ГЕРБ против ляволиберално правителство на четирите парти

Като опозиция щелида бранят правата на българските граждан
88
ГЕРБ против ляволиберално правителство на четирите парти
Снимка: БГНЕС

Няма да подкрепим ляволиберално правителство на четирите партии, които ще сформират и мнозинство в Народното събрание, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след консултациите при президента Румен Радев с представителите на коалицията, предаде БТА.

Критиката е форма на помощ към новата власт. Това изразихме и пред президента на консултациите. Длъжни сме заради нашите над 600 000 избиратели да бъдем силна, знаеща и изискваща опозиция, заяви Атанасова.

Обърнахме внимание на президента, че оценката ни за работата на служебните кабинети не се доближава до неговата оптимистична, защото смятаме, че кризите са се задълбочили, а не са се решили, коментира тя.

Атанасова каза, че са обърнали внимание на срещата по отношение на "няколко акцента" от последните действия на служебното правителство - посегателство от тази сутрин върху медия. Смятаме, че този въпрос трябва твърдо да бъде изяснен и да има обществен, но и политически отпор. Както и за свободата за избор на българските граждани, защото репресиите спрямо наши и на други политически партии симпатизанти през последните месеци бяха "очевадни", коментира Атанасова. Държим, ако има нарушения на изборния процес, те да бъдат доказани в съда. Никой няма право нито да издава присъди, нито да сочи виновни, коментира Десислава Атанасова.

Като опозиция ще продължим да браним правата на българските граждани, да защитаваме демократичните ценности и да следим за спазването на Конституцията и законите на страната. Ако има грешки, те ще бъдат посочвани. Ако редовното правителство желае съвет от нас, ще му го дадем, каза Атанасова. По думите й, ГЕРБ-СДС ще бъде силна опозиция в пленарната зала.

Томислав Дончев коментира, че времето на приказките е свършило и е дошло времето за работа. След това ще дойде времето за отговорността. И за нас е първостепенен въпросът кой ще носи отговорност за всички действия на правителството. Съвсем добронамерено информирахме г-н президента, че, понеже според анонсите, новото правителство е "фейслифт" на служебното, ние ще го държим отговорен наред с всички партии, които участват и подкрепят и правителството, заяви Дончев. Той обясни, че тяхна първостепенна задача е да гарантират "максимална доза реалност" по отношение на правителството.

Попитан дали ще подпомогнат смяна на главния прокурор чрез конституционни промени, Дончев каза, че са "за" комплексна съдебна реформа. Тъжното е, че до момента "съдебна реформа" е идеологема. Конкретно предложение за комплексна съдебна реформа не съм чувал. Много бих се радвал да имаме безспорно консенсусно предложение за съдебна реформа и може би бихме го подкрепили, каза Дончев, като напомни, че главният прокурор не се избира от парламента и не може да бъде сменен от него. На реплика, че смяната му трябва да мине през конституционни промени, Дончев каза, че ще коментират предложение по предложение. Гъвкави сме, всяко добро предложение - това че сме опозиция не означава, че не би получило подкрепата ни, коментира Дончев.

Когато стане ясен персоналният състав на правителството, тогава ще разберем каква е президентската квота, но очевидно такава ще има, и тази коалиция няма да е четворна, а петорна, коментира Даниел Митов в отговор на въпрос.

Бойко Рашков не ни притеснява заради самите нас, а заради безумията, които са ехо от едно, надявахме се, забравено репресивно минало, което Бойко Рашков се стреми да възстанови, коментира Митов.

Попитан дали ще подкрепят отмяна на ветото за Република Северна Македония, ако такова бъде предложено, Даниел Митов, каза, че не е чувал такива предложения до момента и добави, че всичко зависи от това да си пазим националния интерес. Ако националният интерес ни е запазен - тогава да, само че не виждам в момента условия за това, добави той.

На въпрос дали според тях в парламента трябва да се влиза със зелен сертификат, Десислава Атанасова отговори, че за тях е важно да са сигурни, че пазят не само себе си, но и колегите, семействата си, администрацията, журналистите. Смятам, че това би гарантирало, че така всички спазват правилата, добави тя.


 


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правителството е добро, но просто не е ваше, да мачкате хората и така е добре!
80
0
 
0
 
! Отговори
hahaha преди 1 месец
До Анонимен 66 - ГласувалА ,ама "млад , че пък и интелигентен " и завършил политическа специалност - Завършил си факултето ти ама нейсе !! Продължавай да дерзаеш - Простотията ти е разбираема след като си от ГЕРБ !!
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
много провокативно ниско е заснета главата на кларинетиската на менуетите??
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам правителството като първа мярка... Да забрани пп. ГРОБ. ВТОРО... ДА ВКАРА НА ТОПЛО И СИГОРНО Б. Босовете На същата.
77
2
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Не сравнявайте ГЕРБ с НДСВ! Царската партия влезе в комбина с комунистите от Позитано,а историята показва, че който е влязал в комбина с тях, е отишъл в небитието! По-скоро Танас и Ицо-Трътката ги търсете в небитието, които никога нямаше да се съюзяват с комунистите!
76
2
 
3
 
! Отговори
Ндсв преди 1 месец
Е партийката сьздадена от царя за отмьщение срещу бьлгарският народ отива смело по пьтя на - ндсв
75
3
 
2
 
! Отговори
Надблюдател преди 1 месец
С машините на Мадуро и Радевите хрантулници набраха самочувствие! За два часа разбиха всякакви екзитполове и социологически проучвания! ГЕРБ са в чудесна позиция, защото са единствената опозиция! И не от тях трябва да се страхуват Радев и "Перверзията Продължава", а от тия които са гласували за тях! Нека само платят поне две зимни сметки! И най-големият враг на Радев сега е Позитано! Столетницата не прощава на "предателите"!
74
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
накой сякаш бръсне герб за нещо....
73
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рашков използва МВР за разправа с народа и неудобните. Ще ви видим до кога ще го криете, смешници!!
72
11
 
2
 
! Отговори
Милен преди 1 месец
Тези много добре знаят как ще се развият нещата.... Ще плюят и храчат 4г. Народът рано или късно ще намери за какво да е недоволен, ще потърси алтернатива и ... пак ще се нахлузим на добре забравеното зло ГЕРБ.
71
4
 
16
 
! Отговори
Оня преди 1 месец
Ще си докарат по някоя язва от толкова много злоба. Ама то така са малките хора.
70
5
 
21
 
! Отговори
Силви преди 1 месец
Най-важното,че на Бокича няма да му виждаме мазната мутра.
69
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ставате за нищо, ето затова умнокрасивите ви сгънаха цирка. С шебек начело толкова.
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преместих си го в другия крачол, все едно за сефте някой калтак дето се е самоопределил като дясноконсервативен реве че бил репресиран, ай сиктир!
67
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'' ГЕРБ против ляволиберално '' .............................. ляволиберално ? Не мисля че новото правителство е ляволиберално, Напротив правителствата на Герб бяха пример за ляв либерализъм. Така че хайде да не си играем на думички, които очевидно не разбираме.
66
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ може да са против каквото и да решат, от тях вече нищо не зависи.
65
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ламята лесно няма да се даде , - толкова са Алчни,Нахални, Просташко Надменни -направо ми се повръща ,особенно от тая на снимката .
64
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде ГЕРБ МАЧКАЙТЕ! ВИНАГИ СЪМ ГЛАСУВАЛА ЗА ТЯХ КАТО ЧОВЕК ЗАВЪРШИЛ ПОЛИТИЧЕСКА СПЕЦИАЛНОСТ МЛАД ИНТЕЛИГЕНТЕН УМЕН защото те са на малкото зло за страната.! Борисов много вярно каза не промяна а подмяна! ТЕЗИ КОИТО ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА ХОРАТА И ПРОДЪЛЖАВАТ СА КОМУНИСТИТЕ И СЕГА СЕ ВРЪЩАТ ТЕХНИТЕ ВНУЦИ ДА УПРАВЛЯВАТ ПРОСТИЯТ НАРОД МНОГО ЛЕСНО СЕ МАНИПУЛИРА Я С НЯКОЙ СЪЗДАДЕН ВИРУС КОВИД Я С ХИМИТЕРАПИЯ Я С НЯКОЯ БОЛЕСТ! ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН НО ХОРАТА НЕ ГО ЖИВЕЯТ!
63
6
 
11
 
! Отговори
Активист на БСП преди 1 месец
И какво от това???!!! Малцинство сте!
62
5
 
15
 
! Отговори
Стойчо преди 1 месец
Сбогом Герб.Ще видите власт през крив макарон.Чака ви участта на НДСВ.