Нинова към служебния кабинет: Отворете Държавния резерв

Настоява, че хората и икономиката имат нужда от помощ сега
Обновена: 24 ное 2021 11:45 | 24 ное 2021 11:45, Камелия Цветанова
135
Нинова към служебния кабинет: Отворете Държавния резерв
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова настоява служебното правителство да вземе решение за освобождаване на Държания резерв.

„Още в момента, в който цените тръгнаха рязко нагоре преди два месеца, предложих да се освободят стоки от Държавния резерв, за да се повлияе на пазара. Никой не чу. Това е утвърдена световна практика при кризи. Днес го направиха Япония и САЩ“, написа тя  в социалната мрежа Facebook.
 
Според нея примера им ще последват и други страни.

„Не е късно и за нас. Отново апелирам към служебното правителство - освободете стоки от резерва. Хората имат спешна нужда от помощ сега. Ще постигнем два ефекта едновременно: 1. По-голямото предлагане на стоки ще повлияе на цените надолу. 2. Зареждането на резерва с нови стоки, предимно български, ще помогне на нашите родни производители“, посочва Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: ниноварезерв
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да забравим комунизма,като нямаше лустрация и от 30 г само комунисти ни управляват.
80
0
 
11
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Дай му на комуниста да прави помени с чужди пити... Само помнете, другари, че както празна пушка гърми веднъж на сто години така и лаком гс комунистически все някога крв сре.
79
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 2 години
И като наводним магазините с мухлясъл ориз и влажно брашно от тоя резерв, защото съхранението е под всякаква критика, какво?
78
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При евенуално отваряне на държавният резерв пак ще се нагушкат" нашите" фирми, ще го опоскат напълни и при втора нужда горко ни.
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех и аз искам да съм комунист като буци и конфуции,пардон,корнелий.Пълна касичка,уредени деца,щракам си с пръсти и си чешам езика.Но не живеем в комунизъм а в див феодализъм.Там е проблемът.Другото е игра на думи.
76
8
 
2
 
! Отговори
ДО ХОРОТО.... преди 2 години
Вие от тролчета на ТУЛУПА това го врачувате от 6 МЕСЕЦА,. НО не стана. КЪТ ВА гледам как сте се наредил на софрата и колко сте много май добре сте се нагушкали. Само по форумите сте и плющите минусите на трезво мислещи те.ВИЕ сте зомбитата НА ТУЛУПА.
75
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тези комунисти на промяната се върнахте 90-те години. Всичко е хаос и разруха и ще сте в тинята завинаги.
74
3
 
10
 
! Отговори
Заслужил гражданин преди 2 години
Абе тази не подаде ли за втори път оставка, а се оказа че в нея ножа, че и хляба, държавния резерв ще раздава, да не го е пълнила тя че да го раздава, след нейните правителства остават само фалирали банки и трапове като тези в Белене и Цанков камък, в които се въдят шарани ... !!!
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавният резерв ако го има още е основно за по време на война и големи природни бедствия. Сега не сме в подобни положение.В Гърция, Германия и в др. страни се раздадоха по неколко пъти по 1000 евра на всеки от пеленачето до пенсионера.Защо в България не са дадоха поне по 1000лв. за да се компенсира галопиращите цени и да има некакъв таван на цените.
72
0
 
20
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Късата памет на Българите е причина за много от бедите които му се случват.
71
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП - Крадем под лозунга,че сме загрижени за хората.
70
8
 
4
 
! Отговори
ДО ДС БП. преди 2 години
АМИ ПИЧ ЩЕ ОТВОРЯТ И БАНКИТЕ ДЪРЖАВНИЯ И ЧЕКМЕДЖЕТАТА.ЩОМ СЕ КАСАЕ ЗА НАРОДА ДА.А ЧЕКМЕДЖАН И ДРУГИТЕ КРАДЦИУ ПАНДЕЛАТА.
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Резерва е източен, какъв резерв?
68
2
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Точно така другарко Импексова, отарашихте партийната си каса и сега идва ред на държавния резерв, дай на комуниста власт и забрави че имаш държава ... !!!
67
0
 
12
 
! Отговори
Кръговрат преди 2 години
Да да, увеличавайте дълга, ликвидирайте и резерва и хайде пак някой да идва да спасява положението. И така пред няколко години нещата се повтарят.
66
2
 
11
 
! Отговори
ХОРОТО ПРОДЪЛЖАВА.. преди 2 години
КУПОНА НА РАДЕВ-СЪЩО......... ДО КОЛЕДА......
65
1
 
13
 
! Отговори
Стоп преди 2 години
Кво се случва пак! Нали пресякохте корупцията, нали спряхте кражбите, нали почна да се пълни хазната с милиарди. За какъв резерв ревете, спрете се и започнете адекватни харчове да правите.
64
4
 
9
 
! Отговори
ДС/БКП-ПАК НА ВЛАСТ преди 2 години
МАЙСТОРА, ПАСКАЛ, ГЕН. КАЦАМУНСКИ, ЧАШКОВ, ГАДЕВ......ЩЕ ОТВОРЯТ И БАНКИТЕ....
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом комунистите стигнаха до държавният резерв, след това сигурно ще фалират и банките. Способни са на всичко. Честита ви промяна глупендддери.
62
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още не са почнали да властват гадовете и вече си начертаха ходове как да крадат повече и повече. До държавния резерв ли опряхте бе? Нали спряхте течовете в държавата и магистралите. Средствата от там трябва да са напълнили хазната. Защо теглите всяка седмица заеми? Нещастници!