Правителство през декември, но коалицията щяла да е трудна

Темите, които могат да се окажат препъни камък за успеха, са няколко
178
Правителство през декември, но коалицията щяла да е трудна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Смятам, че през декември вече ще имаме кабинет. Подготвянето на новата, макар и широката за България коалиция, върви добре. Това коментира пред Нова телевизия бившият финансов министър Симеон Дянков.

„Според мен беше прекрасна мярка първо да се говори за политики, а после за имена. И също, че се говори за тези, които съвместно могат да се направят от потенциалните партньори и някои теми, които са по-трудни и ще останат за по-нататък”, каза още Дянков.

Още по темата

По думите му това „безспорно ще е трудна коалиция” заради броя на партиите в нея и заради разликите между тези партии – не само ляво дясно, но по някои основни теми като енергетика, влизане в Еврозоната, социални политики, смята Дянков.

Според него темите, които могат да се окажат препъни камък за успеха на следващата евентуална власт, са няколко.

„В сектор енергетика - „Белене”, „Козлодуй”, ТЕЦ-овете, по какъв начин България да върви към зелена икономика. Втората тема е социалната политика. Тя ще се изостри в следващите месеци и заради зимния сезон и заради инфлацията. Това заради временни правителства остана на заден план, но хората го чувстват в джобовете си и то ще продължава още по-остро да се чувства. Там трябват бързи социални политики и социалните партньори нямат съгласие. И близка до мен тема – влизането в Еврозоната – кога, по какъв начин – там има огромни различия”, коментира Симеон Дянков.

Той обаче е оптимист за по-дълъг живот на следващото правителство.

„Те бързо ще намерят отговори на тези въпроси, защото на последните избори се видя, че при неуспех на едно правителство, бързо излизат нови политически субекти. И сега ако се погледне политическата карта на България – лявото е отворено – то може да увеличи подкрепата си, но в ляво може да се появи и нова формация. Дясното също е отворено. Има такава политическа динамика, че партиите по-скоро ще гледат да изкарат по-дълго време, включително и опозиционните партии”, смята Дянков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много герберски *** на смяна! Мнооого!
23
5
 
7
 
! Отговори
Зелена икономика преди 2 години
Можем да изсечем Рила, Пирин, Стара планина, Родопите и другите планини, и без това няма полза от тях, да ги залеем с бетон и да ги покрием с вятърни перки и соларни панели за безплатен ток. После ще пуснем една тръба от Черно море за безплатна вода и с безпатен ток и безплатна вода ще произвеждаме безплатен водород и ще станем водородната долина на Еврпша да изнасяме за запада водород на конкурентни цени да карат зелени автомобили да спасим планетата.
22
5
 
20
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 2 години
всичко ще е розово и.ок. но само за кирчо.стоянчо и румчо.и сие.а останалите ще си останат с надеждите и с пръст вуста.ще падне крадене по харвъски.
21
4
 
6
 
! Отговори
хммм преди 2 години
Коя е тая с очилата отзад в дясно
20
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С комунистите в управлението на държавата може да сме спокойни! Всичко ще бъде все по-зле!!! Слави нали се кълнеше, как няма да се коалира с БКП!
19
20
 
9
 
! Отговори
българин преди 2 години
Много ви се иска да се спъне правителството,но няма да стане.Ше има правителство,и то много успушно.Видно е,колко много мафията е превзела,и преса,и псевдо-политици,и псевдо-интелектуалци.Виете вече на умряло от злоба.Но живота продължава,и то пон начин.Виновните-в затвора,начело с мутрата.
18
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството отдавна е наредено от посолството.
17
5
 
16
 
! Отговори
Правителството преди 2 години
ще е в сянката на "беквокалистите" от снимката. Те ще се упражняват и ще подготвят материал за докторати в Харвард. нАучен ръководител ще им е пРезидента. Dупе да му е яко на суверена!
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"по какъв начин България да върви към зелена икономика." - Безумие и самоубийство. Зелената икономика се оказа провал.
15
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да кажат направо кога ще са изборите, тези двамата какво им пречи двойна коалиция с ГЕРБ, като има взаимент контрол как ще се краде, а при четворна коалиция трябва да са четири политически лица на всякъде. Или прокопов не дава
14
10
 
18
 
! Отговори
Програмата преди 2 години
1) 100% ваксиниране на населението. 2) Вдигане на ветото за Македония 3) Приемане на истамбулската конвенция и хомосексуални бракове 4) Спиране на ТЕЦ-овете 5) Нова военноморска база на САЩ на територията на България.
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста неубедително и очудено стоят тия всички, особено кандидат премиера на България все се пита, защо ли се хванах изобщо???
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Декември коя година?
11
3
 
14
 
! Отговори
Дянков преди 2 години
Гаварит Масква, гаварит Масква, передайом сведение об река Дунае в сантиметрах...Квот искате прайте в България, но когато требе се пляскат руснаците ги напляскайте като мен;))) и ще ви вземат на работа доживот!;)))
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде моля, затова народът ви е избрал, трудно не трудно ще трябва да правите компромиси помежду си. Само да смеете да се отметнете като едни други...
9
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С БКП в управлението, промяната ще бъде към африканска държава!
8
8
 
24
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Уж са се разбрали за всички въпроси, а сега щяло да е трудно? То не било толкова лесно, колкото да плюеш по ГЕРБ?
7
3
 
20
 
! Отговори
4epa преди 2 години
НЯМА ДА Е ТРУДНА - ПАРИТЕ ЛЕСНО СЕ ДЕЛЯТ !!!!!!!!!!
6
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Декември, за другата година ли?
5
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изтървахте питомното сега гонете дивите умници....