Политолози вярват: Преговорите вещаят стабилно управление

Доц. Пиргова: С това ръководство БСП е риск за бъдещото правителство
55

Има условия, които да направят бъдещото правителство стабилно, категорични са експерти.

Едно от тях е силна политическа фигура за премиер. Достатъчно ли ще е това бъдещият кабинет да завърши 4-годишния си мандат?

Преговорите за бъдещия кабинет протичат с нормално темпо и вещаят стабилно управление с добра коалиционна формула, смятат политолозите.

Още по темата
"Това ще позволи не само на партиите да съхранят техния имидж, а не да се размият, както се размиваха в една друга коалиция с един бивш премиер. Коалицията да продължи да действа", смята политологът Слави Василев.

Според него обаче поведението на левицата очертава БСП по-скоро като центристка партия, което я разграничава от коалицията "на промяната".

"С това ръководство БСП се представя като риск за бъдещото правителство и се надявам партията да съумее да излъчи много по-конструктивно ръководство, което да е отворено към промяната. Явно това ръководство е зависимо от прокуратурата", подчерта политологът доц. Мария Пиргова.

Спорна се оказва евентуалната номинация на Корнелия Нинова за вицепремиер или министър.

"Не бих се учудил всеки един от тях, включително и Нинова, да вземе пост в изпълнителната власт. В крайна сметка, тя доста дълго време се бори за това. Ключова за продължителността на живота на бъдещия кабинет е фигурата на министър-председателя", категоричен е Василев.

"Кирил Петков все още не се е наложил като силна фигура, но конструкцията и обширният документ ми вдъхват доверие и оптимизъм", подчерта той.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов и телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До април ще падне първата оставка и това е оставката на Нинова. Интересно защо мисирките не питат как беше уволнена Нинова като министър през 2007 заради корупция. Сега я пуснаха на ските.Това ще и е последното на(о)сираne. БСП 3 пъти фалираха България след 1989г.в първите 15г.Виновните са още в НС.
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яко захлебване ще падне , вижте ги половината ще се *** от кеф , големите заплати и бонуси. Как да няма коалиция , нали на следващи избори ще гледат парламента от телевизора
22
1
 
5
 
! Отговори
Другарят Плевнелиев преди 2 години
Другаре философи, защо забравяте Козяк? Каквото Козяк каже -това ще стане. Все пак сме от приятелските демокрации.
21
1
 
9
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
А след 4 години остатъците от тази коалиция в нова коалиция с Герб.
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доган държи Слави. Бойко държи Нинова.
19
8
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Те вариантите са два: Корнелия или Слави?
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правителство ще го бъде, докато Доган реши (за съжаление). Но пък тогава ще стане ясно кой е неговият човек в коалицията.
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази е подлага на КОВАЧКИ! ДЪЩЕрЯТА НА ТАЗИ БЕШЕ В ЛИСТАТА НА КОВАЧКИ! КОМУНИСТИТЕ ПРОДАДОХА ДЪРЖАВАТА! РАЗПРОДАДОХА!СЕГА ТАЧАТ ЛИГИ ЗА ПЛАНА ВЪСТАНОВЯВАНЕ! ЩЕ ОПОСКАТ ВСИЧКО! СКАКАЛЦИ!
16
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стабилно! Стабилни са имотите на РАШКОВ! ОЩЕ се ЧУДИМ на милиони направени през през прехода!Ето един от чадърите на престъпниците!СРЕЩУ ДОСТАТЪЧНО добро плащане НЯМА доказателства! КОНТРАБАНДА ИЗНУДВАНЕ РЕКЕТ И РАШКОВ МИЛИОНЕР И ПРЕСТЪПНИЦИ ДОВОЛНИ! ДАЖЕ НЯМА КОЙ ДА ПЛАТИ ЗА ПРОТЕСТИТЕ!
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
WTF ! Управление бетон. Като се срути както се срутиха БСП и ИТН ще бутнат държавата и ще им видите задния номер на цървулиmе. ПП ПРОДУКТОВО ПОЗИЦИОНИРАНЕ не е регистрирана партия. Няма как да ги търсите за отговорност. Те не са регистрирани, а ползват регистрацията на друга партия.
14
3
 
12
 
! Отговори
Тази преди 2 години
Стринка да не е рода на Червен Кольо и двамата никога не познават!
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова е стабилно, че скоро ще видите ефекта на доминото.
12
1
 
12
 
! Отговори
ТАЯ ЛИ БЕ! преди 2 години
Пиргова е професор по марксизъм-... в СУ и преподава на студентите комунизъм. От догодина тая вече няма да е там...
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистическа България (КБ) защото не са рискови, тия са майчепродавци. Откъде адв. без лиценз има средства за закупуване на апартамент с гараж в Белгия през кризисната 2020г и за какво му беше да прави шоуто с лодка, ако не са му платили, днес гледах снимки на депутати от КБ да си правят снимки със Шиши
10
2
 
20
 
! Отговори
Социаглиcт преди 2 години
Това че управлението ще е стабилно изобщо не е повод за радост защото в сегашния случай означава че краденето ще е стабилно
9
1
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Ква е тая доц.Пиргова и кой й дава право да приказва...врели-некипели в нац.ефир.Абе нека си приказва,кой ли й обръща...ффнимание.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що реклама им хвърлиха на тия немам думи. Непрекъснато някой "политолог" ни уверява колко биле идеални. Не знам ама на мене ми писнА.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9Некакво същество с опулен поглед :)))
6
1
 
12
 
! Отговори
Е ха преди 2 години
Изчакайте да видиме мизата! До ЧНГ!
5
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
И управлението на БКП беше стабилно. И това на сДС заедно с ДПС. И това на БСП с ДПС че даже и това на Виденов в началото... че и на тиквата.Не е важно дали е стабилно, а какво ще направи за България.