Янев увери: Държавата реагира възможно най-бързо след катастрофата

Действията са в ръцете на следствените органи
Обновена: 23 ное 2021 10:33 | 23 ное 2021 10:33, Камелия Цветанова
22
Янев увери: Държавата реагира възможно най-бързо след катастрофата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската държава реагира възможно най-бързо и предприе всички необходими действия за разследването на този ужасен пътен инцидент, довел до смъртта на 45 души. Същевременно се полагат нужните грижи за оцелелите. Това заявява служебният премиер Стефан Янев в своя позиция, публикувана на официалнатаFacebook страница на Министерския съвет.

Още по темата

"Това е една огромна и неописуема трагедия, която ни разтърси", посочва Янев.

"В момента действията са в ръцете на следствените органи. Когато бъде направено необходимото, ще може да се коментира вероятната причина, довела до толкова жертви. Нека оставим разследващите органи да си свършат работата", призова служебният премиер.

Янев увери, че всички държавни органи са мобилизирани, а Министерството на вътрешните работи е предприело мерки за организация на движението по автомагистрала "Струма".

"Впоследствие внимателно трябва изведем правилните поуки от този трагичен инцидент, за да не допускаме занапред подобни трагедии", посочва още Янев.

"Към момента единствената ясна информация е, че автобусът с жертвите и пострадалите е с регистрация от Република Северна Македония. В тази връзка в ранните часове на деня разговаряхме с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев. Като правителство ще предприемем всички необходими действия за справяне с трагедията", пише още Стефан Янев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
ТРИБУНАЛ преди 2 години
... ЗА ПОЛИТ--КОМИСАРЯ КОМИТОВА, ЗАНИМАВАЩА СЕ ГЛАВНО С ПОЛИТИКА, А НЕ С ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ!!!!
9
2
 
1
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 2 години
ЗАЩО АВТОГАРА СОФИЯ "МЕЖДУНАРОДНИ ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ" ---СИ ИМА СОБСТВЕНА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ПСАр-ТЕСТОВЕ /платени за 2-ч.???/ ЗА К-19.... И КОЛКО ПЕЧЕЛЯТ ФИРМИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ ОТ КОМИСИОННИТЕ НА ТАЗИ ЛАБОРАТОРИЯ?!
8
1
 
6
 
! Отговори
ГРОБАРЯТ АПИ... преди 2 години
..И ПОЛИТ-КОМИСАРЯ КОМИТОВА СЕ ЗАНИМАВАТ ГЛАВНО С ПОЛИТИКА --А НЕ С ПЪТНА БЕЗОПАСТНОСТ!
7
3
 
6
 
! Отговори
e преди 2 години
все още не е ясна каква е причината, но мога да кажа че откакто има служебно правителство състоянието по пътищата е в застой - ремонтите са спрени или едва кретат, дори знаците и маркировките са объркващи. За последните месеци съм пътувал 3 пъти към Сърбия през Калотина - всичко е ок до Драгоман по построената част от новата магистрала, след това - не ми се говори, дори е опасно по тъмно да се минава. Всичко е запуснато. Лоша работа. И не - не Борисов е виновен. Очевидно е.
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не реагирахте така скоростно, когато се запали старчески дом? Само няколко часа преди това. Но нищо, още ваксъри ще ***, на които им е позволено да правят каквото ти искат. Честито на ваксърите, ние ще наблюдаваме тъжните им трагедии по тв. Пътувайте, ходете по паради и новогодишни сбирки на тайм скуеър. Ходете по масовки, а ние антиваксърите ще ви наблюдаваме и ще си водим бележки.
5
5
 
7
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Янев, Янев за нищо не ставаш! Как те харесаха от американското посолство?
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе да повEрвахме ти, най-слабото правителство в историята довело българите до глад и нац. катастрофа.
3
11
 
2
 
! Отговори
Euroslayer29 преди 2 години
Страшна трагедия,страшна катастрофа!Ужас и безумие!Но никой не е забравил,че преди само 23 години бяха дадени ДЕСЕТ пъти повече жертви(и то деца!),които бяха умишлено заразени с ХИВ вирус(СПИН) в Бенгази-детска болница"Ал Фатих"!Тези,които го направиха за по 50 000$ на калпак са живи и здрави и ядат и пият в София,Червен бряг и Пловдив,бре!
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе други новини в таз фигурантска губерния няма ли, цял ден едно и също по всички медии. Аре стига.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързо като при Вера Су ли ?