Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните

Част от тях се доказали с много висока експертиза
347
Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерки, които при предишното управление изглеждаха супер непопулярни и изключително непостижими, въпреки че цялото общество беше напълно наясно, че те трябва да се случат, стана възможно коалиционните партньори да се обединим около тях. Това каза пред БНР Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

Всички застават твърдо зад незабавното закриване на специализирания съд и на прокуратурата, каквито съществуват в момента, подчерта Бориславова.

Още по темата

Нерешено все още остава „дали ще има някаква форма на специализация в общата структура на прокуратурата и дали тя ще бъде запазена“, поясни тя.

Относно КПКОНПИ има общо разбиране за разделяне в две структури. Звеното за борба с корупцията ще бъде подсилено с допълнителни правомощия по разследване, поясни Лена Бориславова в предаването „Неделя 150“.
По думите ѝ в момента тази структура е „осакатена, събира откъслечна информация, интерпретира я услужливо и непълно и нямаме добри резултати накрая“.

Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев, уточни Бориславова.

„Защото той до този момент освен да стане повод за това да бъде осъдена България в Страсбург, не виждам да е постигнал някакви невероятни резултати в борбата с организираната престъпност или с корупцията и това е диагноза, която я поставям не аз, а цялото българско общество. Когато цялото общество не е доволно от работата ти, няма нищо по-логично от това да се оттеглиш и да поемеш отговорност. По отношение на председателя на КПКОНПИ – там сме изправени пред същата ситуация“, каза тя.

Относно персоналния състав на бъдещия кабинет Бориславова изтъкна: „Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези на служебните министри, ще се спрем на служебните министри, част от тях са се доказали с много висока експертиза“.

Според Бориславова по време на експертните преговори егото и емоциите са останали на заден план.

„Едно от условията, които ще бъдат поставени при избора на кандидати за бъдещи министри,  е за тези лица да бъде приложима най-високата наша максима, изискване – нулева толерантност към корупцията. Тоест представят се лица, които да не предизвикват възмущение с досегашното си поведение, да няма съмнение за тях, че са участвали в корупционни схеми или не са работили в най-добрия общ интерес на всички нас“, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
25
 
! Отговори
Диана преди 2 години
БСП няма да се спре да иска оставката на Гешев без никакво логично обяснение още преди той да беше назначен! БСП се страхуват от точния и безпристрастен Гешев! Те си въобразяват, че ако махнат Гешев пътя им към дерибействането е отворен! Не разбират, че колкото по-нагли и безочливи стават, толкова повече се влошава състоянието им и е просто подробност кой ще бъде прокурор..БСП ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
13
3
 
13
 
! Отговори
Чичо Любо преди 2 години
/По/Бойко /Д/Рашков веднага да предаде опита си и другите бивши соц. страни, БИВШИ хора.
12
27
 
16
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Бойко Рашков трябва да стане Редовен Министър на МВР - след смяната на Главния Прокурор ще стане Весело на Народа - всички Гербери ще лежат в Затвора , невинните ще се върнат при децата си .
11
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да оставиш здравен министър, който в интервю заявява, че не е ваксиниран, но който тормози българските граждани със зелени сертификати, които се оказва, че скоро ще станат срочни е цинизъм! Аз лично вече не вярвам в това правителство и не очаквам нищо хубаво от тях!
10
8
 
7
 
! Отговори
Бъгларин преди 2 години
Мене експъртайза на служебното по ме кефи от ексъртайза на ГЕРБ.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5 "речник на увчар" :)))))))
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България го има мисленето а бе той крал ам а нищо като го сменим и готово.*** как готово кой му търси отговорност на ББ и Герб как така крал ам а нищо директно въд затвор и конфискация на имущество движимо и недвижимо.
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахме подмяната, но после искаме да знаем кой е отговорен да знаем кой да потърсим.
6
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България го има мисленето а бе той крал ама нищо като го сменим и готово.*** как готово кой му търси отговорност на ББ и Герб как така крал ама нищо директно въд затвор и конфискация на имущество движимо и недвижимо.
5
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито на олигарсите и Черепа, успяха да победят
4
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интелигенцията на България е избита след 1944 година,ако бехме останали царство такива като Боко чекмеджето с речник на увчар само тоалетни щеше да чисти!!
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко *** трябва да е народ гласувал за двама измамника?
2
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Едно от условията, които ще бъдат поставени при избора на кандидати за бъдещи министри, е за тези лица да бъде приложима най-високата наша максима, изискване нулева толерантност към корупцията." Всеки запознат с дейността на Кирил в България умира от смях, когато го прочете това.
1
6
 
9
 
! Отговори
В.Б. преди 2 години
"Всички застават твърдо зад незабавното закриване на специализирания съд и на прокуратурата, каквито съществуват в момента, подчерта Бориславова." Отварям шампанското.