Петков: Когато овладеем пандемията, ще форсираме отварянето на бизнеса

"Очаквах, че ще имаме съответствия, а ние всъщност имахме допълвания"
23 ное 2021 17:00, Красимир Ангелов
373
Петков: Когато овладеем пандемията, ще форсираме отварянето на бизнеса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В момента, когато успеем да овладеем пандемията на база ваксини и имунитет, ще форсираме отварянето на бизнеса. Това да е приоритет номер едно", заяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по време на дискусията на тема икономика по време на преговорите за съставяне на правителство.

Бившият икономически министър посочи, че смята лично да се заеме с отварянето на бизнеса.

Още по темата
"Очаквах, че ще имаме съответствия, а ние всъщност имахме допълвания, което беше най-добрият начин, когато общият резултат е повече от индивидуалния", посочи още Петков за преговорите.

Той обясни, че консенсусните мерки по глава "Икономика" ще бъдат обобщени в кратки срокове и ще бъдат изпратени за съгласуване на политическите формации, участвали дискусията, след което на работна среща те ще бъдат окончателно оформени в документ по тази тема.

"Животът и здравето на българите е по-важен от оборотите на ресторантите и театрите. Да отпаднат всички мерки за ваксинирани, звучи добре, но не може да отпаднат всички мерки, заяви Румен Гечев от БСП по време на дискусията. И продължи:

"Натискът на фирмите е напълно основателен, хората са без работа, гледат деца, но животът е по-важен, ние не можем да правим компромиси с печалбата и рисковете за нацията".

Развитието на клъстерите е ключ към модернизацията."„Клъстерите не са само национални, всъщност трябва да ги развиваме в трансгранични региони", добави още Кирил Петков, цитиран от БГНЕС.

Обсъди се линия на привличане на експерти от чужбина чрез различни стимули, като синя карта, стартъп виза, като се постави за цел и връщане на българите в чужбина. Трябва да внимаваме през тази вратичка кой друг може да влезе“, каза Кирил Петков.

Мика Зайкова коментира, че трябва да се намери нова форма на финансиране, която да е съчетана с качеството на образованието и интересите на учениците. "Човешкият потенциал е изключително важен, а в България е проблем. Проблемът е в образователната система. Трябва да се преразгледат квотите на съответните специалности в университетите. Има специалности, които не вършат работа, а са много на брой. Трябва да се прецизира", каза още Мика Зайкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
1
 
! Отговори
ВИЗИОНЕРСКИ преди 2 години
ЩЕ НИ СЪСИПЯТ ИНОВАТИВНО И ВИЗИОНЕРСКИ....С БУЕН И НАЛУДЕН СМЯХ, НО ИНОВАТИВНО- НАЛИ ДР ГЪЛЪБОВА- КАК Е МИНЕКОВ- ТОЙ Е НАЙ ИНОВАТИВНИЯТ МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА- НА ПЪТ Е ДА ИЗМЕТЕ НЕ САМО НЕЯ АМИ И НАРОДА СИ, А В КОМБИНА С КОМИТОВА И МАГИСТРАЛИТЕ.
280
0
 
0
 
! Отговори
нн преди 2 години
Пандемията ще отмине от само себе си. Време трябва. Ще стане когато се добие обществен имунитет, но както вървят работите с ваксините, до него време г-н Петков може и да не си фактор в политиката.
279
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-глупав и инат виждали ли сте? Този е в паралелна вселена, без връзка с реалността. Не означава НЕ! Не искаме задължителни отрови и лъжливите ви сертификати, които им добавяте още изисквания чак до н-та доза отрова. Тук имаме заради вас само икономически и медицински фашизъм и геноцид.
278
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев -незабавна оставка ,докато е време ! Четири милиона и 700 000 българи са против тебе .Не гласуват ,защото са ОТВРАТЕНИ от метежа и машините ,за гласуване -единствени в Европа .....
277
0
 
8
 
! Отговори
А на лентата преди 2 години
един мармот увива шоколадите в станиол,под ведрия поглед на баба Зайка.
276
1
 
6
 
! Отговори
За Реалиста... преди 2 години
ЕЙ , НА ТОВА МУ СЕ ВИКАТ --"СМЕТКИ , БЕЗ КРЪЧМАР"...!!!!!....Анадъм..????!
275
0
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Този Петков е някакъв смешен фантазьор, говори неща все едно, че ще се случват в Америка или някоя скандинавска страна. Има един ГОЛЯМ ОСНОВЕН ФАКТОР, за който мисля, че изобщо не си дава сметка и това е матр'яла. Защото ганььо не иска да участва в процеса, той очаква онези "горе" да свършат всичко и да му дадат на тепсия богатство, щастие, висок стандарт и т. н. И оттук ще им дойде изненадата.
274
0
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Пандемията не можете да я овладеете, защото този термин се отнася за целия свят. Можете евентуално да овладеете ЕПИДЕМИЯТА в България, но докато стане вас може и да ви няма.
273
1
 
3
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
Он човеко право в очи ни го рече: кой карАл, карАл коронката, вси други сме под вак-ножот.
272
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До САМО ДА ПИТАМРадев точно не ти е грам виновен. Ни гласува бюджет, ни закони за ВЕИ, ни за енергийна борса, ни нищо. А как да реши проблем, дето цял ЕС е в него, съвсем да не говорим. А пенсията ти колко да е при средна заплата 1300-1400лв? На колко си се осигурявал тези 45 години? Ако средната заплата е била в тези години 500, а ти си плащал на 800, то да ревеш, защото наистина заслужаваш пенсия примерно 1500лв. Ама, ако си бил 10г от 45 на МРЗ, а преди това на средна, то...
271
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До В. То това е изискване на ЕС и разните му зелени Гретчета и Урсулчета. Честно няма български политик да не би клекнал на директивата. А ония умници в Брюксел ефекта от простотиите си със зелена енергия и всички на борсата ще борят с още повече зелена енергия, щото нали огънят винаги се гаси с бензин.
270
2
 
11
 
! Отговори
Аман от форсажи преди 2 години
Оставете хората на мира! Че да няма секира!
269
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агентите на ДС и техните мутанти Радев, Кирето, Кокорчо, Бойкиев, и компания ще съсипят всичко което е останало в България.
268
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо овладяването на пландемията ще е лятото ако изобщо стане. Второ как точно се форсира бизнес. Планова икономика ли ще гради.
267
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, а Канада издаде ли ти докунт, че вече не си канадец. И не ни минавай с номера, че си си върнал паспорта. Дори и без паспорт може да си изкараш пасаран от всяко канадско представителство и да влезеш като канадски гражданин в Канада. Ще ни бъде ли показан най-накрая документа, че вече не си канадец. Или още си? И чакаш промяната в Конституцията и тогава ще го обявиш, че съда да не може да се сезира?
266
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да обещава да ваксинира и пеленачетата на сила да види дойчетата че и те са вързали с ваксинирани при това. Та явно нискочелото още не е разбрало, че дори и да изпълни плана на господарите си за задължително ваксиниране, пак няма да озапти нещата. С една дума, ще плащаме ток на свръх завишени цени, а ще го продаваме на вън за стотинки. Ще ядем скъпа храна, а няма да подпомогнем родното производство. Седна дума Кирето ще извози целия народ, а себе си ще форсира към Канада.
265
1
 
14
 
! Отговори
В. преди 2 години
Ако има някакви остатъци на прокуратура в България трябва моментално да започне разследване по обстоятелствата около тн Енергийна Борса, лицата и фирмите свързани с тази колосална измама. Това престъпление се подготвя много години. Всички от Костоф до Борисуф .....
264
2
 
19
 
! Отговори
Фифи преди 2 години
Кирчо да вземе да научи, че думата "политика" има само единствено число.Кирчовата фраза "обсъдихме всички политики" звучи като разнищихме всички клюки и е едно голямо празнословие. Да взема пример от Асен. Той винаги говорим кратки, ясно и смислено.Разтягането на локуми вече взе да писва
263
4
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Днес 3000 нови болни и 150 умряли.... Справят се с пандемията рундювците.....
262
1
 
26
 
! Отговори
САМО ДА ПИТАМ преди 2 години
СЛЕД 45 ГД ТР СТАЖ, ПЕНСИЯ 800ЛВ, СНОЩИ БИВШАТА МИН НА ИКОНОМИКАТА ШУЛЕВА КАЗА, ЧЕ ИНФЛАЦИЯТА ПРИ ХРАНИТЕ Е 39%- ХА СЕГА МИ КАЖЕТЕ СЛЕД КАТО ИНФЛАЦИЯТА МИ "ИЗЯЖДА" 312ЛВ ОТ ПЕНСИЯТА ПЛАТЯ 4 ПО ВИСОК ТОК ОТ ЯНУАРИ- КАКВО ЩЕ ЯМ БЕ ЧЕРЕПИ, РАДЕВ Я СЕ ПРОИЗНЕСИ ПО ВЪПРОСА 200 КВ БЕЗПЛАТНИ ЩЕ МЕ СТОПЛЯТ ЛИ, А КАТО ПРОПУСНА 2 МЕСЕЦА ДА НЕ ПЛАТЯ НА ТРЕТИЯТ ЩЕ МОГА ЛИ ДА ГО ПЛАТЯ- ДА ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ ЧЕРВЕНАТА ПОДМЯНА УБИВА. ЕТО ТОВА Е ЧЕРВЕНИЯТ РЕЖИМ, СКОРО ЩЕ ИМА ГЛАДНИ БУНТОВЕ И НАРОДНА ЛЮБОВ.