Строителите на "Хемус": Няма срутване, нещата се политизират

Полицията направи оглед на място
Обновена: 6 ное 2021 17:21 | 6 ное 2021 17:08, Анисия Иванова
48

Строителите на магистралата "Хемус" бяха категорични, че проблем няма, както и че не е имало срутване на насипа, намиращ се непосредствено след един от мостовете по трасето, съобщи Bulgaria ON AIR.

Днес започна проверка на отсечката на магистралата между Шумен и Търговище, която още се строи. След твърденията на служебния вицепремиер Бойко Рашков за срутване на част от трасето полицията направи оглед на място.

Проверяващите направиха няколко минутен оглед на мястото.

Още по темата

"Това е първото действие, което ние правим, а именно - да се запознаем на място с фактическата обстановка. Основанието е тази дупка отзад. Смятаме, че преди това тук е имало насип, имало е асфалтово покритие, имало е маркировка, имало е мантинели. За нас е странно защо изглежда така в момента", обясни директорът ОДМВР-Търговище ст. комисар Мариан Михайлов.

Строителите обясниха, че са открили високи подпочвени води, които не са били установени при проектирането и проучването, и за да не се компрометира в бъдеще магистралата, е направен насип и дренажи. "Не знам защо се политизира този факт", коментира един от работниците.

Дейностите по обработване на насипа ще са за сметка на изпълнителя и ще продължат около 20 дни, а резултатите от назначената проверка тепърва се очакват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
21
 
18
 
! Отговори
ГРОБ ке умре 14.11 преди 2 години
Още не е построена магистралата, а вече се саморазпада. Гербаджийско строене.
20
8
 
18
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Нема срутване.... И парите ги нема 60 милиона :)))
19
8
 
10
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Строителите-в затвора!!!
18
12
 
23
 
! Отговори
мдаа... преди 2 години
Мислете добре за кого ще гласувате другата седмица, че от известно време държавата е на автопилот, а идва зима.
17
9
 
22
 
! Отговори
Спомнете си преди 2 години
резила с ремонта на пътя за Рилския манастир. Таман Баце се изфука кви ги е свършил и Господ му измете "строежа" с първия дъжд.
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То за таа работа трябва акъл. Всички там сте майстори от малцинствата. Ама иначе знаете как се протестира платено пред парламента, а?
15
23
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кога полицая Рашков стана хидроинженер и строител?За всеки проблем се има решение. (Дренажи,пилоти,хидро лента)За хора,който нищо не са построили в живота си и нормално троловете да пишат глупости
14
3
 
17
 
! Отговори
Бати ви Боко преди 2 години
А аз така си мечтаех да асфалтирам и Лунната Пътека! Каъв ПР, каква Слава, какви Кинти, а? Но този Радев провали всичко!
13
9
 
28
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Приятелчето на Боко - 'хидроинжинера Доган' явно не е открил "подпочвените води" - и ето ти дупка, ето ти срутване! Но както се казва - имали са 'щастие в нещаститео' - можеше срутването да стане докато му режат лентата на пътчето!!!
12
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Де да беше имало проектиране и проучване. Има раздадени аванс в милиони без разрешителни за строеж, НО имаше пълни чекмеджета.
11
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема е, че лъжливите социалисти имаха 7 месеца за да се докажат, но "откриват" корупция само преди изборите и после нищо. Когато преповтарят един и същи сценарий за трети път за толкова кратко време, дори и най-големите заспалковци ще се усетят.
10
15
 
20
 
! Отговори
Фрактал преди 2 години
Вече и строежа на герберастията е в ремонт! Видими резултати. Явно мазоли са им излезли от влачене на сакове и чували с Кражби.
9
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С черен ПР, пропаганда и лъжи всичко се постига. Това са способи на едни други времена, България има спешна нужда от лустрация!
8
0
 
3
 
! Отговори
аиде преди 2 години
аиде знам 4е си достав4ик на пациенти на монова
7
1
 
3
 
! Отговори
трудно преди 2 години
става тая работа да ти споделяхем тейка хем дьлга
6
6
 
29
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Политизирането,, лъжите и демагогията са приоритети. На кого? Вие ги знаете отлично."Изчегъртваха, изчегъртваха" ден и нощ - без сън и почивка. И какво се получи? Тия, които земята трябваше да ги погълне - около 600-700 хиляди българи, отново са първи. Как стана тая работа, Какви тъмни сили с уйдурми и манипулации ли, как, какво е? Моля, обяснете с думи прости на нас простосмъртните, защо се получава така?
5
13
 
24
 
! Отговори
Большой преди 2 години
Радевский Театр !
4
7
 
12
 
! Отговори
до Рашкоф преди 2 години
НЯМА ПО ЛОШО ОТ ЛОШАТА РЕКЛАМА!!!
3
7
 
19
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Ето, и момчето ви каза, че всичко е наред. Това зад него беше здраво та здраво.
2
7
 
36
 
! Отговори
Строителите натракия преди 2 години
След Стара Загора ,до Зимница, няма пропадания и коловози,и водата от нивите не залива магистралата. Колите са ви дръгливи,с криви гуми.