Гарантирана ли е сигурността на вота след скандала с машините?

Според проф. Маринов избирателната активност ще е висока
Обновена: 11 ное 2021 21:29 | 11 ное 2021 21:24, Петя Славова
22

Продължава скандалът с машините, но какъв ще бъде резултатът от изборите за Народно събрание и президент на 14 ноември коментира проф. Александър Маринов от Инициативния комитет на Румен Радев - Илияна Йотова.

"Скандалът с машините за гласуване изглежда доста нелепо. Обясненията са меко казано нелогични. Целта е ясна - да се внушат съмнения в честността на вота, да се разколебаят избирателите, ако може по-голяма част да не отидат да гласуват. Ясно е кой има интерес от това - най-вече ГЕРБ, защото те са най-големите губещи от въвеждането на машинното гласуване", каза проф. Маринов в "Денят ON AIR".

Според него ще има доста висока избирателна активност за ситуацията в страната.

"Дали ще видим президент на първи тур зависи само от това дали ще се постигне активност. Ако се постигне активност над 50% на изборите, Румен Радев ще спечели от първи тур", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

"Това, че не сме видели дебат, е най-малкият проблем. Нямаше достатъчно ясно изразени позиции по основните големи въпроси на президентската институция. Един от кандидатите през цялата кампания не даде един конкретен отговор на нито един въпрос, а другият беше фокусиран в една много тясна част от проблематиката на държавността", смята проф. Маринов.

По думите му държавата се нуждае от едно отговорно, смело лидерство в тази тежка ситуация, защото се налага да се взимат непопулярни решения.

"Много е трудно да се направи прогноза дали ще има кабинет, защото първо зависи какви ще бъдат резултатите. При тези малки разлики е много важно при кого ще отиде вторият мандат. Това е много важно, тъй като при провал на втория мандат, третият ще бъде много труден. Повечето политици разбират, че  отговорността им ще бъде много голяма, ако не направят правителство", поясни той.

"Няма непогрешимо правителство. Още по-малко можем да допуснем, че едно правителство няма да бърка в такава изключително трудна ситуация, когато някои решения взаимно се изключват. Но като цяло служебното правителство се справя. Да, има недоволство срещу определени негови стъпки, но много бързо това недоволство отстъпва място на убеждението на все повече хора, че независимо от грешките се движим в правилната посока", обърна внимание проф. Маринов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко измисля шизофрении и този психопат няма граници на лъжите си. Патологичен лъжец.
14
0
 
3
 
! Отговори
Един от повечето преди 2 години
Защо си затварят очите?!.ко и ***:Държавите, където машинното гласуване и гласуването по интернет никога не са били прилагани, са Австрия, Гърция, Дания, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Великобритания, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Чехия, Швеция и Исландия.В Германия, Холандия, Финландия и Норвегия машинно или друго електронно гласуване са били използвани, но са премахнати заради опасения, свързани със сигурността.
13
0
 
1
 
! Отговори
От архив 2009г преди 2 години
.Според регистъра на ДАКСИ 94,299% от общия капитал на Сиела са на американската фирма Вашингтон Паблишинг Груп Интернешънъл, за която няма никаква информация дори в google. А това май буди доста подозрения и в най-непредубедените наблюдатели. Все пак става въпрос за собственика на фирма, която печели обществени поръчки за огромни суми и поддръжка на държавната информационна система.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този на Сиела е вундеркинд, но го държат с нещо. Интересно какво е то?
11
1
 
6
 
! Отговори
Положението е лошо преди 2 години
Да ти продължа мисълта:Частна фирма подсигурила вносни машини със софтуеър произведен в САЩ и Панама като последното е заради пиратския софтуеър. Румен Радев ПОКАЗА тактика и стратегия на пълзящ преврат в УЖ демократична държава. Заобиколи се със себеподобни шапкари, които изпълняват заповеди безприкословно и с РЕНЕГАТИ, хора зависими, отхвърлени от бившите си партии без принципи, готови на всичко за да върнат луксозния си стар начин на живот.
10
0
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
В правилната посока сме се движили....какъв цинизъм само,каква наглост...правилната посока явно е към всевъзможни кризи и тяхното задълбочаване...Срам и позор!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес шефа на Сиела обяви, че той е гарант за честни избори. Егати правителството, егати организацията на изборите след като гарант за сигурността в държавата се явява шефчето на една частна фирма...
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агент на ДС, разорен заради хазартна страст .
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спецове ви гарантира победата, сел ски бикове, директно от сървъра, с любезното съдействие на едно посолство. Няма да си играят с подмяна на флашки, ще я карат с гьостерицата през сървъра. Тези са криминални престъпници. Подбрали са ги чрез компромати за да слушат или са дървени военни, които не могат да родят собствена мисъл и са професионално деформирани- изпълняват само команди.
6
2
 
9
 
! Отговори
аха преди 2 години
ГЕРБ са виновни , че ви хванаха в измама . ГЕРБ виновни , че чорапа го е страх да излезе на дебат , щото ще се види какъв е тъпир . хахаха - един 6-токласник ще измисли по-добра лъжа .
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сел ска солидарност.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах защо, и как? ГЕРБ ще внесе стотици(засега) машини в повече, и всъщност кой внесе тези машини? Герб, преди повече от половин година? Нещо? Обяснете, моля!
3
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че е гарантиран! Не допускайте младежкото БКП (гроб) да саботира машинното гласуване! Те искат хартиени защото родата им от маалите, пък и самите гробари са неандерталци! Тях ги е страх от всичко машинно защото то намаля корупцията и води до уволнение на родата им в държавните заплатодавачници! Затова изхарчиха 2 милиарда за електронно правителство, което е на ниво тетрис на Правец 1! Машинното гласуване ограничава купения вот на родата на боко от маалите!
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоа тавариш го изненада'а и му дръпна'а шалтеро преди да се усети...
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката, един милиционер хванат по бели ***...