Кабинет ще има след експертни разговори по 18 точки, започват на 23 ноември

Първо готвят приоритетите – транспорт, енергетика, образование...
340
Кабинет ще има след експертни разговори по 18 точки, започват на 23 ноември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Експертните разговори за съставяне на правителство започват на 23 ноември. Първата тема е Енергетика, съобщи  БТА ато се позова на участници в разговорите.

Според предварителния график, са предвидени по две срещи на ден - от 10.00 ч. и от 15.00 ч.

В експертните групи за изработване на програма на правителство ще участват по трима души от всяка страна, информира по-рано днес във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова след поредна среща с лидера на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Още по темата

Групите ще са 18, по теми: Енергетика, Икономика, Транспорт, Правосъдие, Здравеопазване, Образование, Електронно правителство, Земеделие, Вътрешна сигурност, Екология, Регионално развитие, Култура, Труд и Социални грижи, Туризъм, Национална сигурност, Спорт, Финанси и Международни отношения.

Преди дни от първата политическа сила обявиха своите предложения за проектокабинета - Кирил Петков за премиер и Асен Василев за финансов министър.

На този етап не се обсъждали имена на министри, първо ще се разговаря по приоритети, казаха днес за БТА от "Продължаваме промяната".

От "Демократична България" също заявиха, че конкретни имена за министри от тяхната коалиция до момента не са били дискутирани.

В публичното пространство вече се завъртяха имена на бъдещи министри - например на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов за правосъден министър, както и на Ива Митева от "Има такъв народ" за председател на Народното събрание.

Във вторник след разговори с представители на "Има такъв народ", "БСП за България" и "Демократична България", Кирил Петков каза, че всяка една от политическите сили ще даде своите най-добри специалисти по политиките, те ще бъдат обсъдени на съвместни срещи между всички участници, а не на отделни. Целта е накрая да излезем с обща управленска програма, обясни той.

Петков каза, че срещите ще бъдат излъчвани онлайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
0
 
! Отговори
нн преди 2 години
ПП се появиха в политиката от нищото. ИТН са същите. Кризата започна от Президента и БСП преди година и скоро няма да утихне. Избраниците им нямат политически опит и знания за тези неща. Този път Правителство ще съставят, но трябва да се учат в движение. Тези хора ще коват закони, ще управляват кризите, ще ни водят към по-добро. Огромни съмнения, че ще се справят и ще успеят. Политическата криза скоро няма да бъде овладяна, и с Праветелство ще я има.
161
1
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Този път ще трябва да направят правителство. Стига избори, време е за работа.
160
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Христо Иванов е експерт?! Боже пази България!
159
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я ми за дпс ли бря )
158
6
 
8
 
! Отговори
коментар преди 2 години
УТРЕ СЕ ГЛАСУВА ЗА МИР И СПОКОЙСТВИЕ! КОЙ ЛУД ЩЕ ГЛАСУВА ЗА РАДЕФ !ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ИЗМАМНИЦИ НОТРАПЕНО ОТ ЗЕЛЕН ЧОРАП!
157
1
 
5
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
ЕЙЙЙЙ...МНОГО ТОЧКИ ---АМА ПАРИТЕ СА МАЛКО.......ТОВА ЛИ Е "ПРОМЯНАТА??!
156
4
 
10
 
! Отговори
тежко ви преди 2 години
Лелеее, тия ли хубавци ще ни управляват? Киро лъжеца, Асен крадеца, Ристьо дългоноско, Наско- ген. Гном. Киро е простоват, Асен ще го преметне без да се усети, Дългоноско няма един ден трудов страж и е с отнети права на адвокат.
155
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
За целокупния български народ ще се прожектира филма "Пир по време на чума".
154
2
 
1
 
! Отговори
Към 190 преди 2 години
Сега правителство ще има. Отново на задкулисието зад ББ заедно със задкулисието на ДПС и ДБ които са същото. ГЕРБ и ДПС ще помагат с каквото могат. БСП ще бъде тотално изчегъртана и разпарчетосана благодарение на Радев. Той успешно заблуждава русофилите дори с риск от международни скандали, но дългсрочната цел е България да се изчисти от русофилството.
153
1
 
4
 
! Отговори
Към 190 преди 2 години
Затова задкулисието около Бойко му инсталира на Радев Харвардското дуо. Сега - като стана втори Боко каза, че са му изписали вежди, демек сложили са новите ББ и ЦвЦв да правят правителство. Веднага се видя, че политиките които планират да следват са точно политиките, които трябваше Боко да изпълнява но не успяваше, заради Патриотите, БСП и най вече защото хората бяха уморени и разочаровани от него и му нямаха доверие.
152
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОЛИТИЧЕСКИ УЪРКОШОП- А ИНФЛАЦИЯТА НАПОМНЯ ЗА 2009Г ТЯ ИЗЯДЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ- БЛАГОДАРЕТЕ НА РАДЕВАТА ХУНТА А СЪЩО И НА КОСТИНБРОДСКА, ХАДЖИПРАШКОВ, ОНИЯ С БЕСИЛКИТЕ И КОВЧЕЗИТЕ...Е ЗАГРОБИХА НИ И ПАК СИ ГИ ИЗБИРАМЕ.
151
5
 
0
 
! Отговори
Прогнозата преди 2 години
Като направиха Радев и Божков лятото възстанието задкулисието се постресна. Освен това не важаха да наложат локдауни и ваксинации. Явно Боко беше загубил харизма и лустро и го пратиха да обикаля с жипката. Първи се усетиха от ДПС и си направиха сламен човек Слафчо. Затова Боко много не се впечатли и му даваше депутати на ишлеме. Обаче ДПС реши да си урежда свои интереси като безброй секци в Турция, машини и т.н.
150
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Порно сериалът продължава.
149
0
 
18
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 2 години
Трифонов,нали обеща да не се коалираш с нигого? Нали обеща да няма взимане- даване с БСП? Нали обвинихте Кирчо в нарушаване на конституцията? Е, СЕГА КАКВО? ПРАЗНИ приказки ли бяха това? Трифонов, КОГО ЛЪЖЕШ?????
148
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-обичам да се сравняват двойкаджии с тройкаджии. ово е стандарт експертен, рекли сърбите.
147
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1) Клякаме за Македония2) Еврррозона3) Зеелена сделка4) Квоти за миииигранти5) Задълж вакШини6) Още трри моорета и натовски учения7) Истамб коннвенция
146
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
революцията изяде децата си. както винаги. но очевидно сред "вагоните книги" на нашите борци за промяна няма книги по история. или те имат вагони с книги, които изобщо не са прочели.
145
2
 
14
 
! Отговори
УЧИНДОЛСКИ КЕЛЕШ преди 2 години
ХА ХА .Ще направим коалиция и с БСП. Само да сме на власт, а за министри ще включим: Пацо Шнорхела, Илиев Плагиата, БАБА МИКА, Станев със скъсаните кюлоти и Ванката Синоптика!!!! НАЛИ ВИ ОБЕЩАХ ПРОМЯНА??? ЕТО Я ...............
144
2
 
20
 
! Отговори
Само питаме: преди 2 години
ЕКСПЕРТИ, КАТО КАЦАРОВ, ЛИ..... ХАХАХААА....ГРАНД МЕРСИ..!!!!!
143
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЩЕ ИМА ЧАЛГА КАБИНЕТ С МОШЕННИЦИ