ПП бърза с преговорите за кабинет, готви стабилна коалиция

Целта била още следващата седмица да има споразумение
98
ПП бърза с преговорите за кабинет, готви стабилна коалиция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Подготвя се успешна и стабилна коалиция, коментира пред  БНТ Калина Константинова от "Продължаваме промяната".

"Процесът вече е ясен - в предварителните разговори това беше едно от нещата, които обсъдихме с коалиционните партньори и подхода, който ще имаме", допълни тя.

Още по темата
"Днес ще отправим нашата покана, в която всеки от тях да излъчи по няколко експерти по темите и да седнем на маса, за да обсъдим конкретните мерки", коментира Константинова.

"Много е важно този процес да е прозрачен и да се излъчват онлайн тези разговори“, категорична е Костадинова.

"Смятаме, че всеки от партньорите ще има време до другата седмица да подготви и конкретните си предложения, и да излъчи експерти. Идеята е тези разговори да са публични за българските граждани, а след това да се оттеглят, да разпишат тези предложения, по които има ясно обединение и обща визия, и такъв вид изключително подробно споразумение да бъде подписано, да се поеме ясен ангажимент и на базата на тези мерки, да се говори вече за конкретните хора, които биха формирали екипите, които най-добре да изпълнят тези задачи“, обясни тя.

По думите й амбицията на ПП е преговорите да се случат доста интензивно в рамките на следващата седмица и да се изготви споразумение в много кратък срок.

Според нея всеки от отделните формации е с изключително позитивна и диалогична нагласа за преговорите.

"Вече има излъчени преговарящи, тези разговори са на експертно ниво, а не политически", обясни Константинова.
"Всички са изключително наясно с необходимостта от съставяне на кабинет и не мисля, че някоя партия ще компроментира преговорите", смята представителката на "Продължаваме промяната".

Тя е категорична, че с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" могат да бъдат много добри коалиционни партньори.

"Не виждам абсолютно никаква причина това да не се случи", подчерта Константинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
15
 
1
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ПОБЪРЗАЙТЕ МОМЧЕТА !!! ДНЕС ОБЯВИХА ,,КОЙ" Е УСВОИЛ 60 000 000 лв ОТ МАГИСТРАЛА ХЕМУС !!! СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ЩЕ ОПИТА ДА ИЗЧЕЗНАТ СЛЕДИТЕ НА МИЛИАРДИТЕ !!!
24
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво момчета. Затова и гласувах за вас, защото бях убеден, че ще успеете да съставите стабилно правителство, което да управлява пълен мандат. След 4 години хунтата на Борисов ще е само един лош спомен от миналото.
23
1
 
14
 
! Отговори
е ле па тия... преди 2 години
1-Нинова подаде главата си от Техноимпекс и каза:-мене никой не ме е канил....2-Славунчо я суфлира от Учин дол:-и мене никой не ме е канил....3.само Ицо -лодкаря недоволно под нос мърмори: -и да ме канят, и да не ме канят ,аз пак ще се пазаря за порции и министерски кресла...!4.А Мая Костинбродска нейде в Кюстендилко си скубе новата прическа и рони крокодилски сълзи за парче от баницата...
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До мдаа.А какъв е Даниел Лорер,който в изказване,че става външен ,казва,че ще продаде историята за икономика. Америка за б...е прихванала 40 човека от тази клика.Искам правителство,но не искам предатели и бунтове.Нямам пари за хляб.
21
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрите вести валят една след друга. Скоро Чекмеджан и Шайката му в затвора.
20
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пoлитичecкият интeрec e нa Борисов дa oцeлee нa вcякa цeнa, зaщoтo инaчe дeмoкрaтичнoтo възмeздиe зa дeяниятa му щe бъдe нeизбeжнo и нямa дa ce изрaзи caмo в мoрaлни oцeнки, a и в cъдeбни прeцeнки. Той извърши национално предателство спрямо България! Геополитическият интерес е на Ердоган. Герджиков тук не означава нищо. Пешчица, жалка марионетчица в една мpъcнa игра срещу демократична и европейска България!Коментар на проф. Николай Слатински
19
3
 
9
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Няма що , голяма коалицив се задава от партията *** Прокопиев , чалгарите , галиралите три пъти държавата комунисти и привържениците на еднополовите бракове! Като прибавим и искането за признаване на РСМ, базите нс СаЩ и бежанците и неолиберслнатс стратегия на Сорос , голямо бъдеще ни очаква!
18
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх тресе Банкянския зайчарник.Скоро ще навестят бай Ставри
17
5
 
11
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
БързатаКучка , слепи ги ражда...а може би това е и целта??!!
16
13
 
9
 
! Отговори
мдааа преди 2 години
Жалките герберасти не харесаха това. Виждат, че има голям шанс за редовно правителство. Правителство, което няма да е съставено от хунтата герб-дпс и което няма да раздава ин-хаус милиони на техни си фирми. Правителство, на което няма да е премиер сикаджийската мутра. Но и за него има определена роля, ролята на подсъдим и евентуално осъден. Тогава ще имаме бивш премиер в затвора.
15
4
 
6
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
Бързата *** , слепи ги ражда...а може би това е и целта??!!!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързат за14 ти дек.,но хората вече не искат,след предателското инфо. НЯМА ЛИ ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ?
13
6
 
7
 
! Отговори
Задкулисието преди 2 години
на Бойко превзе Радев и си направи партия хаха Продължаваме подмяната хаха. Всички които са против им изхвърчаха главите.
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е като излъжеш някого трябва да бързаш да си опечеш работата, че не се знае кога ще се сети, че го будалкаш и ще те погне.
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7 "Браво и успех!! Това иска българина!!" Като останеш без пари, препитание, топло и история, пак ще те чета с удоволствие. :))))
10
4
 
5
 
! Отговори
Събрахме се! преди 2 години
Всички проруски партии минус Възраждане се събраха най-сетне. Възраждане ще се присъедини в Парламента, като гласува за проектите на Радев и Кремъл, но без официлано да е част от коалицията. Само за зелемния сертификат и ваксините ще гласуват против, но знаят, че това няма значение така или иначе.
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Възраждане" е бъг в системата , петел сред мисири.
8
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ще ядат на патока главата!
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОБРИ ВЕСТИ!!!
6
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко толкова отблъсна народа, че го тласна към коалиция с БСП, само и само да не се върнат ГЕРБаджиите.