В ДБ обсъждат да нямат министри, само да подкрепят нов кабинет

Сега най-важно било обединение около политиките на бъдещ кабинет
51
В ДБ обсъждат да нямат министри, само да подкрепят нов кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В „Демократична България” се обсъжда и вариант, при който политическото обединение да не предложи министри, а да участва само с парламентарна подкрепа за един бъдещ кабинет. Ние трябва да отчетем нашата електорална тежест, коментира съпредседателят в оставка на "Зелено движение" и член на политическия съвет "Демократична България" Борислав Сандов пред bTV.

Още по темата

Според него на първо място е важно партиите да се разберат за политиките.

„Без коалиционно споразумение няма да стане. Знаете, че имаме различия с някои от партиите. Парцелирането (на правителството) няма да подобри ситуацията", каза Сандов.

Той допълни, че е част от работните групи за преговорите за съставяне на правителство.

„Имаме поле за работа. Силно се надявам, че камерите ще бъдат светната в този процес на първоначални разговори, за да не се създаде терен някои хора да блеснат, вместо да се свърши работата. Работата на тези групи тази седмица е да отсеем спорното от безспорното, а когато отсеем безспорното, ще дойде време на спорното, надявам се и там да проявим отговорно поведени и там да намерим най-добрата за страната формула, която не е по линията на математически сбор“, каза съпредседателят в оставка на "Зелено движение".

"Не ми е предлаган поста на екоминистър, не са обсъждани имена на министри в бъдещия кабинет", категоричен е Сандов.

„МОСВ е в изключително тежко състояние, срещу него се водят четири наказателни дела и 15 наказателни процедури. Капацитетът е само в нашата партия това министерство да излезе в позитивна светлина“, заяви обаче съпредседателят в оставка на "Зелено движение".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Маринов преди 2 години
ДБ се провалиха тотално на изборите, оставаше да се натискат и за министерски постове!
47
0
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Ама те нямат никой годен за зам-министър, камо ли за министър бе!
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече от 20 години костовчетата са на щедра издръжка от разните сор...идни НПО-та (Отровено общество, хАмерика за България, Кривосъдие за всеки и прочие) - добре си им е така? А ние, простоватите българи, какво видяхме от тях? Прекръстиха се на "РИформаторски блок", съсипаха втория кабинет на Боко ш прждължиха систематичната си си РАЗРУХА - и не само по кремълска ПОРЪЧКА, а поради собствената си некадърност и лакомия. Е, останаха ли още ***...оти да се връзват на тоталния БОЛШЕ...ВИЗЪМ?
45
0
 
2
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Нямат нито реално, нито морално право да имат министри, защото са едни обикновени двойкаджии.
44
1
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Щом Пинокио ше влиза ЗАЕЗНО в коалиция с Крушовската *** ...ЕГАТИ "ДЕСНИЦАТА--ТЪМНО ЧЕРВЕНА".......
43
1
 
2
 
! Отговори
No Name преди 2 години
Остана само да си намърдат и техен министър след изборната излагация хахахах
42
1
 
3
 
! Отговори
ЧЕРЕПИТЕ СА ТУК преди 2 години
НЯМА ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО, ЩЕ ГЛАСУВАТ НЯКАКЪВ БЮДЖЕТ, ПОСЛЕ ИДВАТ 29 МИЛИАРДА ОТ ЕС ДО 2027 Г И ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ ЗАПОЧВА- ЧЕРЕПИТЕ ЩЕ НИ ДОВЕДАТ ДО ДЪНОТО- КАКВА Е ЦЕЛТА- БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ИЗГОНЕНА ОТ ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА А ПОСЛЕ- ПОСЛЕ ЩЕ ВЛЕЗЕМ В ЕВРАЗИЯ- ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ В ЕС И ПЪРВИ В ЕВРАЗИЯ- ОЦЕЛЕЛИТЕ ЩЕ РАЗКАЗВАТ, А ДО ТОГАВА ЕДНА РАДЕВА ЗИМА И ..ОЦЕЛЕЛИТЕ ЩЕ РАЗКАЗВАТ.
41
1
 
3
 
! Отговори
мдаааа.. преди 2 години
ДБ наведени в ниска партерна позиция...КЕФ майкааа...
40
1
 
5
 
! Отговори
фото Папакочев преди 2 години
Гледам снимката и не вееервам на ушите си...Гнома сам се е гушнал,а Пинокио се е хванал за оная си работа...Майтап Уили...
39
1
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 2 години
Христо Иванов не показа много ум, когато реши да подкрепи Лозан Панов. Ако познаваше по-добре хората, щеше да прави по-удачни избори. Имаше много по-силни личности в ДБ, но той не ги издигна. Сега да си сърба попарата, която сам е надробил.
38
2
 
3
 
! Отговори
Неподкрепящ никого преди 2 години
Христо не е толкова глупав. Той знае, че новото правителство няма да изкара повече от 3 месеца и затова взема позиция изчакване. След това за следващите избори ще обясни как ПП са се провалили и заблудените овце пак ще гласуват за него
37
1
 
6
 
! Отговори
Иванова преди 2 години
Браво! Умните в ДБ прецениха,че е самоубийствено да участват в правителство на ПППП/мили Боже, какво име/!Така няма да носят отговорност за провалите му!
36
1
 
6
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Не вярвам - те са толкова жадни за власт
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхотен стратегически ход на ДБ! Нямаме никакъв капацитет да водим ефективно управление на държавата, но дупетатските заплатки са готини! Затова ще си кютаме, ще "подкрепяме" с гласуване, каквото ни кажат, само да останем по-дълго време дупетати!
34
2
 
6
 
! Отговори
Поплавски преди 2 години
Когато си пред изплюване от политическия живот у нас,кротко,наведени,послушни,без резки движения и ломотене,се нагаждате в новите обстоятелства,иначе отивате далеч зад борда,откъдето няма връщане.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това би било редно, без министри, зам министри и още куп прикрити назначения по държавни агенции и министерства. С 6 % би било срамота да имат претенции.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка партия, която взе Радан Кънев се провали.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се излагат така. Я, да сложат, Радан Кънев за министър на ваксинацията и бустерите.
30
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме разсмивайте бе!Христо за правосъден министър?Хахахаха!Бойко го изгони,нали беше и какво направи?Едни локуми,едни приказки и нищо,реформи щял да прави,хахахаха!Не става тоя за нищо.
29
4
 
14
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
Да бе, да! Прокопиев кой ще го оттърве от всички дела? Айде моля ви се- глупости. Знаем се- Кирата ще назначи някой близък до капитал- друга обществена тайна.