Ясно е коя партия кое министерство поема, ПП зад Василев, Рашков и Денков

Кирил Петков е предложението за премиер
242

Нямаме разногласия кой кое министерство очаква. Всеки един министър ще трябва да работи в рамките на коалиционното споразумение. Затова е важно всеки един министър да си дойде с екип, заяви пред БНР Кирил Петков.

Всяка партия ще отговаря за министерството, което поема и ще определя заместник-министрите. Очаква се до средата на седмицата да е готово коалиционното споразумение между четирите партии, а кабинетът да е готов в края на идващата седмица или най-късно тази след нея.

В споразумението няма да има имена на министри, но ще е ясно коя партия за кое министерство ще отговаря.

"Ние от "Продължаваме промяната" няма да изискваме от тях кои да са конкретните кандидати, но ще изискваме резултати. Моята задача ще бъде, ако аз бъда премиер, че тези задачи се изпълняват", допълни Кирил Петков.

"Ние ще дадем кредит на доверие на нашите коалиционни партньори, където също сме се разбрали. Още по-опасно стъпване настрани от нашата политика, няма да има чадър, независимо от коя коалиционна сила те идват. Законът и аршинът ще бъдат еднакви за всички", отсече Петков.

ПП ще подпише коалиционното споразумение поотделно с всяка една от формациите, посочи Петков.

"Синхронът се координира от мандатоносителя. Ние предлагаме да имаме съвет на експертите по теми и когато един проблем не може да се реши на експертно ниво, той да се качи на лидерско".

Той потвърди номинациите на ПП за министри на финансите, на вътрешните работи и на образованието - Асен Василев, Бойко Рашков, Николай Денков.


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако доверието е капитал, то киро е милиардер!
189
1
 
1
 
! Отговори
? ? ? преди 1 месец
АМА ВЕРНО ЛИ КИРЕТО Е С ЧУЖДА САМОЛИЧНОСТ?
188
1
 
1
 
! Отговори
Как Сийка преди 1 месец
Трябва да сте много доволни - али си гио избрахте ?! ВЗЕМИ ЕДИНИЯП-УДАРИ ДРУГИЯ !!! ПОСМЕШИЩА !
187
1
 
2
 
! Отговори
Кирчо преди 1 месец
Пък ако недостигат министерствата ще отворим още две ако трябва и повече. И още 7/8 вицепремиера ще назначим. Нищо че обещах да съкратя държавни служители и да няма вицепремиер ( само един).
186
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой предложи Бойко Рашков? Кой, кой, кой?
185
1
 
6
 
! Отговори
ГУГАЛО преди 1 месец
Толкова алчен за власт човек
184
4
 
16
 
! Отговори
Pepo преди 1 месец
И каква стана тя? Гласуваш за ДБ и получаваш нинова и бсп. Голям спех от такива безпардонни коалиции. Хубавото, е че животът на това управление ще е къс. А на следващи избори и ДБ в килера!
183
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Май не е четворна коалицията, има си пети елемент с едни дълги, дълги ченгесарски ръчички.
182
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо разпарчетосаха властта и тая радост у Нинова и други дребни феодали не е на добре. Дано да има някаква координация и кой да им дърпа юздите. Вероятно Радев ще е бекъп на Кирето и ще му набива канчето ако много зяпа в тавана и изпусне мераклиите около него.
181
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Чашков ще бори корупцията! Наздраве! Сипи, ако нема, донеси!
180
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков????????? Не видяхте ли, че тоя дедо е тотално неадекватен и НЕ СТАВА ЗА ТАЗИ РАБОТА!!
179
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да живее тържеството на комунизма другари БКП е на власт а демократите да плащат данъци до дупка иначе Страшков с милиционерите ще гази
178
9
 
22
 
! Отговори
Доктор Хук преди 1 месец
Престъпник за премиер,Тежко и на Майка България,червен прокурор начело на МВР,крадец доказан ,министър на финансите и итн,то значи и така на татък
177
3
 
12
 
! Отговори
Лап лап преди 1 месец
Нямат време да учат нови как да пипат, направо си слагат изпедепцани. БСП в земеделието и социалното -м-м-м-м, Асенчо - финансите - о-о-о-о-о, фарма търговка - в здравеопазването - хам-хум...
176
5
 
12
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 1 месец
Най големите развъдници на корупцията и бюрокрацията са всичките тия партии и техните членове борещи се единствено за Кокала....То са обещания, то са сладки приказки, вече 31год.
175
4
 
22
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 1 месец
Откога Комунистите почнаха да разбират от Земеделие и Туризъм??? Нагледахме се на Червeни .Идиoти. за 30 години и айде пак. Каква Промянa Господа е това ?? Точно Чeрвенитe Бетонираха Чернoмoрието. Аз не съм гласувал за БСП пак да ме управлява.
174
2
 
3
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 месец
Подкрепят ли ме, разстурям всички партии и закривам всички министерства....Вместо министерство на земеделието, действащи лаборатории за оценка контрол и лицензиране на селскостопанската продукция....Вместо здравно министерство, конгломерати от болници и специализирани клиники със собствен контрол и управление....Имам и много други идеи които ще борят корупция и бюрокрацията в нашата Родина
173
3
 
15
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 1 месец
По Селата всички Земеделски Барони и Кооператори са Червени! Комунисти и Милиционери. И те ще се борят с Корупцията???? ХАХАХАХАХХАХА Клекнахте яко и то това съм сигурен че е било ясно много месеци преди това. Защото Червените Барони като оня от Добруджа, който говореше за кюлчетата на Бойко, те го свалиха а не Кирчо!
172
3
 
16
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 1 месец
Точно БСП ли ще се Бори с Корупцията ???? Господинчо ? Вчерашни ППППапагалчета със зелени човки. Наредихте се и вие за Порцийка с Големи Лъжи за Нулева Корупция и после Оппп клекнахте на Комунистите.
171
3
 
16
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 1 месец
До +- Ти си пусни отпреди една Седмица как Кирчо лъже че щели за всяко министерство да изберат най-добрия и най-можещия. И дума нямаше че ще делят министерствата като Баничка с късметчета.