Лорер: Жертвите с COVID у нас са от мащабите на световна война

Българското общество беше оставено буквално да умира, заяви той
5 дек 2021 14:42, Петя Славова
325
Лорер: Жертвите с COVID у нас са от мащабите на световна война
Снимка: БГНЕС

"Българското общество беше оставено буквално да умира, изгубихме над 20 хиляди наши съграждани с COVID-епидемията, а това можеше да бъде избегнато. Можеше и ползата от ваксините да бъде обяснено по-добре. Броят на жертвите у нас е от мащабите на световна война", заяви пред БНР Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

Обществото ни не е готово за въвеждане на задължителна ваксинация, ще действаме с активно обяснение на ползите от ваксинацията. Българите са една от най-болните нации в Европа по заболеваемост от проблеми, които са могли да бъдат избегнати. Смъртността в страната е на второ място в света, това са фрапиращи данни, губим и малкото наши сънародници, които са необходими тук, за да извадим България от това блато.

Още по темата

Министърът на здравеопазването на първо място трябва да е силен, да има емпатия, да дава добри идеи, у нас все още има изключителни специалисти, които ги е грижа за страната, допълни Лорер.

В макроикономически план България е стабилна, няма проблем да се взима дългове. Ако се спрат кражбите и течовете, нашият бюджет всъщност е много добър. Много от тези кражби са направени изцяло законно - това е много тъжно. Затова е важно КПКОНПИ да има нов състав.

Българските регулатори като цяло не функционират добре, те не контролират дейностите в държавата, и КЕВР е само един от тези примери. Поради изтеклите мандати на ръководството на комисията те ще бъдат сменени, и регулаторът ще заработи в полза на гражданите, закани се Лорер.

Всички коалиционни партньори са заявили ясно желание да участват в управлението, всеки един от тях има определени теми, за които работят от години, и затова ни се струва редно те да управляват тези части от портфолиото на МС.

Служебното правителство вече премина стереотипа за правителство, то излезе в по-широка функция за разкриване на корупция, но и за предлагане на бюджет - това е отговорен акт и са длъжни да подготвят страната за следващия период, допълви Лорер.директни разговори със световните лидери, за да понижи напрежението, отбелязва още Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
12
 
3
 
! Отговори
След 30г преди 2 години
След 30г българия ще бъде в пределите на османската империя!
200
5
 
5
 
! Отговори
След 30г=0 преди 2 години
500 по 365 по 30г = 5.475.000 в България след 30г няма да има живи българи!
199
5
 
2
 
! Отговори
След 30г=0 преди 2 години
ф30г = 5.475.000 в България след 30г няма да има живи българи!
198
3
 
4
 
! Отговори
Война каква преди 2 години
Чакай, колко евреи си отидоха през 2 св война, то няма толкова българи в цял свят? Ако вируси върлуват през следващите 48г и умират по на ден 300 над 5 милиона ги няма🥾🤦
197
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До къде го докарахме, един евреин да е по-загрижен за българите, повече от самите българи,.които избират да ***.
196
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лорер: Жертвите с COVID у нас са от мащабите на световна война ------- в държавата на мутрофатмaците е така.
195
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
евреин реве за починали християни ..?!?-- някой да ли му вярва на тоя юдеин а имаше предложение това моше да бъде външен министър.
194
7
 
9
 
! Отговори
do 220 преди 2 години
Вирусни инфекции не се лекуват. "Лечението" е точно поддържащо и симптоматично. Вирусни инфекции се предотвратяват, например с имунизация.
193
4
 
26
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Един НЕбългарин се "загрижил" за българското общество? Благодаря, няма нужда!
192
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че са много жертвите. Защо ли? Как ги лекуват ? - Никак. Дава им се антикоагулант и нещо против температура, кислород и това е. Да се преборели сами. Ееееми някои се проборват, ама други - не. Особено ако са на възраст.
191
1
 
29
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Червен картон за този...българин.
190
1
 
24
 
! Отговори
В. преди 2 години
Кой е избрал този българин?
189
1
 
0
 
! Отговори
fact преди 2 години
До Анонименпусни виедо с него. снимки не се броят!
188
3
 
20
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
"ще действаме с активно обяснение на ползите от ваксинацията" - не виждаме такива ползи, на фона на рисковете. За изтеклите през венецуелските машинки ***, ползи има, безспорно. Но хората, дето принудихте, за да си запазят работата, те ще ви търсят сметка!
187
0
 
16
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
Служебното правителство пое нещата когато България беше на 43 място в света по умрели на милион. Сега България е на второ място. Евалата. Да им пожелаем да продължат промяната.
186
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора бдете. Преди малко ей тъй на докато се усетя и ми взеха мнението от екранчето. Не стига че го писъх половин час на едно по старичко телефонче ми ми го гепиха ей тъй на фют
185
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мрaт, антиваксърите, но на ко ли се му пука
184
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора бдете. Преди малко ей тъй на докато се усетя и ми взеха мнението от екранчето. Не стига че го писъх половин час на едно по старичко телефон че ми ми го гепиха ей тъй на фют
183
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До долния....Двойник двойник ама много злобен бе. Но иначе доста си приличат. . .
182
5
 
6
 
! Отговори
Зълезик преди 2 години
Появи се двойникът на Кунчев