Асен Василев потвърди: Всяка партия ще има вицепремиер

Заложен е 4-годишен мандат, категоричен бе готвеният за финансов министър
171
Асен Василев потвърди: Всяка партия ще има вицепремиер
Снимка: БГНЕС

Всеки участник в бъдещото коалиционно управление на страната ще има вицепремиер, потвърди съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"Ще има и вицепремиер, който ще отговаря за ефективното управление, общо ще бъдат 5", подчерта готвеният за финансов министър, цитиран от БНР. Той даде да се разбере, че "Продължаваме промяната" ще имат общо двама вицепремиери, а останалите участници в бъдещата коалиция – по един.

Още по темата
"На финала се разбрахме всяка партия да има свой съветник в министерствата, за да не се получава този партиен феодализъм, за който вчера "Демократична България" предупредиха".

Василев уточни, че все още не е мислено как точно ще се случи подписването на споразумението, но това трябва да стане вероятно до края на седмицата.

"Заложен е 4-годишен мандат", каза още Асен Василев.

По-рано Калина Константинова потвърди, че е едната от номининациите за вицепремиер на "Продължаваме промяната". Става дума за вицепремиер на ефективното управление.

"Да, аз съм кандидатът на "Продължаваме промяната" за този пост. Но всичко това би било редно да получа покана след подписване на коалиционното споразумение от всички коалиционни партньори", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
16
 
! Отговори
! преди 2 години
Много пари се очакват, трябва да има диспечери.
4
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да не забравят да вкарат гербери и депесари при бай Ставри след смяната на Гешев,иначе на следващите избори ще има само 10% избирателна активност!!
3
3
 
25
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Докога мерките ще важат за обикновените граждани, а за богопомазаните търтеи ще се други? Веднага задължителен сертификат за депутатите и носене на предпазни маски. Значи може да арестуват жени в метрото за без маска, а тия половината да не спазват никакви мерки.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дървото се изправя докато е младо, време е за сопите.
1
10
 
1
 
! Отговори
Търговия с роби преди 2 години
ДАНС на Борисов и Гешев са продавали роби на Пернишки мафиоти за гаври с СРС , изтезания и убийства! Цена 50 000 лева за роб!Къде е сега Великото МВР и великата Прокуратура !?