ДСБ заговори за надежда в кризата и път към развитите общества

Като приоритети на ДБ Иванов открои реформата в правосъдната система
41
ДСБ заговори за надежда в кризата и път към развитите общества
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В първия работен ден на 47-ото НС ДБС видя надежда в кризите.

"Вече можем да говорим за надежда, сега когато свършва година, това ще е добро начало на нашата работа – надеждата", посочи Христо Иванов.

Според него България има пред себе си огромни основания за надежда заради промените, които се случиха, заради това, че се намираме в тежка комбинация на здрава и икономическа криза, но отвъд тях с нужната амбиция и визия може да се съкрати силно онзи път, който ни е отделял от развитите общества.

"България е другата дума на надеждата“, смята Иванов.

„Ние ще се придържаме към това, че всяка власт трябва да осъзнава своите ограничения. Вярата във фискалния разум и сдържаност ще е много важна в период на трансформация преди да направим скок напред. Ние вярваме в институциите, в процедурите в паметта в ценностите и идеологията, която тръгва от отрицанието на тоталитарния режим“, посочи още той.

Като приоритети на ДБ Иванов открои реформата в правосъдната система, въвеждането на електронното правителство, българите в чужбина, защита на геополитическата ориентация към ЕС и НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Христо ИвановДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Демократична България са пионки на Прокопиев и чужди интереси и не трябва да са в парламента изобщо!
30
0
 
2
 
! Отговори
Фло преди 2 години
Христо много се смирил хахахах тези думи от неговата уста звучат нереално хахаххах
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама той отслабнал ***
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Бойкикев отдавна предаде надеждите на десните избиратели, като се хвърли в обятията на Радев и БСП.
27
0
 
7
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Всеки си има приоритети, маскирани с гръмки фрази за промяна, за нулева толерантност към корупцията и т.н.. За Кирчо и Кокорчо е важно да се изтеглят 12млрд. заем, от който да присвоят лъвския пай, за Зеления чорап - да разкара Гешев, за да не го дърпа за далаверите му с Деса и апартаментите. За ЖабатаГном и Пинокио е важно да са на дебели постове, за да се облажат за последно. За *** - да е в НС, щото Зарков е следващия председател. Приоритети... А пр.о.стия народ ? Ами да прави като вятъра!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждам от първите коментари, че преди редакция броят на сумарно избралите го депутати е надхвърлял 240. При председателя лесно се хваща грешката защото се избира от 240. Ами 240-тее, като са избирани, да не би броя на избралите ги пак да надхвърля броя на гласувалите. Но там вече се намесват повече цифри и хвани ги ако можеш. А и то машина го смята, тя едва ли бърка. :)
25
0
 
12
 
! Отговори
Красен преди 2 години
Поредните празни приказки от слугата на олигархът Иво Прокопиев - Христо Иванов!
24
0
 
19
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
В интерес на истината, всички от новоизбраните гаулайтери по един или друг начин са свързани с Фигуранта. Явно в България някои се опитват да разиграват военен пуч, но играчите им са ялови и до никъде няма да я докарат. Уважаемият ген. Пиночет спаси държавата си, като изтрепа марксистите и комунистите, и Чили дръпна яко напред, превръщайки се в най-социалната държава в Латинска Америка. При Пиночет корупцията беше изтрита за рекордно кратък срок, заедно с корупторите и корумпираните. Грамнаха ги
23
1
 
8
 
! Отговори
Сюргюн Тайфесъ преди 2 години
Имайте Надежда! Слоганът на 47 НС е: "Надежда тука, секва оставете!"
22
0
 
5
 
! Отговори
Гроби Таласъма преди 2 години
Колониалната администрация говори за надежда;))) Изкарайте Мустафа са облещи и официално да го каже;))) Тоз, ем е грозен, ем е нагъл, ем и поборник са напрай на "Росенец". И за кво бе таа борба? За същото като политика, което и ГЕРБ;))) Аха, да: "Стани Да Седна" - СДС;)))
21
3
 
4
 
! Отговори
мдааа преди 2 години
Пеевски изказа ли се? Гледам се мота в НС, чак са го снимали ... чак да не повярваш, че е отишъл веднъж и той на работа.
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По голям продажник от този не съм виждал!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За надежда можем да споменем когато бг мине 5 години Пиночет и 5 години народна власт, да се изпонатръшкат сите партини *** и номенклатура усукала се в държавните инситуции. След това мжое и да има 30-40 г ред, спокойствие и справедливост. Когато обществото му е изтрита паметта за налазилите *** няма как да се отърве от тях.
18
1
 
36
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
България и българите живяха в нормално общество, но псевдодемократи, чалгаджии и НЕпрофесионални политици докараха държавата на това дередже и побъркаха народа.
17
2
 
19
 
! Отговори
Христоооо, преди 2 години
Христо, за последно ти е. Сам си би десния шут. Самочувствието ти е като на малчуган, който яде крадени череши: Хем ти е благо, хем те е шубе, че ще ядеш бой.
16
7
 
6
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
Защо не арестувате Шишо за фалшифициране на неговия зелен сертификат? Една и съща сестра ходи в офиса им да им бие фейк разтвор вместо ваксина. Тази сестра бие фейкове само на вип - Шишо,Дуугун,Тиква. ЗАЩО ЕДНА СТСТРА ИМ БИЕ ВАКСИНИТЕ? КОГА ПОЛИЦИЯТА ЩЕ АРЕСТУВА ШИШО. защо не тествате шишо на входа на народното събрание? защо няма стачки за тоя терорист?
15
0
 
14
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 2 години
По - големи смешници от тези - Не знам дали има в Народното Събрание! Всички синчета и роднини на Партийни членове и лидери. Бивши Партийни секретари или доносници. Пионерчета. Начело с шефа им - Ванката Костов - Партиен член и преподавал "История на БКП" и "Политикономия". И тия са ... "Демократична България"... Ха ха ха :) Просто вече получават парите и заповедите НЕ от СССР, а от НАТО. И се обърнаха , като Фурнаджийски лопати! Такива са най - опасни и отвратителни!
14
1
 
16
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Гледам и не вярвам на очите си! Другарят от снимката с брадата и големия нос, се е загрижили за нас, българите в чужбина. Да не се кахъри за емигарнтите от България, а да се концентрира върху състоянието на българите в държавата. Не познавам българин в чужбина, който да е закъсал. Всички имат пари и са като брашняни чували - колкото по-тупаш, толкова повече пускат.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българският Коксал Баба.
12
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Основен виновник за провала на протестите и липса на обединение преди изборите през април. Сега е на нивото на Копейкин