ИТН и ГЕРБ в спор за зеления сертификат - убива бизнеса или хората

Дори учениците имали сертификат
Обновена: 9 дек 2021 19:01 | 9 дек 2021 12:45, Камелия Цветанова
123
ИТН и ГЕРБ в спор за зеления сертификат - убива бизнеса или хората
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В спор за зеления сертификат се превърна дискусията в парламента за проекта на решение за приемане на правила за дистанционно участие в заседанията на народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19.

Според Георги Свиленски депутатите носят вина и отблъскват хората от ваксинирането с дискусиите за зеления сертификат.

„Това, което се опитваме да направим, да поставим зелените сертификати като норма за влизане в парламента, само кара българските граждани да не се ваксинират. Дебатите работят в обратна посока”, категоричен е той, цитиран от Нова телевизия.

Тошко Йорданов от ИТН се обяви за пълното отпадане на зеления сертификат, защото според него той убива бизнеса.

„Говоря от свое име, а не от името на парламентарната група. Един здрав човек, макар и неваксиниран, не е опасен за никого, за разлика от един носител на вируса. Зеленият сертификат трябва да се махне по принцип. Това е моето мнение”, заяви той.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов от ГЕРБ коментира, че хората без сертификат, непреболедувалите и неваксинираните поставят под риск живота и здравето на всички.

„Въвеждането на зелен сертификат при по-малко от 25% ваксинирани е дискриминационно отношение. Но дори децата ни, които ходят на училище имат сертификат. Тези, които нямат не ходят. Не е наша работа да преценяваме дали това е деискриминация или не, има си комисия по този въпрос”, допълни Ангелов.

Още за споровете в парламента за зеления сертификат вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тошко винаги е прав но не го уважават щото не му се разбира какво говори. Някой му е хчупил предните зъби но пък това му е чара. Винаги е заобиколен от готини мадами, факт. Тошко е прав и за сертификатите и по другите теми по които се е изказвал винаги е прав. Той е народно момче от Ямбол е. Браво Тошко. Долу ковид сертификата.
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тошко един път за каже нещо умно. Разбира се, че зеления сертификат трябва да се махне, единствено икономически и социални вреди носи. То това е и целта на въвеждането му, въобще не се цели ограничаване на пандемията. Лошото е, че тепърва световната мафия се кани да въвежда още по жестоки мерки.
117
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Махнете сертификата , хората не са стока.Стига сте копирали безумията на други държави.И с този сертификат смъртността не се е променила.
116
0
 
12
 
! Отговори
Аде преди 1 месец
Как здрав човек,без ваксина, с отрицателен тест,без да е боледувал ще зарази ваксинираните.Тоз май съвсем го е побъркала ваксината!
115
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксинираните аразяват.Демек, зеленият сертификат е правно безумие.
114
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Махнете ши баните сертификати!Фалирахте безнеси,оставете хората да работят,ваксините са пълен щит,не спряха пандемията,ограничавате здрави хора,а ваксинираните кашлят и разнасят на воля
113
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бизнесът е по важен от хората, според Тошко Африкански. Те, в Африка, имат много хора - 1 милиард са като Тошко Африкански. Там е важен бизнесът, защото го няма, а хора имат тонове.
112
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От такива майммуни като Тошко Африкански дойде Спина от Африка. Заобикаляйте го, защото е вреден.
111
0
 
7
 
! Отговори
Гого преди 1 месец
То и БИЗНЕСА си е за треппане...ама търпим !
110
2
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
До Факт . Факт е , че требе да си напрайш една въдицата от тръстикова пръчка и цял ден да кибичиш на гьолот ! Там ти е местото в обществото!
109
4
 
6
 
! Отговори
BG преди 1 месец
Щом Тошко започна пак да ла*е,отиде коня в реката
108
2
 
32
 
! Отговори
Циганин Комунист преди 1 месец
Докато пенсионерите умират от глад,ние спорим за сертификат. Докато народът плаща по високи цени на олио,гориво,ток,вода и здравни услуги ние говорим за сертификат. Докато децата ни се превръщат в зомбита благодарение на "прекрасното" образование (без никакви морални ценности) ние говорим за сертификат.Докато децата ни празнуват Хелуин, а не са влизали 1път през живота си в църква,ние говорим.за сертификат. Мене ако питаш си требе съд ама не какъв да е ама народен и като екстра Белене.
107
6
 
2
 
! Отговори
майнинг преди 1 месец
Няма нужда . Има NFC това не го знам какво е . И връзка на телефона ви и ваксата. Веднага светва кой с вакса кой без вакса.
106
43
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Факт е, че заразяването при неваксинираните е в пъти по-вероятно в сравнение с при ваксинираните. Затова неваксинираните са високорискови, а ваксинираните са нискорискови.
105
28
 
1
 
! Отговори
qwerty преди 1 месец
Едно време трябваше сам да преценяваш дали някой е умен или не, сега просто трябва да го питаш ваксиниран ли е. Няма ли - по-добре не се занимавай с него.
104
1
 
26
 
! Отговори
психиатрията зове преди 1 месец
Жълти книжки трябват вече . Жълти. Не зелени сертификати.
103
1
 
13
 
! Отговори
Допълнение преди 1 месец
В Канада разрешиха детската ваксинация, а те са изтрещели баш като съседите им на юг...
102
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Бившият здравен министър Костадин Ангелов от ГЕРБ коментира, че хората без сертификат, непреболедувалите и неваксинираните поставят под риск живота и здравето на всички." Така ли било??? А интересно Ангел Кунчев дали би потвърдил тези думи на бившия здравен министър? След като е бил напълно ваксиниран и не криещ риск за живота и здравето на хората защо го карантинираха, дори напълно изчезна за цели два месеца от света???Много ми е интересно да разбера, а не е само Кунчев! Много са!
101
1
 
16
 
! Отговори
Я преди 1 месец
Нали само Възраждане били против сертификата, защо не гласувахте за тях? Сега ще видите как канадеца ще ни направи тяхна колония бърже бърже...
100
0
 
19
 
! Отговори
сертифициранъ преди 1 месец
Досегашните не убиваха бизнеси , Ами направо си ги прибираха.