Борисов за допълнителните машини: Хванахме ги по боксерки, още нямаме отговор

ГЕРБ очаква отговор от ЦИК за какво ще се използват 228-те машини за гласуване
7 ное 2021 12:30, Елка Василева
430
Борисов за допълнителните машини: Хванахме ги по боксерки, още нямаме отговор
Снимка: архив, БГНЕС

Поредна порция критики отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към служебния кабинет. Той беше на посещение при кметицата на Симеоновград Милена Рангелова. През седмицата при спецакция на полицията срещу търговията с вот бяха задържани съпругът ѝ и синът ѝ. Обвинения не бяха повдигнати.

Тя разказа на Борисов как са били задържани близките ѝ. По думите ѝ те не се занимават с купуване или продаване на гласове, предаде bTV.

Още по темата

Намесата на МВР в избори се случва само в държави от третия свят, смятат от ГЕРБ и обясниха, че ще подадат сигнал до международните институции.

Лидерът на ГЕРБ коментира твърдението на партията, че у нас са внесени 228 машини за гласуване в повече, като целта била да бъдат добавени 228 хил. гласа на определени партии и субекти.

От „Сиела-Норма“ отговориха, че машините са техни и смятат да ги ползват в Албания, Грузия и у нас, но за дейности извън изборите. Според Борисов този отговор е незадоволяващ.

„Вчера ги хванахме по боксерки и още нямаме отговор, какъвто да ни удовлетвори. Съгласно закона има над 12 хил. сертифицирани машини, стоят в специален склад – не мога да си закарам шкодата да ми я пазят там, той е само за тези машини. Изведнъж в това помещение се появяват някакви нови 228 машини, от същия тип в склад, в който нямат работа. Това са точно 228 хил. гласа. Те дават някакви глупави отговори, че щели да се тестват някъде в чужбина“, коментира Борисов.

Очаква се днес Централната избирателна комисия да проведе заседание и да разясни ситуацията с машините.

По думите на Борисов той няма доверие, че няма да се извърши злоупотреба. „Първи въпрос – защо са в този склад. Втори въпрос – защо ги пази държавата. Трети въпрос – защо са същите. Четвърти въпрос – защо са същите. Въпрос към ЦИК – защо се подиграват с нас“, попита лидерът на ГЕРБ и допълни, че измама няма да се извърши, защото от ГЕРБ са ги хванали.

Относно твърденията, че представители на ГЕРБ и ДПС са се срещали, за да преговарят за бъдеща коалиция в следващия парламент, Борисов каза: „Нито аз, нито моите заместници, нито, който и да е, не е оторизиран да води каквито и да е преговори, с която и да е партия. Аз, когато искам да говоря с ДПС, го правя публично, както с всички останали. Не е вярно, че сме говорили. Нито Корнелия Нинова се е срещала, по телефон не се е чувала с мен от година време. Сега сапунисват и нея заради измамата с машините, която правят, защото искаме да преброим контролните талони“, коментира Борисов.

Той разкритикува демо версията за гласуване на ЦИК, където не фигурира номерът на ГЕРБ в бюлетината, защото са само до №22.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


430
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
0
 
1
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Аланкоолу,не дрънкай глупости,кажи къде потънаха милиардите изнесени в чували,сакове,багажници и други помощни средства. Р.Радев,ще остане на "Дондуков"-2,за още пет години. "Продължаваме промяната"-ПП,ще е първа политическа сила на 14-ти т.м. Боксерките,ще ги обуе Деса,белки ти ангажира по силно вниманието.
271
0
 
1
 
! Отговори
Инспектор Клюзо преди 2 години
Борисов , на всеки прочел Винту до края му е ясно , че тези машини си ги поръчал ТИ , за да можеш да ги пробуташ с останалите и да опрочиш изборите , защото знаеш че вече си обречен и няма сила която да накара хората да ти вярват (освен още някоя заблудена *** ) !! Ти си способен единственно и само на мръсотии и подлости - Така си си роден такъв и така ще си останеш в историята !!Нямаш вяра в нищо , и понеже целият ти живот е само ГРЕХОВЕ , ако не ти твоите близки ще ги изкупват !!
270
0
 
3
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Този циркаджия вече е време да си седне на осраното ду ***!-:( Кого си " хванал" бре? Как ще гласувам веднъж и то подписал се и ще се явя пак???-:( Този си връзва гащите след като загуби,да каже," аз казах ли ви"? Не минава номера ти бивша комунистическа мутро! Новите партии те изхвърлиха! И ние ще им помогнем да стане категоричен факт!-:) Приключи бре еййй!!-:) Ако хленчеше пред мутрите след 1989 г другарите си тогава,както хленчиш пред нас сега щяха да са приключили с теб отдавна!!!!
269
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Удри отзад, тея не са от нашите :)))
268
0
 
5
 
! Отговори
ГАНГСТЕРЪТ ГЕНЕРАЛ преди 2 години
ПРЕЗИДЕНТЪТ ПЪРВАНОВ И АХМЕД ДОГАН НАПРАВИХА МУТРАТА ГЕНЕРАЛ ЛЕЙТЕНАНТ. МУТРАТА ИМ СЕ ОТПЛАТИ ПОДОБАВАЩО И ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ОТПЛАЩА НА ДОГАН, КОЙТО С ИЗКАЗВАНЕТО СИ ЗА ПОРЦИИТЕ ДОКАРА ПРЕЗ 2009 Г.НА ВЛАСТ ШАЙКАТА ГЕРБ НАЧЕЛО С БАШ МАФИОТА ЕСКОБАР БОРИСОВ. ВЪВ ФЕЙСБУК БОКО СИ Е КАЧИЛ СНИМКА С ГЕНЕРАЛСКАТА УНИФОРМА, ЗА РАДОСТ НА ПРОСТИТЕ, КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО. СЪВСЕМ Е ИЗПЕРКАЛ ЗАВАЛИЯТА. РАЗЧИТА САМО НА ПРОСТИТЕ. ДРУГИТЕ НЕ МОЖЕ ДА НИ ВПЕЧАТЛИ. ЗА НАС Е МАФИОТ И КРАДЕЦ С УНИФОРМА НА ГЕНЕРАЛ
267
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как тази държава, която е изградена и съществува сякаш е извадена от сериала Наркос" да има европейски тип прокуратура или други институции. Социумът и държавността са прогнили и некачествени. Точно както в сериала се управляват Мексико или Колумбия, където мафия и полиция са заедно, така Борисов управляваше България като собствена фирма, само дето тук няма автомати по улиците, но същността е същата
266
1
 
5
 
! Отговори
ТОЧКА ПО ВЪПРОСА преди 2 години
СИЕЛА НОРМА Е ГЕРБАДЖИЙСКА ***. ЦЕЛИЯТ СЛУЧАЙ Е ИЗМИСЛЕН И СЕРВИРАН В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ ОТ МУТРАТА И СИЕЛА, ЗА ДА СИ КАЧИ % БОКО И КОМПАНИЯ. НЕ СЛУЧАЙНО СИЕЛА ЗАБЪРКА МВР, ПОСЛЕ ЦИК, ЧАКАМЕ ДА ЗАБЪРКАТ ПАТРИАРХА И ГЛАВНИЯ МЮФТИЯ. ПОМНИМ КАК СИЕЛА МОЖЕХА ДА ПРОВАЛЯТ ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ С НАХАЛНОТО СИ ИСКАНЕ ЦИК ДА ИМ ПЛАТИ ДОПЪЛНИТЕЛНО МНОГО МИЛИОНИ НАД ДОГОВОРЕНИТЕ. ПОРЕДНА ГЕРБАДЖИЙСКА ПОМИЯ. АКО НЯКОЙ САБОТИРА ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС ТОВА СА МУТРАТА И ВЪПРОСНАТА СИЕЛА. ТОЧКА ПО ВЪПРОСА.
265
4
 
1
 
! Отговори
руский фигурант преди 2 години
Радев се опита да краде гласове, но го хванаха за ръката. Кофти
264
2
 
1
 
! Отговори
Африка се смее преди 2 години
Освен в България с машини гласуват в Албания и Грузия. Все хубави държави.
263
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазачът отговарящ за входа на склада, където се съхраняват сертифицираните машини за вота, забелязва, че се доставя и друга стока-въпросните устройства, които не били упоменати в протокола, който имал.Осъмнил се защото имало един тир в повече.Алармира.Машините не стигат до охранявания склад, където са сертифицираните устройства. Остават навън, където са и в момента.През това време поръчалите скандала разбират,че схемата е секнала,и решават мигновенно да обявят,че ги билихванали по боксерки".
262
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сиела Норма, поръчва допълнители машини по свое усмотрение (и по нечия заявка). Сценарият е бил тези машини да се озоват до сертифицираните устройства, за да може някой да гръмне бомбата, че се фалшифицира вотът посредством наличието на допълнителни машини.От няколко дни бившият премиер говори как машините били пипани. И е трябвало изведнъж, няколко дена преди изборите, вероятно във вторник, ГЕРБ да излезнат с инфомрацията как в склада са открити допълнителни машини до сертифицираните.
261
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте се обесници! Не, че сегашните са по добри, но още нищо не знаем за тях, за това Възраждане - без коментар!
260
0
 
0
 
! Отговори
етинминонА преди 2 години
До АнонименНещата са нагласени и то си Личи!
259
1
 
3
 
! Отговори
етинминонА преди 2 години
Я стига с твоите Глупости вече. Вижте го как се опитва да прехвърли Вината на Другите!
258
2
 
3
 
! Отговори
Голяма глава преди 2 години
Голяма тиква няма ли да се српеш яж си милионите там наглец
257
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе а дали е "умен"....................А?!
256
4
 
12
 
! Отговори
смях преди 2 години
Бойко, на теб ти снимаха кюлчетата, пачките, мехлема за гъбички, пищова и как спиш гол, тръгнал си да говориш. Откакто си спрял активно политиката, не сме те видяли нито да риташ, нито да ходиш аварийно в пиргово да си правиш ПР. Контузен десен крак, превръзка на левия. Лъжец долен.
255
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези са "специални" машини за ромските и турските гета.
254
1
 
9
 
! Отговори
Bir преди 2 години
Защо гробаджиите насилват обикновените хорица от автомагистрали да излизат на стачка със заплахи за работното им място?
253
0
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 2 години
Всички сме такива щото имаме разум. Не сме *** и и без мозъчни същества като вас. Които пикаех те на всякъде. Серех те където за върнете. Гнусните.