ДБ: Не са обсъждани имена на министри за кабинета

НС ще заработи с подписано коалиционно споразумение, каза Борислав Сандов
29 ное 2021 10:25, Анисия Иванова
28

Съпредседателят на "Зелено движение", което е част от "Демократична България" - Борислав Сандов, оцени като положителни преговорите за съставяне на правителство.

"Нямаше нито един скандал, нямаше остри нападки. Това смени много огледално начина, по който се прави политика в България. Няма да е лесно да имаме коалиция с 4 формации, но това беше добро начало. Надявам се до петък да имаме подписано коалиционно споразумение. Предстои изчистване на всички спорни моменти", заяви той в студиото на "България сутрин".

След като новото Народно събрание започне да функционира на 3 декември, предстои да бъде изчистен въпросът със състава на правителството.

"Не може да се обсъждат имена преди да сме завършили самото коалиционно споразумение. В сектор "Екология" и сектор "Туризъм" спорните моменти бяха по-малко. В някои други теми има малко повече - от 1 до 15%. Много мерки бяха предложени", каза още Сандов пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че в Министерството на околната среда и водите първите мерки трябва да са насочени към преодоляване на всички 16 наказателни процедури в ЕК, свързани с непокриване на критериите на европейското законодателство.
Четири от процедурите са във фаза наказателни дела. Застрашени са между 2 и 4 млрд. евро, тъй като България не е приела целите за Натура 2000, стана ясно от думите му.

"Това касае здравето ни и развитието на сектори като туризма. Имаме огромни перспективи в областта на зелената трансформация. Природните ни богатства са огромни, но не успяваме да управляваме добре компонентите на околната среда", изтъкна Сандов.

Той не отговори директно на въпроса дали би заел поста на екоминистър. Ще изчака окончателното коалиционно споразумение. Сандов още веднъж подчерта, че не са обсъждани имена на министри.

Според него няма смисъл да има отделно министерство на климата. Възможно и необходимо било да има министерство, което да е свързано с дигиталната трансформация. Върви се към създаване на такова ведомство, съобщи Сандов и призна, че е обсъждана идеята някои от служебните министри да запазят постовете си.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Велина преди 1 месец
ДБ трябва да са благодарни, че изобщо стигнаха до парламента. Въпреки, че мястото им не е там.
27
0
 
1
 
! Отговори
Красен преди 1 месец
"Демократична България" на Иво Прокопиев и Христо Иванов отново се доказаха като абсолютни наглеци! Не стига че със зор вкараха 12-13 депутати, ами сега искат и министри!?!
26
0
 
0
 
! Отговори
Ася преди 1 месец
ДБ със сигурност имат план и сега само се правят на умрели лисици
25
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 1 месец
ДБ ги е водило само желанието за власт го сега. Какво се правят на инртересни сега?
24
0
 
1
 
! Отговори
Борис преди 1 месец
С ДБ може и да не са обсъждани, защото никой не иска да им дава министри, и то с право!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не са обсъждани имена на министри за кабинета. Мамин златен! Че то не е и нужно. Имената отдавна са определени и подадени на когото трябва. Пък вие ходете за парлама на преговори в мола и се плюнчете, че от вас нещо зависи.
22
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Последен шанс за ДБ да са в Парламента.При следващи избори аут и ще гледат Парламента откъм градинката.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цялото ДйБ е за оттичане по Драгалевските канафки...
20
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Значи героя от "РОСЕНЕЦ"НЯМА ДА Е МИНИСТЕР НА ПРАВОСЪДИЕТО.
19
1
 
4
 
! Отговори
Охххх преди 1 месец
Ще пусна сълза заедно с Хр.Иванов. Всички наем ква му е амбицията!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти па, къде се слагаш бе, шушуминго !?
17
0
 
4
 
! Отговори
Фло преди 1 месец
То ще е пълна наглост от ДБ да претендират и да искат министерски места. Ама и от тях може всичко да се очаква. Като стигнат до министерските имена изобщо няма да се учудя, ако съвсем случайно почнат да дават задна ... хаххаха
16
0
 
4
 
! Отговори
Дидо преди 1 месец
ДБ май мн искат министерски кресла, ама дано не им се отвори парашута
15
0
 
4
 
! Отговори
ДЕМОКРАЦИЯТА УМРЯ... преди 1 месец
ВОЕНЕН ЦАР ОТ С. СЛАВЯНОВО--------ЕДНОДЪРЖЕЦ НА ЦЯЛАТА ВЛАСТ...!!
14
0
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 месец
НЯМА И ДА ГИ ОБСЪЖДАТ!...РАДЕВ ВЕЧЕ Е ПОДГОТВИЛ СВОИ ХОРА ЗА ЦЕЛТА!
13
1
 
6
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
Жалко откогс ДБ заприказва за коалиция след като не можеше да се разбере с ИТН за министерски кресла! С колкото до Натура2000 те обсебиха 30% от земите, а същият Сандов беше срещу строржа на магистрала Струма и заради тях се забави! Какво ново ще носят партии на ръба на мандатите и с нова партия в която 43 от депутатите са от "Америка за България"?
12
1
 
7
 
! Отговори
В. преди 1 месец
ДебилнаБългария - партия на рентиерите и агентите.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ах, този, който не е завършил магистратура пак се изказа. И как лятото не искаха да имат нищо общо с Б С П, а сега преговори водят с тях?
10
1
 
12
 
! Отговори
Стар преди 1 месец
Те скандалите и нападките ,ще започнат ,когато ви дадат реално власта да управлявате !Сега този театър пред камерите е за парлама. Средношното посещение на Кирчо и Кокорчо в централата на БСП ,показа че едно е ,,в кадър" друго,,зад кадър" И как така стана че БСП не е партия на статуквото??? Ееех народе заблуден,за пореден път настъпваш мотиката!!!
9
1
 
9
 
! Отговори
Ossi преди 1 месец
Тези дб, където преди да говорят с итн искаха да им се спусне кои министерски кресла ще имат, сега без никакви ангажименти щели да подкрепят кабинет? Това са приказки за наивници. Но както се видя у нас такива има много, да не кажа повечето. Светлото бъдеще май пак ще се отложи, за тяхно поредно разочарование.