Лорер: Жертвите с COVID у нас са от мащабите на световна война

Българското общество беше оставено буквално да умира, заяви той
5 дек 2021 14:42, Петя Славова
325
Лорер: Жертвите с COVID у нас са от мащабите на световна война
Снимка: БГНЕС

"Българското общество беше оставено буквално да умира, изгубихме над 20 хиляди наши съграждани с COVID-епидемията, а това можеше да бъде избегнато. Можеше и ползата от ваксините да бъде обяснено по-добре. Броят на жертвите у нас е от мащабите на световна война", заяви пред БНР Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

Обществото ни не е готово за въвеждане на задължителна ваксинация, ще действаме с активно обяснение на ползите от ваксинацията. Българите са една от най-болните нации в Европа по заболеваемост от проблеми, които са могли да бъдат избегнати. Смъртността в страната е на второ място в света, това са фрапиращи данни, губим и малкото наши сънародници, които са необходими тук, за да извадим България от това блато.

Още по темата

Министърът на здравеопазването на първо място трябва да е силен, да има емпатия, да дава добри идеи, у нас все още има изключителни специалисти, които ги е грижа за страната, допълни Лорер.

В макроикономически план България е стабилна, няма проблем да се взима дългове. Ако се спрат кражбите и течовете, нашият бюджет всъщност е много добър. Много от тези кражби са направени изцяло законно - това е много тъжно. Затова е важно КПКОНПИ да има нов състав.

Българските регулатори като цяло не функционират добре, те не контролират дейностите в държавата, и КЕВР е само един от тези примери. Поради изтеклите мандати на ръководството на комисията те ще бъдат сменени, и регулаторът ще заработи в полза на гражданите, закани се Лорер.

Всички коалиционни партньори са заявили ясно желание да участват в управлението, всеки един от тях има определени теми, за които работят от години, и затова ни се струва редно те да управляват тези части от портфолиото на МС.

Служебното правителство вече премина стереотипа за правителство, то излезе в по-широка функция за разкриване на корупция, но и за предлагане на бюджет - това е отговорен акт и са длъжни да подготвят страната за следващия период, допълви Лорер.директни разговори със световните лидери, за да понижи напрежението, отбелязва още Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА КОЕ ВИКАШ У НАС БЕ???
220
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До След 30г=0Това е доста глупаво изказване. 1-во смъртността е главно от хора на 65г ако умираме толкова реално смъертността ще намалява, защото и ние ще намаляваме т.е. тези над 65г ще стават по-малко. Да не говорим, че има и раждаемост - в момента около 200 деца на ден. Реално България ще спадне до население околко 4млн, но няма да изчезне. Друг е въпросът дали липсващите 3млн няма да бъдат заместени от Африканци, Азиатци и т.н. каквато е тенденцията в Европа. Също от тези 4млн пон 2м ***
219
15
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Имате турска партия, гледате турски сериали, ходите на пазар в Турция, турците си имат турски имена и в много райони се говори на турски, но вие, родолюбци, сте хванахте за един евреин, който е образован, говори истината и му пука за държавата ви. В конспиративни теории вярват необразованите така че това че те умират е добре за държавата, да се пооправи малко материала
218
7
 
13
 
! Отговори
Български родолюбец преди 2 години
Тоя чифyтин на въже!!!
217
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко години още ще вменяватв лъжата, че хората умират от нежелание за ваксиниране ? Защо не кажете истината най-после, а тя е, че хората умират от безкрупулна корупция във всички етажи от властта, че дори до най-обикновенния лекар. Това го докарахте ВИЕ - *** долна политическа ***.
216
0
 
22
 
! Отговори
Това е мърсуване преди 2 години
*** работа е ПОЛИТИКАТА, а как мълчат за УБИЙСТВЕНИТЕ скок в цени, данъци, ток, вода, топло, храна МИЗЕРИЯТА и БЕДНОСТТА СЪЩО е СМЪРТНА ПРИСЪДА както пенсиониране в България това е смърт.
215
1
 
32
 
! Отговори
Аууу НАГЛЕЦИ преди 2 години
Хората УМИРАТ СЪЩО и ОТ ГЛАДИ и ОТ МИЗЕРИЯ нека да опитат да живеят с пенсиите на обикновените хора.
214
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Може след Валнева и Новавакс ваксините.
213
2
 
19
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
В моето правителство нямаше нито един евреин!!!
212
2
 
16
 
! Отговори
История даге преди 2 години
До След 30г Българите бяха едни от най- многобройния етнос в Османската империя от 13 милиона поданници на 3 континента 3,5млн. са били българи (турците бяха 4 млн. следвани от араби 3,гърци 2,5 и тнт) ,но после в ПСВ братята сърби и гърци избиха и претопиха няколко млн бълари (Македония ,Беломорска тракия ... ) Виж катртата на България преди края на првата световна война двойно по-големи по площ сме от сега...
211
27
 
9
 
! Отговори
... преди 2 години
От новото правителство очаквам въвеждане на задължително ваксиниране на лекари,учители и държавни служители.Реформи в правораздаването,здравеопазването и просветата.От просветата трябва да се започне,защото простотията българска ще ни затрие...
210
1
 
11
 
! Отговори
Бочко преди 2 години
До ШматкаИ кво му е българско на царя (тоя след освобождението)?
209
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ШматкаЯвно съдиш за другите по себе си .
208
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последните дни процентът на ваксинираните сред починалите е 14% , а на тези в болница наближава 20 % , при малко под 30 % ваксинирани . Разликата между двете групи е много малка .
207
2
 
16
 
! Отговори
Биотехнолог преди 2 години
Вируса на Ковид е сходен с ХИВ вируса и при двата да си носител не значи, че си болен,а само носител и предаващ заразата.Ковида разбира се се предава много по-лесно както грипа и така едно 80% ставаме носители.Та с две думи не всеки умрял с ковид е умрял от ковид ама понеже е носител математиците го сладгат в графата жертва на ковид ,а не жертва на "умрялата" здравна система...
206
5
 
8
 
! Отговори
Мутация преди 2 години
Който е умен ще разбере, че мутацията на 1 вирус колкото по голяма е тя, толкова по бързо загива вируса, омикрон има над 30 доказани за две седмици! Но идва нещо нечувано, следващия вирус идва от Плъхове, за него ваксина ще има след 3 или 7г над 40милиона ще загубят живота си. Каквото и да пишете това ще е съдбата. През пролетта ще дойде още един от южните страни чрез птици към Европа, спасението е домашна ракия със млечна и мнооого чесън и чушки!
205
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много млади умни и добри българи от провинцията живеят и работят в София за 2000 лева, но не са подлизури на неправителствените структури. Толкова ли няма кой да даде шанс на такива добри и честни деца ами вечно ни навират разни неправителствени лица. Това се изтърка. Ако не се намерят честни хора които да не са от НПО тата нямаме никакъв шанс. Оттеглете се.
204
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много млади умни и добри българи от провинцията живеят и работят в София за 2000лева, но не са подлизури на неправителствените структури. Толкова ли няма кой да даде шанс на такива добри и честни деца ами вечно ни навират разни неправителствени лица. Това се изтърка. Ако не се намерят честни хора които да не са от НПО тата нямаме никакъв шанс. Изтеглете се.
203
24
 
8
 
! Отговори
Ваксина преди 2 години
Не знам какво е казал Стамболов, но се ваксинирайте, колкото и да Ви е страх, няма по лошо нещо от това да умреш от нещо, което с просто око не се вижда! Иначе Бг си отива с пълна сила, поне до средата на 2022 го правете, след октомври вируса ще изчезне, но до тогава много ще умрат от простотия! В Цял свят се ваксинират, ние ли сме най-умните? Не вярвам!
202
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стефан Стамболов е казал че България може да се оправи ако на върха има един единствен честен човек но трябва да е на върха. Поне един честен човек но да е на върха.