Правителство през декември, но коалицията щяла да е трудна

Темите, които могат да се окажат препъни камък за успеха, са няколко
178
Правителство през декември, но коалицията щяла да е трудна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Смятам, че през декември вече ще имаме кабинет. Подготвянето на новата, макар и широката за България коалиция, върви добре. Това коментира пред Нова телевизия бившият финансов министър Симеон Дянков.

„Според мен беше прекрасна мярка първо да се говори за политики, а после за имена. И също, че се говори за тези, които съвместно могат да се направят от потенциалните партньори и някои теми, които са по-трудни и ще останат за по-нататък”, каза още Дянков.

Още по темата

По думите му това „безспорно ще е трудна коалиция” заради броя на партиите в нея и заради разликите между тези партии – не само ляво дясно, но по някои основни теми като енергетика, влизане в Еврозоната, социални политики, смята Дянков.

Според него темите, които могат да се окажат препъни камък за успеха на следващата евентуална власт, са няколко.

„В сектор енергетика - „Белене”, „Козлодуй”, ТЕЦ-овете, по какъв начин България да върви към зелена икономика. Втората тема е социалната политика. Тя ще се изостри в следващите месеци и заради зимния сезон и заради инфлацията. Това заради временни правителства остана на заден план, но хората го чувстват в джобовете си и то ще продължава още по-остро да се чувства. Там трябват бързи социални политики и социалните партньори нямат съгласие. И близка до мен тема – влизането в Еврозоната – кога, по какъв начин – там има огромни различия”, коментира Симеон Дянков.

Той обаче е оптимист за по-дълъг живот на следващото правителство.

„Те бързо ще намерят отговори на тези въпроси, защото на последните избори се видя, че при неуспех на едно правителство, бързо излизат нови политически субекти. И сега ако се погледне политическата карта на България – лявото е отворено – то може да увеличи подкрепата си, но в ляво може да се появи и нова формация. Дясното също е отворено. Има такава политическа динамика, че партиите по-скоро ще гледат да изкарат по-дълго време, включително и опозиционните партии”, смята Дянков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
....
63
4
 
25
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Правителство ще има, Румен Овчаров няма търпение да докопа енергетиката, а Румен Гечев икономиката. Баба ми имаше един лаф покрай един съселянин - Щом се казва Румен, не ми го хвали!
62
1
 
1
 
! Отговори
Radio noise... преди 2 години
"My employers and me are not very happy with you Mr. Freeman!
61
10
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
В Кауфланд преди малко се стигна до ескалация,защото нямах маска. НЯМА ДА НОСЯ МАСКА И НЯМАМ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ!
60
4
 
3
 
! Отговори
Ето Ви го Англомаркс преди 2 години
Ьбеи *** "БЪЛГАРИН" си просто ЧЕРНОКОЖ РОМСКИ МЮСЮЛМАНИН.........Публично доказано е че най-мекия геноциден расист в Англия Хърбърт Уелс има изказвания за геноцид над всички китайци и други непълноценни раси,най-крайните геноцидни англичани са германофилите които са си англичани като Съсил Роудс и прочие......Геноцидните последователи англичани на висшата ДАРВИНОВА раса също са многобройни.....за последните 200 години англета са планирали да избият минимум 200 милиарда човечета което се знай
59
13
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До ГЕРБер: "Мдаааааа, най-хубавото от всичко е вдигането на данъците от следващата година за всички с що годе нормален доход"..... А най-лошото е че л'ъжеш като бат'си Бойко. Много ясно казаха след консултациите за бюджета, че данъци няма да се вдигат. .................................. Няма по-нагли л'ъжци от гербаджийските ***.
58
1
 
1
 
! Отговори
Gandy преди 2 години
До АнонименДобър състав за squid game
57
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западна Европа умира. А къде е България - в периферията на западна Европа. Задния двор, слугите. Очаквайте драстични промени.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГЕРБер "Мдаааааа, най-хубавото от всичко е вдигането на данъците от следващата година за всички с що годе нормален доход" Аз се сещам за едно логично решение в следствие на тези "мерки". :)))))
55
20
 
3
 
! Отговори
Браво Кирил преди 2 години
Кирил, смело напред, ние нормалните българи сме с теб!
54
1
 
8
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
Представи си че си шеф в голямо предприятие,ще назначаваш сина си като подържащ работник или като зам шеф,за каква лустрация говориш,смешен си
53
6
 
21
 
! Отговори
ГЕРБер преди 2 години
Мдаааааа, най-хубавото от всичко е вдигането на данъците от следващата година за всички с що годе нормален доход. Очаквайте крехката "средна класа" да бъде смазана и всички да бъдем задружно бедни и щастливи !!!
52
18
 
6
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Правителство ще има. Трябва да изчистим корупционните схеми, в които са потъвали милиарди и България ще тръгне напред.
51
4
 
12
 
! Отговори
Тодор Живков преди 2 години
А при Кирил и Асен ще има ли консенсус за бананите и за тоалетната хартия?
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 42/49 Ще ви гледам сеира с най-голямо удоволствие.
49
15
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Долу ГЕРБ. Оставка!
48
1
 
14
 
! Отговори
Flower преди 2 години
Възраждане станаха паралемантарно представена партия. ПП и ДБ влизат в колация с БСП. Румен Гечев е сред архитектите на фискалната политика. Партията на Слави Трифонов влиза не само в паралмента, но и в управлението. Ясно... Няма да се връщаме скоро....
47
8
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Румънците се изчистиха от комунистите и дръпнаха и сега зимат големи капиталистически заплати, а ние още не сме се изчистили от комунистите и за това заплатите ни са комунистически. Кирил и Асен трябва да въведат закон за лустрацията да се изчистиме от комунистите и да дръпнеме като румънците ако искаме да зимаме капиталистически заплати.
46
8
 
4
 
! Отговори
ПСИХОБОЛНА ПРОМЯНА преди 2 години
Фабриката за фантазиран геноцид на Англия плюс зависима канада е изтребила към 200 милиарда човечета за последните ДВЕСТА години само ПУБЛИЧНО чрез думи хвърлени на вятъра!Английската империя е създадена от ПИРАТИ разбойници и 4 юли ги преобърнал да си фантазират за геноцид над всички американци защото са пирати и разбойници!Англия се съюзява с индианците да разгромят САЩ и няма вече индианци!ИРЛАНДИЯ най печеливша ШУБЕТА англичани пикаят в гащите от страх та мировяне се случи на САЩ 11.09.2001
45
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тока и дъртите бейове на герб. И БСП ги подцениха дъртите душмани и сега БСП ту и герб почват да изчезват. Винаги залагай на младите . Търт душманите са посягали и измират . След тях партии които не изчегъркат всички над 40 години нямат бъдеще . Освен това българите трябва да гласуват за българска партия като Възраждане както турците гласуват само за тяхната партия и душманите на герб убиват само българи ;) Нормално е само те не гласуват за своя партия.