Даниел Лорер потвърди - той ще е кандидатът за външен министър

В ПП обсъждали бъдещи министри, но това били само идеи
18 ное 2021 10:08, Елка Василева
329
Даниел Лорер потвърди - той ще е кандидатът за външен министър
Снимка: архив, БГНЕС

„Направихме първата совалка. Първата стъпка е направена. Имаме усещане за скромност и обраност както в нашия отбор, така и в нашите бъдещи коалиционни партньори. Това отваря перспективи“, заяви Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ пред бтв по повод на преговорите на неговата политическа сила с „Демократична България”, БСП и „Има такъв народ“ за съставяне на правителство.

Преговорите ще бъдат открити и ще се излъчват онлайн, за да има пълна прозрачност, каза политикът от „Продължаваме промяната“.

Още по темата

„Нашата надежда е това да се случи от средата на другата седмица. Всяка една отстраните подготвя отборите, които ще преговарят“, каза Лорер.

По думите му „не сме чули никой (от тези партии) да се противопоставя Кирил Петков да е премиер“.

Лорер каза, че в „Продължаваме промяната“ са обсъждали имена на министри и никога не са го крили както за номинацията на Николай Събев за транспортен министър, така и за неговата собствена кандидатура за оглавяване на министерството на външните работи, което Кирил Петков е споделил в негово интервю.

Но „това са само идеи“ и предстоят преговори с другите политически сили за сформирането на кабинет, каза Лорер.

Водени са и разговори със служебния министър на образованието проф. Николай Денков да запази поста си и в бъдещото правителство и „той се отнася със симпатия към идеята“.

Що се отнася дали са обсъждали имена на министри от партиите, с които преговарят и ще оглави ли например Христо Иванов правосъдното министерство, Лорер подчерта: „Не ни се иска да раздаваме министерства и да започнем работа преди да се съгласим какво правим по отделните теми“.

„Ще променим коалиционната култура в България. Ще подпишем коалиционно споразумение с много голямо количество детайли какво смятаме да правим, за да са наясно всички“, каза политикът от „Продължаваме промяната“.

„Проблемите пред България са сериозни и ще намерим консенсус, за да е спокоен българският гражданин“, каза Лорер.

Според него излизането от корупционното блато и провеждането на реформите са основата за намиране на съгласие между политически сили като БСП и "Демократична България", които принципно на различни позиции.

Лорер отрече от "Продължаваме промяната" да са привличани структури на БСП, но отбеляза, че партията му е привлякла гласове от другите политически сили на протеста.

„Продължаваме промяната" е центристка партия. Именно това означава десни политики за постигане на леви цели. Центърът може да привлича гласове и от двете страни на политическия спектър“, каза Лорер.

За своя политически път Лорер сподели, че е бил член на социалистическото движение в Израел и според него 'модерното ляво се приближава към модерното дясно" особено в подкрепата за пазарната икономика.

Лорер коментира и обвиненията, направени от политика от ИТН Любомир Каримански към него за конфликт на интереси заради факта, че съпругата му е била заместник-министър на финансите при Асен Василев, а той е работел с програма "Джереми" на ЕС за подпомагане на малки и средни предприятия.

По думите му има разминаване във времето, което Каримански не забелязва и няма реален конфликт на интереси, още повече, че Фондът на фондовете няма нищо общо с програма "Джереми".

Както обвиненията на Каримански към него, така и тези на Тошко Йорданов от ИТН към Асен Василев не би трябвало да повлияят на преговорите за сформиране на правителство, защото тези неща остават "в личностната плоскост" и "там ще се произнесе съдът".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До221/223 "Кога най накрая ще си го избиеш от празната главица,че Радев е последният човек който играе по свирката на Кремъл?" Хахахахахаха. Другаре, копаете дъното, но само толкова си можете. Явно идентификацията ви с ДС слугата е такава, че вече не знаете какво е реалност.
196
6
 
2
 
! Отговори
До 231-ят увреден преди 2 години
Същите сте като онова лоесто същество,което до последно не видя от къде идва заплахата за него,ама то най вероятно сте и от неговият отбор,така че въобще не се учудвам на *** ви разсъждения!
195
1
 
5
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
До 217: Така да е. Значи не са 24 а 6К. За толкова са ти оценили главата онези от щатския остров. Защото аз няма да се ваксинирам.
194
6
 
1
 
! Отговори
До227 преди 2 години
Именно,с жена и с развалено радио като теб спорът е безмислен!
193
0
 
31
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
Този ли го предложиха от Синагогата?
192
1
 
34
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
И тия са същите. Нали уж ПЪРВО щяха да преговарят за цели, приоритети, програми и ПОСЛЕ да търсят конкретен екип от хора да ги изпълняват. Те отсега си раздадоха постовете. Наглеци.
191
1
 
33
 
! Отговори
мдааа преди 2 години
Има ли някой, който все още се съмнява, че правителството се реди от Козяк?
190
8
 
7
 
! Отговори
До221 преди 2 години
Ментално увредени индивиди като теб няма как да слагат ТОЧКА!Кога най накрая ще си го избиеш от празната главица,че Радев е последният човек който играе по свирката на Кремъл?
189
0
 
39
 
! Отговори
По добре вън преди 2 години
Вие луди ли сте юдеи да слагате да ни водят външната политика бе
188
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 205/220 "Какви фантасмагории, бе? Радев е човек на онова крило, което се ориентира прозападно. Какво не ти е ясно?" Това е все едно да ми кажеш, че понеже на Лавров щерка му е американска гражданка, той е "прозападно" ориентиран. Когато служиш на мракобесната империя на злото и господаря й в Кремъл, няма никакво значение къде точно в мрачния спектър се позиционираш. Хибридната стратегия изисква привидно напасване. Радев е човек на Кремъл. Точка.
187
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този от предателската банда наПасито ли е?
186
2
 
38
 
! Отговори
българина преди 2 години
как стои въпроса с гражданството? Международен търговец и бизнесмен, освен да изтъргува всичко българско по Моше нически, какво друго да направи? ПП са перфектен продукт с реклама изготвена от Козяк, но с необявено съдържание на торбичката. е, вече е ясно, че съдържанието не е българско, а антибългарско. така става щом прозззтия народ гласува за ИТН, които пуснаха турските секции после гласува за юдеи, коитоще пуснат Македония. Бъдещето на България вече е черно
185
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шашо ли си,Шишо ли си,Шаши ли си не знам,ама недей да вкарваш хората в заблуждение,париците които ще влязат в България и трябва да се "усвоят" са около 30 милиарда Евро,което разбира се не е хич малко дори и за техните "стандарти"
184
2
 
35
 
! Отговори
няма изненада преди 2 години
Евреин. Да ни е честито соросоидното правителство.
183
3
 
41
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Този като го гледам и майка си ще продаде, какво остава за Македония...
182
0
 
19
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Промяната продължава.....
181
3
 
17
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Пачката е 120млрд. които ще се получат лятото. За отстъпване от националните интереси и насилствена ваксинация. Ако принудят 5млн. това прави по 24 000 евро за убит българин.
180
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медиите, защо чакате Петков да обяви министрите? Питайте Скопие, там ги знаят вече явно.
179
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Царете на Лъжата щом са тук,значи пачката която ще се усвоява е бая дебела!
178
4
 
5
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До Анонимен 207: Това засега са предложения за министри. Но е нормално първата политическа сила да предложи свои хора за министри. Бойко ги редеше три мандата, сега ще го правят ПП, БСП, ИТН и ДБ. Свиквайте.