От "Дондуков" 2: В момента Крим се контролира от Русия, юридически е Украйна

Държавният глава изразил загриженост от това фактическо положение
Обновена: 22 ное 2021 17:40 | 22 ное 2021 16:45, Камелия Цветанова
245
От "Дондуков" 2: В момента Крим се контролира от Русия, юридически е Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От прессекретариата на президента Румен Радев изпратиха позиция във връзка с думите на държавния глава от предизборния дебат на 18 ноември 2021 г. относно позицията му по въпроса за Крим.

Още по темата
"Държавният глава Румен Радев нееднократно е заявявал, че анексирането на Крим е в нарушение на международното право. Това е ясно изразена позиция на Република България във всички международни организации.

От юридическа гледна точка Крим принадлежи на Украйна и страната ни е заявила многократно подкрепата си за нейния суверенитет и териториална цялост. Същевременно, както президентът Румен Радев подчерта в предизборния дебат, "в момента" Крим се контролира от Русия и е повече от ясно, че този проблем не може да се реши по силов път. Неведнъж, както и на дебата, държавният глава е изразявал загриженост от това фактическо положение, което води до напрежение в международните отношения и особено в Черноморския регион, който има пряко отношение към сигурността на България и нейните съюзници", посочва в позицията прессекретариатът.
 
"Президентът многократно е споделял опасения от възможна ескалация на напрежение в региона и по специално в Източна Украйна и е призовавал за предприемане на адекватни мерки за укрепване на доверието и диалога, които да доведат до намаляване на конфронтацията и създаване на предпоставки за намиране на мирно решение на конфликта", допълват от "Дондуков" 2.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
4
 
9
 
! Отговори
Пепи Дебелия преди 2 години
Ахахаха, Радев как взе да се обяснява като американците му дръпнаха ухото.
156
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Именно заради такива изказвания на тъ*пун*гери като Радев Русия се чувства окрилена за беззаконните си действия в Крим.И сега тя се бие в гърдите,че ето виж и българският президент признава,че Крим е руски.Радев сега се опитва да замаже положението,но е късно.Казаното е казано!
155
3
 
5
 
! Отговори
Пижо преди 2 години
Айде, няма нужда Дондуков 2 да ми развалят доброто впечатление от Радев с мъжката си позиция!
154
0
 
2
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 2 години
До анониме 161, То на руснаците вече май не им пука особено за СП-2, понеже се оказа явно, че са малко по-умни, отколкото си мислехме! Подписват дългосрочни договори само за неголеми количества газ, а останалата- на борсата! Така могат хем да влияятна цената, хем да карат е от ЕС да ги молят да им доставят поече количества, когато те са необходими!
153
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна ни отне Брендо. Нека да видят хубаво ли е да се краде!
152
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Положението с Крим е като на Брендо - би трябвало да е едно, а е друго.
151
2
 
4
 
! Отговори
ха преди 2 години
който ка'*** от ГЕРБ смята,че Крим може да бъде отнет от Русия със сила...да се пробва хахахахахаха
150
2
 
4
 
! Отговори
ИСКАМЕ ЛУСТРАЦИЯ.. преди 2 години
НА ВСИЧКИ ДС/БКП АГЕНТИ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, МИН. СЪВЕТ И ПАРЛАМЕНТА......... СТИГА СА ТРОВИЛИ БЪЛГАРИЯ И БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА.....
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква Русия искате? Царска, болшевишка, капиталистическа? .................Трудно се угажда на Запада............
148
0
 
4
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Позицията на янките е като нашата поговорка,че гроздето е кисело,защото е високо.И тъй като няма как да признаят,че е високо и няма изгледи да се промени положението,то трябва да има и виновник за това за успокоение на украинците,че се прави нещо и нещото е критика към президента ни,което си е обидно и за тях и за него,а ако си мислят че ще му повлияят по други предстоящи въпроси,значи слабо го познават.
147
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада не хареса нито една Русия - нито Руската империя, с цар-господар, нито Съветска Русия, нито Руската федерация. Не можаха да угодят на Запада нито благородниците аристократи и царе, нито болшевиките, нито капиталистите от Руската федерация.
146
1
 
3
 
! Отговори
КАЗВАХА ГО... преди 2 години
БЪЛГАРИЯ - НА 3 ПАРЧЕТА......... ПРЕДАТЕЛЯ - Е ГЛАВАТАРЯ НА ДС/БКП /ВИС2......
145
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Води се война. След войната се подписват мирни договори и всеки взема спечеленото.Така се прави политика. Запада нека да воюва за Украйна, да върне Крим на Украйна. Или да замълчи завинаги.
144
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западна Европа беше срещу освобождаването на България от Турско владичество. И тогава правеха като днес. Руската империя беше лоша, после Съветска Русия, после Руската федерация.
143
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим е бил български.След това на прошляци които са го крали.
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя пу----тю се упляши от това, което каза и сега влезе в обяснителен режим. То беше казано да се хареса на русофилите та да пуснат бюлетина за него. Мижи, лажи, Радев.
141
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ ще върнат България на Турция........................Гответе се. Учете турски като Боко.
140
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като Сърбия създаде Македония е нормално Запада да признае Косово. Карма. Боли ли сърбoманчета? Много ли боли? Супер! Да ви е сладко. А Русия за едно парче земя загуби всякакво международно уважение и е в пълна изолация. Драпа там с някакви пAтоци и газови тpъби - смях. Германия още не е пуснала СП2 и не се знае дали въобщe ще го пусне.
139
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го беше казал преди изборите, нямаше да го изберем този мр-ъсен предател!
138
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ да се върне на Великобритания. Незаконна революция направиха, с оръжие. Тексас, Ню Мексико, Аризона и Калифорния да се върнат на Мексико.