Сега вече имало шансове за довършване на проекта "Белене"

Коалицията се е съгласила минималната работна заплата да стартира от 700 лв.
78
Сега вече имало шансове за довършване на проекта "Белене"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Радваме, че преди изборите и по време на предизборната кампания нашите колеги от „Продължаваме промяната“ продължиха и извадиха нови детайли за теми, които ние бяхме извели в парламента – за магистралите, за ББР, за хазарта и други теми на яростна и нечувана за европейските ширини корупция. Това заяви по БНТ депутатът от БСП Румен Гечев.

Така че най-важната задача на новата коалиция е наистина да смени модела и България да тръгне по един нов европейски път, заяви той.  

„Като гражданин адмирирам, че основната задача на правителството е нулева корупция. За България това е въпрос на живот и смърт, защото са достигнати нечувани нива на корупция“, каза още Гечев.

Според него успехът на новото правителство зависи от това как четирите партии ще се сработят в парламента и в правителството. „Когато има национална цел, когато нашите играчи са обединени, те имат шанс за успехи. И обратно, ако се продължи с раздорите или ако се поддаде коалицията на външен натиск и всяване на изкуствено различие, тогава ще има и проблеми“, коментира той.

Депутатът посочи, че в коалиционния текст е записано, че България запазва ядрената си енергетика и предстои външна оценка къде ядрените мощности да бъдат построени – дали да се завърши „Белене“ или да се разшири площадката на „Козлодуй“.

„Ние ще продължим да настояваме и сме сигурни, че този международен одит ще потвърди правилността на нашето решение. ЕС потвърди, че ядрената енергетика и природният газ влизат в Зелената сделка – нещо, което БСП защитава от над 10 години. Така че имаме всички шансове и ще направим всичко възможно да довършим проекта „Белене“, каза още той.

Гечев изтъкна, че коалицията се е съгласила с БСП минималната работна заплата да стартира от 700 лв. и да продължава да расте през следващите години, а в областта на образованието - да има един или два учебника и да се направи пълен преглед на съдържанието им.

„БСП има много ясна позиция по еврото и сме много доволни, че в споразумението остана това, за което настоявахме – една година преди датата на влизане на България в Еврозоната БНБ и Министерството на финансите да представят конкретен и задълбочен икономически анализ какви ще бъдат ефектите върху отделните сектори на икономиката, върху износа и вноса, върху доходите и спестяванията на хората. България ще се присъедини към Еврозоната само ако преминаването към еврото стане действащия фиксиран курс – да няма промяна в смяната на лева към еврото и да няма опасност за спестяванията на гражданите“, заяви Гечев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: БСПБелене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има шансове да построите и комунизма с европейски средства.
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Наблюдател...... Мухли, само озлобен безмозъчен русомразец може да каже, че реакторите са "ръждиви чайници"! Тях и 100 години да ги оставиш навън, без да са покрити, няма да им стане нищо! Навремето от МАГАТЕ взеха проби от реактор в Козлодуй и признаха свръхвисокото качество на материала! Направени са в знаменития Ижорски завод в Санкт Петербург, основан от Петър Велики през 1713 година!!! Тогава из Америка са тичали стада бизони! А в Урал е имало развита металургия! "Уестингхауз" ли?
58
0
 
2
 
! Отговори
ДО опорката 60 преди 2 години
Ако КНСБ е надежден източник отиди да се обесиш някъде....
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАЩО В НОРМАЛНИТЕ СТРАНИ ДЪРЖАВАТА ДОТИРА ДОМАШНИТЕ ФОТОВОЛТАИЧНИ НАНЕЛИ , ТУК НЕ ???
56
0
 
2
 
! Отговори
Частна или държавна? преди 2 години
До Анонимен 64: Нашата работа е като "Хем боли, хем сърби". В 44-то НС ГЕРБ и дружинката им се заричаха, че АЕЦ трябва да бъде частен проект, за да не дава държавата нито пари, нито дори и гаранции за него. Теменужка уж търси частни инвеститори, уж имаше интерес, а накрая си изкара мандат и нищо. Сега според теб да строим блок в АЕЦ Козлодуй като държавна АЕЦ, за да не ни "изнудват". Не може и тако, и вако, и накрая нищо. Дано не протакаме пак с години само с приказки по телевизионни студия.
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белене е частен проект. Двата купени реактора са нужни на 7 и 8 блок на Козлодуй. Кой ще поръчва и ще плаща нови блокове, а вече купените ще стоят или ще бъдат дадени на частен проект? Нова поръчка на нови блокове за Козлодуй ще струва милиарди и време. Козлодуй ще може да построи новите блокове като собственост на държавната АЕЦ Козлодуй. Трябва ни държавна ядрена енергетика. Частната ядрена енергетика ще ни изнудва и краде, както ни крадат мариците на САЩ.
54
1
 
1
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Наблюдател: Ти сигурно вече си ги проверил, и знаеш, че са чайници. Не ставай смешен.
53
3
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До До 58: Продължаваш с г'лупостите по опорната точка. Първо, никъде не съм споменавал АЕЦ "Белене". Ако е по-изгодно (въпреки че се съмнявам), нека се строи седми блок на АЕЦ Козлодуй. А източници за производството и разпределението на ел. енергията има много. Ето ти един от брифинг на КНСБ: https://nfebg/new/?page=news_p&p=13
52
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Господин Поразяващата уста, министър на Виденов, Г-н Гешев пак не е разбрал нещо. Ако международна експертиза провери реакторите, за които платихме милиард, ще установи че сме купили едни ръждиви чайници в далавера на Путин за 1 млрд!
51
2
 
1
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
Опорките за това колко е важен Белене са ясни от години и точно ти ги защитаваш ! Тия нещастни 60% откъде ги извади ? Кой е ти е източника ? НЕК ли ? Който е центъра на енергийната мафия ?! Плащат ли ти да агитираш да се пръснат едни 20 млрд. Ти имаш ли представа изобщо колко много са тези пари ? И знаеш ли изобщо как се изкарват пари или си някой на сладка службица в НЕК ?
50
1
 
1
 
! Отговори
То и сега..... преди 2 години
.. СМЕ НА ВНОС ОТ ЕС. ХАХАХААА...СИСТЕМИТЕ СА СВЪРЗАНИ!!!!
49
1
 
3
 
! Отговори
Ток от внос? преди 2 години
До До А ток откъде ? "Ако вноса от Турция или Румъния излиза по-евтин от тока от нова АЕЦ"? Да, но тук има едно "Ако". Сега изнасяме и то на доста по-висока цена отколкото за вътрешно потребление. Като започнем да внасяме след затварянето на ТЕЦ-овете ще има ли някой интерес да ни продава евтино? И за какво, от братска любов към закъсалият комшия? Да си припомним, че и у нас периодично все някой предлага (особено преди избори) да спрем износа за да се намаляла цената за бита.
48
2
 
4
 
! Отговори
печалба преди 2 години
От месеци от износ на ток български олигарси трупат несметни богатства за сметка на народа закриляни от хунтата и медийте на радев.
47
2
 
2
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Има ли мислещи ?: Има мислещи, но ти си от ръсещите г'лупости по опорната точка. Чети: "В момента АЕЦ предоставя 60% от своето производство за изкупуване от НЕК ЕАД /т.нар. регулиран пазар/ на цена от 42,30 лв./МВТч." Къде са тук свободните ти съчинения, че АЕЦ изнася всичко на външният пазар? Ако беше така, цената за битово потребление щеше да скочи двойно.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Най-лошото на "социалистите" от БСП, е че си изпълняват обещанията. Навремето, Жан Виденов обеща на предизборните митинги, че ще вдигне пенсиите и заплатите. И наистина го направи. Толкова много пари и нули не бях виждал през живота си.....
45
2
 
6
 
! Отговори
До А ток откъде ? преди 2 години
Ако вноса от Турция или Румъния излиза по-евтин от тока от нова АЕЦ за 20млрд лв, тогава всичко е ясно. За какво ще строим Белене ? За да сме енергиен център и да изнасяме ток , с който ще пълним гушите на мафията и руснаците ? За нашите нужди един нов реактор в Козлодуй на напълно достатъчен.
44
2
 
11
 
! Отговори
Има ли мислещи ? преди 2 години
В момента токът от АЕЦ-а се изнася и не се ползва от българите. Точка ! Има енергийна мафия и ако ще 3 АЕЦ- а да има те ще обслужват техните интереси, а не на народа. Никакъв АЕЦ не трябва да се започва, особено с руснаци, защото това ще обслужва техния интерес и този на техните лакеи. Много ми е смешно, когато клоуни като Костя Копейкин казват че сме васал на САЩ. Не Костя, ние все още сме руски васал ! Енергийно и военно все още сме под техен контрол !
43
3
 
7
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
"за хазарта и други теми на яростна и нечувана за европейските ширини корупция." Заяви Гечев. Човека който оргаганизира най голямата корупционна схема - 96г. 1/Един долар/ доближи цена от 3000лв.. Защо Мулти, Строителни войски знаеха още в 1995г. че това предстои? Ид-ти задавайте си въпроси. Може и да достигнете отговорите.
42
2
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Старчок: И теб могат да те оправят, но акъл няма как да ти налеят. Стига си ръсил тия г'лупости по гербаджийската опорна точка.
41
1
 
8
 
! Отговори
Старчок преди 2 години
Другарки и другаре, тия ще правят нов бард ак със стари ковруля. Е сега вече ще ви оправят. И скоро всички ще се чувствувате оправени. Но незадоволени. Честито на "булките" т.е. народа