60-те милиона за „Хемус“ стигнали до обикновен човек

Предстои да се установи къде физически са парите
Обновена: 6 ное 2021 10:36 | 6 ное 2021 10:22,
151
60-те милиона за „Хемус“ стигнали до обикновен човек
Снимка: БГНЕС

Изчезналите 60 милиона лева, които са били преведени за строежа на магистрала „Хемус“ накрая са стигнали до един обикновен човек, заяви в ефира на bTV заместник-директорът на ГДБОП Любомир Николов.

„Нашето разследване стигна до фирми фантоми, които са изтеглили тези суми пари в деня или на следващия ден след постъпването им. Всички тези пари се обединяват в едно лице, което също сме установили“, обясни той.

По думите му става въпрос, който няма политическа кариера, който не е свързан с нито една политическа партия и, който няма никаква строителна дейност. „Случайно лице, на което е поставена задача да усвои тези средства и да пренесе тези пари“, каза Николов.

Той посочи, че „обикновеният човек“ на върха на „пирамидата“ не е бил задържан до момента.

Банката

„Банката е установена по категоричен начин, но за момента ще запазим в тайна коя е тя“, каза Николов.
По думите му е разговаряно със служители на банката, които са извършили физически конкретните операции по теглене на големите суми пари.

Още по темата
„При тях са дошли лица, които са поискали да изтеглят тези суми в кеш. Имало е и лица, които са отишли без предупреждение“, каза Николов. При подобно теглене на толкова големи суми пари се заплаща такса към банката от порядъка на 20-30 хиляди лева.

„Не са заплатили тези такси и са изтеглили парите“, каза Николов.

Хората, които са теглили големите суми пари са били задържани, разпитани – включително и пред съдия, и освободени.

Предстои тепърва да се установи къде физически се намират тези пари.

Николов коментира още, че категорично не става въпрос за политическо мероприятие във връзка с предстоящите парламентарни избори. „Ние наблюдавахме замесените лица в продължение на месец, месец и половина. Установихме офиси и домашни адреси, където биха могли да бъдат открити или укрити важни документи, които имат отношение към престъпната дейност. В един момент, може би породено от действията на службата и някои медийни изяви, тези лица предприеха действия по укриване или унищожаване на тези документи“, каза Николов.

По думите му унищожението на документите е спряно навреме.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След изборите това ще заглъхне и никакви доказателства няма да видим, никога! Хайде на бас!
66
5
 
8
 
! Отговори
Deutsch преди 2 години
Преди малко всичкосе изясни - има снимки на човека с чувала от видеонаблюдението на "банката". При по-детайлно раглеждане се оказало,че това е ББ дегизиран като клошар. С брада, мръсни дрехи и скъсани обувки. До решението се е стигнало след събрание на ЦК на ГЕРБ на което единодушно се е решило на този сценарий,тъй като това би будило най-малко съмнение.| ... заплаща такса към банката от порядъка на 20-30 хиляди лева.Не са заплатили тези такси и са изтеглили парите,В коя банка са тез работи
65
2
 
9
 
! Отговори
Рашко преди 2 години
Чудя се кое ме пусна и кое ме хвана!
64
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма работа е Рашков
63
4
 
10
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Тоя Рашков с групата си , каква голяма работа за милиони свърши. - Да очаква служебен хонорар.Сто години да работя няма да стигна до такава работа за милиони......... !
62
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЙ Е ЧОВЕКА, КОЯ Е БАНКАТА, КЪДЕ СА ЧУВАЛИТЕ, КОИ СА СВИДЕТЕЛИТЕ И АРЕСТУВАНИТЕ, БЕ РАШКОВ??
61
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А имало ли е и дамаджана с ракия?
60
7
 
13
 
! Отговори
Стига бе преди 2 години
Как да не става дума за политическо мероприятие, доти човека казва че не е установена възка с политици, а Рашков и президента в тази връзка говорят само за Борисов и геб. Всяко престъпление сега президента ли е воновен щом сега е на власт. Стига с тази комунидтическа пропаганда преди всички избори, ние да не сме ***. Малко уважение към СУВЕРЕНА
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
значи вие сте най-най, а ние сме обикновени и пр0сти?
58
10
 
15
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Преди време снимаха човека който сладко си спинкаше и част от парите от банката в едно шкафче !
57
8
 
14
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
До аз. Уф, олигоффрените като теб едно си знаят, едно си баят. Къде видя в текста да се споменава ГЕРБ бе, ? Даже изрично човекът на Чашков ти е казал, че лицата нямат нищо общо с партия, наблюдавани са повече от месец и нищо такова не е установено. Ако изобщо има далавера тя си е чисто криминална. Ама иддиотите като теб само това лангъркате - ГЕРБ, та ГЕРБ.
56
8
 
17
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ТОВА Е СЦЕНАРИЯ НА СПЕЦОВ- ИЗПАЛНЕН ОТ ДАМАДВЖАНОВ !!!!!!!!!!!!
55
14
 
16
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Граждански арест на Тиквата и Гешев трябва незабавно ,Рашков да му набутат наркотици в колата на тиквата и да го арестуват ,както правеше той докато беше на власт.пример Иванчева.
54
12
 
17
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ТО АКЪЛА НА ФИГУРАНТА И НА ДАМАДЖАНОВ НЯМА РАЗЛИКА !!!!!!!!!!!!!
53
15
 
17
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Всеки ден ще изкачат по няколко милиона откраднати от мутрите на треторазрядната мутра от Банкя ,тиквата който съсипа България ,сега трябва от начало да се развиваме,няма да му се размине ще търкат наровете с каскета много скоро.
52
5
 
24
 
! Отговори
глупости на търкалет преди 2 години
Някой може ли да обясни защо тези пари са били теглени на каса, една много тежка, скъпа и подозрителна операция за 60 милиона, а например не са конвертирани в друга валута като банкова транзакция и не са изпратени някъде си към непроследима дестинация със превод, Transferwise или още подобни начини.Да изтеглиш 60 милиона в ЛЕВОВЕ в чували и да ги скриеш някъде на село е най-*** и безумно нещо, от всичко което ми хрумва.Обяснете!?!
51
11
 
15
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
Нямам думи в каква *** живея..Корупция..кражби като за последно,а хората мизерстват..Нямам думи..
50
8
 
17
 
! Отговори
Митко Павлов преди 2 години
1. Според мен дори и децата от Детската градина, ако ги попитат Къде са стигнали парите и при кого?...или С чие "Съгласие" и с кое "Разпоредил съм" е станало това и КОЙ се облагодетелствал...60 000 000 пъти!2. За суми по-големи от определен праг (зависи от условия и процедури на съответната банка) е необходимо задължително предупреждение от един до няколко работни дни и то суми в 1000 пъти по малки, т.е. Банката е знаела за кого са и са СЕДЕЙСТВАЛИ невероятно БЪРЗО!!!
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не би да са скрити, за да не ги окрадат сегашните...
48
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе стига с тая мантра как са били изтеглени милионите,има как,коментирайте нормално ли е стотина милиона да бъдат прехвърлени на една дузина фирма фантоми и впоследствие пак да се съберат в някакъв абсолютно "случаен"човек?