Нинова към служебния кабинет: Отворете Държавния резерв

Настоява, че хората и икономиката имат нужда от помощ сега
Обновена: 24 ное 2021 11:45 | 24 ное 2021 11:45, Камелия Цветанова
135
Нинова към служебния кабинет: Отворете Държавния резерв
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова настоява служебното правителство да вземе решение за освобождаване на Държания резерв.

„Още в момента, в който цените тръгнаха рязко нагоре преди два месеца, предложих да се освободят стоки от Държавния резерв, за да се повлияе на пазара. Никой не чу. Това е утвърдена световна практика при кризи. Днес го направиха Япония и САЩ“, написа тя  в социалната мрежа Facebook.
 
Според нея примера им ще последват и други страни.

„Не е късно и за нас. Отново апелирам към служебното правителство - освободете стоки от резерва. Хората имат спешна нужда от помощ сега. Ще постигнем два ефекта едновременно: 1. По-голямото предлагане на стоки ще повлияе на цените надолу. 2. Зареждането на резерва с нови стоки, предимно български, ще помогне на нашите родни производители“, посочва Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: ниноварезерв
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
18
 
! Отговори
Бай Марин преди 2 години
Тая си изигра ролята да спаси БСП от изпадане от парламента преди 5 години с издигането на чорапа, сега е време да се песнионира и да си харчи откраднатото.
60
1
 
10
 
! Отговори
SS преди 2 години
таа пак надигна глава!... Не може да ръководи собствената си омършавела и улетела партийка, ами тръгнала акъли на правителството да раздава, представи си! Докато тва на снимката не го ометат от БСП, и не я заменят с някой като Крум Зарков или Кирил Добрев, таа "лява" партия ще си остане аутсайдерска, и ще се превърне в сбиротък от леваци, с невменяем фюрер, който съвсем организирано и самоуверено ги води към нищото . Жалко за свестните
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ и Япония си отварят петролните резерви като призовават и Китай да го направи за да се намалят международните цени на петрола. Нашите резерви едва ли могат да повлияат на международните цени.
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нали *** подаде оставка? Какъв резерв какви 5 лева? Голям мерак за крадене има тази пълна женица!
57
2
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Държавни резерв е да се ползва в екстремни ситуации! А сега такава няма! Отделно, че той вече е опоскан! Не е за да се раздава на мързелите защото от тези програми основно ще се облажат перманентно безработните и цоцащи социалната система ромей!
56
0
 
7
 
! Отговори
BornFromAnger преди 2 години
До До 1 и 2такава криза все още не е настанала, дай Боже и да не настава!
55
2
 
17
 
! Отговори
мръсен гербер преди 2 години
До Анонимен 48 Ми прав си!Лошия Бойко ви караше да бачкате,а вие искате на готово!Мисля си,че бая ще почакате!Направо голямо чакане ви чака!
54
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Нинова! Изплюскайте и държавния резерв и съвсем емете бабата на България! Друго неви остана некадърници скапани!
53
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 48 Ще почакаш малко,само ,ако не ти хареса да не започнеш да се оплакваш. Това си си избрал и ще им сърбаш попарата а покрай теб и ние нищо,че не сме ги избирали тях.
52
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунист да работи не знае. Или заеми или държавния резерв. След тези не знам въобще тази държава ще я бива ли.
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука секви обитаци пишат.
50
1
 
19
 
! Отговори
На кмето зето преди 2 години
Тази вреслива сврака докога ще я гледаме с истериите и? Има ли представа въобще какви са реалните проблеми в държавата? Знае ли че основния проблем е 50% сива икономика и неправомерна трудова експолатация - 50% от работещите или нямат трудов договор или работят без заплащане на извънреден труд. Ако се напъне тези явления да се ограничат до миниму, обикновения народ ще се къпе в пари, а олигарсите ще карат по-скромни коли.
49
1
 
30
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 2 години
Овчаров и Румен Гечев водят преговори с партиите на промяната от страна на БСП! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
48
2
 
27
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Само и единствено БСП знае как да докара страната до фалит. Давай Нинова покажи на ганьовциите, който те избраха. Как се прави ??
47
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, другарко Нинова. Нима сте забравили как ваши хора опоскаха резева през 90-те и станаха милионери? Или пък добре помните и сега предлагате същата схема за "новите" ваши? Няма и не може да има по-голяма хранилка от далаверите с държавния резерв, освен може би еврофондовете ...
46
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз гласувах за ПП и Радев. Кога ще увенчават заплатите и ще връщат старите цени? От първи януари ли почва живота, че при тоя Бойко се измъчихме и искаме промяна. Кога почва живота?
45
3
 
19
 
! Отговори
968 преди 2 години
Много нахална женица!!!
44
2
 
18
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Отворете държавния резерв, още милиарди кредити изтеглете нрода се нуждае от вас сега! Тая докато е докопала власта гледа да вземе повече, нали! Ама после ко правим Пак ще ни видят сметката тоя път Харвардски. Аре стига вече, нали спирахме контрабандата и форсирахме икономиката и от там идваха парите. Обещаваха сега да правят това. Резерв, кредити НЕ.
43
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не коментирам госпожата . Предложението и обаче е наистина добро .Друг е въпроса дали търговските вериги нямат друго мнение , но когато става дума за нацията и добруването на хората , това няма значение .
42
3
 
5
 
! Отговори
Пенционер преди 2 години
Давай другарко Нинова, искам пенсия 1000 лв. Ако има нещо в резерва то е за пенсионери и бедни.