Съгласие по тема "Финанси": Бюджет 2022 да е готов до края на януари

Бюджетният дефицит за 2022 г. трябва да бъде между 3.5 и 4.5%
Обновена: 27 ное 2021 19:04 | 27 ное 2021 17:55, Красимир Ангелов
120
Съгласие по тема "Финанси": Бюджет 2022 да е готов до края на януари
Снимка: БГНЕС, архив

Бюджетът на България за 2022 г. да се изготви до края на януари следващата година. За това се съгласиха от "Продължаваме Промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България" по време на преговорите между тях днес на тема "Финанси".

Също така, в пътната карта по темата, участниците в разговорите включиха да се подготви актуализация на бюджета през юли, предвид резултатите от анализите на другите преговорни групи и на базата на шестмесечното изпълнение на бюджета.

Освен това те постигнаха съгласие до средата на 2022 г. да се изготви времеви план на предложените реформи от другите преговорни групи, който да включва финансовото им обезпечаване, съобщава БТА.

Партньорите в дискусията се съгласиха да има парламентарен контрол върху изразходването на средства формирани на базата на излишък или по-висока събираемост; и разглеждане на ролята на централния бюджет. Идеята е и да се премахне практиката с постановление на Министерския съвет да се раздават средства. Друга точка, която залегна в пътната карта, е да се въведе цялостно капиталово бюджетиране в държавата и приемане на многогодишна капиталова програма като част от бюджета.

Представителите на четирите политически формации постигнаха съгласие бюджетният дефицит за 2022 г. да бъде между 3.5 и 4.5 процента. Те приеха ДДС за 2022 г. да остане същият, но да се направи пълен анализ на ДДС до септември.

Прие се да бъде увеличен прагът за регистрация по ДДС, като първата стъпка е той да стане 100 хил. лв., и в бюджета за 2023 г. да бъде заложено да стигне размер от 160 хил. лв., като обаче се упражнява строг контрол за свързаност и се предвидят големи санкции. Прие се също и промяна на месечните ДДС декларации, така че да се подава информация за касови наличности.

Прие се още да се направи анализ за оптимизация на щатната численост на първостепенните разпоредители с бюджетни средства, с цел намаляване на щатната численост до 15 на сто. Да се направи и външен одит на несъстоятелността на КТБ до декември 2022 г., записаха още от преговорните екипи. Записано беше още, че ще се направи мащабна разяснителна кампания за еврозоната.

Какво още се разбраха партиите вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
2
 
! Отговори
4epa преди 1 месец
ПОДАЛЖАВАМЕ ИЗМАМАТА - С РУМЕН ОВ4АРОВ, АЛЕКСАНДАР ТОМОВ, ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА, РУМЕН ГЕ4ЕВ, ТАСКО ЕРМЕНКОВ ,- ЛЕЛЕ МАЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!!!! СЛЕД ТЕЗИ ВИНАГИ ФАЛИТ !!!!!!!!!
99
3
 
8
 
! Отговори
Дора преди 1 месец
Долу лапите от ТЕЛК! Като не могат да създадат нещо добро, търсят какво да разрушат, дейност да отчетат. ТЕЛК има голям принос за оцеляването на българското население, като в почти всяко семейство е влязла чрез ТЕЛК някаква подкрепа. Разбиха здравеопазването като цяло, сега се сетиха пак за ТЕЛК, защото ще вземат пари по някакъв проект за внедряване на международна система за оценка...
98
0
 
16
 
! Отговори
ГУГАЛО преди 1 месец
Добре някьде да пише в предизборнити програми- ДСБ- отмяна на ТЕЛК решения или хора сьс сьрдечни проблеми- диабет- инсулт да им се пише какво могат да работат ,а не да взимат пенсии. Според ИТН не трябва да има категориен труд-или полуделата Мика Зайкова да отиде в есдц на СТОМАНА ИНДЬСТРИ и да види за какво е пьрва категория. Добре защо не го писахте в предизборните програми а сега го измисляте. С 8 процента от изборите да определяш живота на хората- ей богами не е сериозно
97
0
 
8
 
! Отговори
До 100 преди 1 месец
Пише се мошеници, произлиза от Моше!
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много мушеници виждам тук!!!
95
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крадците идват да ограбят народа български!!!
94
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Койт има парата шои са кефиии, койт няма .. ем ...
93
1
 
19
 
! Отговори
фалит държавен преди 1 месец
Старите строяха и крадяха , а *** многострояха и много крадяха новите нищо не строят само крадат и заем взимат всичко да приберат.
92
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма ни един с маска. Хубаво ги вижте!!!
91
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другарката Масларова донесе ли кошницата с данъци? За децата малки пак ли ще има пържоли и пързалки?
90
0
 
19
 
! Отговори
изнервен преди 1 месец
А бе тези колкото неща планираха и обещаха, все едно че България е с бюджета на САЩ.
89
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гумен Речев участвал ли е в преговорите? Той е най-големият специалист по фалитите.
88
1
 
16
 
! Отговори
реалист преди 1 месец
А нови милиарди ще се теглят ли? Че май хазната е празна и ще си остане такава.
87
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тройната ламя беше зле, а сега вече е четворна..
86
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дреме ми за дб-то! По-добре да изчезне, да не заблуждава хора! След простотиите на вожда на дсб кънев и на иванов, не гласувам за такива. Тази година се видя, че ламтят само за власт, за друго нямат идеи! Прегърнаха се с гечев, овчаров и масларова! Слязоха да дълбаят под дъното! Позор! Сигурно и татко им се изчерви от срам и мълчи, не се обажда!
85
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къв ши го ядем с тези..
84
0
 
0
 
! Отговори
Господин министър преди 1 месец
В сферата на науката и изкуството не става така ни орел, ни рак, ни щука - аз вадя ръце - ама удрям коз на руснаците те ме погват, удрям коз на американците те ме погват - кой прецакаш те погва , затова съм извадил козовете и съм ги дал на всичките без на нашите да им видя акъла!И затова Исландия е много хубаво място , едно такова неутрално ...то стана като с атомните бомби четирима дезертирали от Манхатън да не само САЩ да има ядрен арсенал - щеше да е страшно, а не клекнеш гръмвам ти град.
83
0
 
12
 
! Отговори
?!? преди 1 месец
Имам само два въпроса 1. за цялата година ли е Бюджета който ще се изпълни. И колко кредити са заложени да се взимат?
82
3
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Евреи от ДНЕС БГ,престанете да изхвърляте от коментаторското пространство Етнически Българи. Ще ви дообр.ежем!!! Това,което идва е ад без право на ваксини. Будете Ради,турци и евреи.Ще бъдете ПЪРЖЕНИ , ВАРЕНИ ,КАСТРЕНИ , СУШЕНИ , БЕЛЕНИ , СТЪРГАНИ , КЪЛЦАНИ и т.н. Ще ви направим на пюре , но ще оставим очите ви в кашата,че да се гледате в състоянието на истинската си семитска фашистка дрuслива същност. Ако въобще можете да бъдете същност.
81
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Четворната сбирщина постига съгласие как да краде.