служители на банката, които са извършили физически конкретните операции по теглене на големите суми пари.

Още по темата
„При тях са дошли лица, които са поискали да изтеглят тези суми в кеш. Имало е и лица, които са отишли без предупреждение“, каза Николов. При подобно теглене на толкова големи суми пари се заплаща такса към банката от порядъка на 20-30 хиляди лева.

„Не са заплатили тези такси и са изтеглили парите“, каза Николов.

Хората, които са теглили големите суми пари са били задържани, разпитани – включително и пред съдия, и освободени.

Предстои тепърва да се установи къде физически се намират тези пари.

Николов коментира още, че категорично не става въпрос за политическо мероприятие във връзка с предстоящите парламентарни избори. „Ние наблюдавахме замесените лица в продължение на месец, месец и половина. Установихме офиси и домашни адреси, където биха могли да бъдат открити или укрити важни документи, които имат отношение към престъпната дейност. В един момент, може би породено от действията на службата и някои медийни изяви, тези лица предприеха действия по укриване или унищожаване на тези документи“, каза Николов.

По думите му унищожението на документите е спряно навреме.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Холивуд, нема дори елементарен интелект. България е нещо като тера нулис растения и животни с дрехи.
106
4
 
5
 
! Отговори
Може преди 2 години
До това не може да стане и др работещи в банка, как тогава Божков е теглил по 600,800 хиляди, а на една дата има и над 1.5 млн. Потърсете извлеченията, които публикува миналата година, от Уникредит са. По дати и стотици хиляди. Милионите, които е дал на Борисов и Горанов. Да, никоя банка не държи толкова кеш, трябва заявка, информиране на БНБ и ДАНС, но явно за някой хора може и се е случило.
105
7
 
9
 
! Отговори
питам преди 2 години
Кои са необикновенните човеци, защото парите отишли при обикновен човек. Явно при управлението на Радев хората се делят на обикновенни и необикновенни.
104
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че нещо ама едва ли има банка с над 5милиона в брой. Пък камо ли 60
103
2
 
6
 
! Отговори
Холивуд преди 2 години
Похват в американските филми. Добрият герой, бит, пребит, но накрая побеждава! И, някак си,като случайно сака с парите остава наблизо или в колата му. Гъделичкащо! Същото и с тази история. Торби и сакове с пари в кеш! Пипа чувствителната струна на елементарен интелект. А те, оказва се, не са малко в България.
102
1
 
11
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
всичко си звучи като страхотен грабеж! те Холувуд трябва да тук да идват за сценарий да поемат! едно само не разбрах - как от банката може да дадат да се теглят такива суми и после да не им се плаща такса? как така? защо аз не може без такса - че уж за поддръжка само на милион човеци ЗАДАЛЖИТЕЛНА ПОДДРЪЖКА сметнете каква е сумата!! и после банката не е на Боко - еми не е на него ами на приятеля му! пръц
101
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е от Европейския банков съюз и БНБ да вкарат в затвора Цвет@$@елина - бившата съпруга на Чекемджан. Не трябва да се чака. Бързо да бъде вкарана при бай Ставри за няколко месеца. Да и отпушат яко отверстията и да изпее всичко. Зад нея СТОИ НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО ВЪВ БЪЛГАРИЯ.
100
0
 
9
 
! Отговори
До 104 преди 2 години
До работещия(щата) в банка, "това не може да стане!" Може, може ако имаш делириум тременс и има една седмица до изборите, и о да, ако си милиционер комунист!
99
2
 
9
 
! Отговори
гбг преди 2 години
Банката е установена по категоричен начин, но за момента ще запазим в тайна коя е тяКаква тайна....предизборна?Споко ние знаем кой строи магистрали и кой няма банка..
98
6
 
10
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Хипотези, хипотези!!! Случайно лице, обкновен човек. Кого балмосвате??? Предизборен прах в очите на хората!!!
97
4
 
16
 
! Отговори
stiling преди 2 години
При тях са дошли лица, които са поискали да изтеглят тези суми в кеш. Имало е и лица, които са отишли без предупреждение, каза Николов."Нашето разследване стигна до фирми фантоми, които са изтеглили тези суми пари в деня или на следващия ден след постъпването им. Всички тези пари се обединяват в едно лице, което също сме установили, обясни той."Сега разбрах от тук, че едни хора са отишли да изтеглят 60 милиона без предупрежение на следващия ден от банка!Работя в Банка!ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ
96
2
 
13
 
! Отговори
You made my day! преди 2 години
Рашков, това и сценаристите на Славчо не могат да го измислят. Това са 60 млн кеш! Как ще оцелеят? Хората крадат и повече, но не в кеш. Кеша е достъпен за всеки, повтарям, всеки престъпник! А те са много, много. Звучи като пародия.
95
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само с един разпит 3 степен и буци ще пропее като пойна птичка къде са парите.
94
2
 
17
 
! Отговори
nilesev преди 2 години
Щели да кажат името на човека ,ама друг път. Тате ще ми купи колело , ама друг път. Егати майтапа.
93
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Провериха ли в кораба Вера Су? Може би е дошъл до брега да товари пачките?
92
0
 
15
 
! Отговори
Всички са хванати преди 2 години
С изключение на обикновения човек и 60-те милиона.
91
0
 
14
 
! Отговори
ЧОВЕКА ВЗЕ ПАРИТЕ.. преди 2 години
Аз само да питам с КТБ какво става?
90
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя компромат е съшит с бели конци и изпълнен от крайно нетрезви хора.
89
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после раздадоха малко на обикновените хора и Рашков не можа да го понесе.
88
3
 
5
 
! Отговори
до Вихър преди 2 години
Чети бе човек. Казано е, че накрая са стигнали до един човек, а не че той лично отишъл в банката изтеглил всичко накуп и го сложил в един чувал тежащ 300кг.по твои сметки. В банката са ходили различни хора, които са теглили пари. Едни с заявка, други не. Но накрая пътя на парите е до една точка, един човек.