Кирил Петков: След 4 години България ще е едно различно място

Първата му заповед ще е всеки в МС да има зелен сертификат
Обновена: 13 дек 2021 13:54 | 13 дек 2021 13:50, Камелия Цветанова
419

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всеки в МС трябва да има зелен сертификат, а това ще бъде първата заповед на новия премиер Кирил Петков.

Според него днес е важен ден, защото трябва да променим мисленето и управлението.

"Първата ни задача е, че ако искаме по-добро бъдеще за България, трябва да работим заедно. С коалиционните ни партньори направихме споразумение за политиките, които са нужни тази промяна да се осъществи", каза той.

"Аз вярвам, че след 4 години България ще бъде едно съвсем различно място", призна новият премиер. Петков призова опозицията да следи действията на управляващите и да бъде конструктивна.

Петков представи приоритетите на новото правителство по сектори.

В областта на енергетиката трябва да се избегне скока на цената на тока за битовите потребители и да се намали цената за бизнеса.

В здравеопазването приоритет е борбата с пандемията.

"Имаме два варианта – единият е да кажем махаме зелените сертификати, затваряме си очите през науката, другият е да се каже трябва да се ваксинираме доброволно. Първата ми заповед ще е всеки в МС да има зелен сертификат, защото не може малката сладкарница да го изисква, а в МС да се влиза без такъв", каза Петков.  

Следващата стъпка и мотото на МС ще е нулева толерантност към корупцията

"Ще държа да се хваща корупцията от най-ниското до най-високото ниво на йерархията", закани се той.  

"В управляващата коалиция се обединихме около мнението, че Иван Гешев не е постигнал задачите, които трябва да постигне един главен прокурор", каза още Петков. Той даде заявка, че реформата в прокуратурата трябва да стане факт един път и завинаги.

В областта на икономиката Петков отсече, че България трябва да настигне европейските си партньор и растежът на БВП трябва да е над 5%.

"Всички знаем от малки, че България има една от най-плодородните почви в света и сме били едни от най-големите износители на плодове и зеленчуци и е време да си върнем този статут,  да управляваме добре горите си", посочи още бъдещият премиер.

"Крайно време е да свържем Северна и Южна България и митичният тунел под "Шипка" трябва да стане реалност. Трябва да построим магистрала „Хемус“ законно, да изградим нови мостове над Дунав", каза Петков.

Той се обяви и за напредък в отношенията с РСМ, което трябва да е огромен ангажимент на дипломацията ни.

"Не трябва да има нито един пенсионер под линията на бедност. Демографската политиката е един от най-големите ни проблеми", посочи още бъдещият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бяло-червеното БСП и либералното ДПС трябва да останат на власт, пазете ги! Единствено през тяхото управление, страната беше спокойна и добре, дори и през царското управление на тройната коалиция се справиха, това са истински партии с опитни политици, мислещи за страната и населението, няма да намерите по-добри от тях засега!
269
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова, БСП не трябва да излиза от ПЕС и партиите на европейските социалисти при никакви обстоятелства, на България е нужно истинско ляво, защото останаха само десни партии в страната и няма опозиция! Не излизайте от ПЕС при никакви обстоятелства, останете си бяло-червени, каквито сте, без значение с кой сте в коалиция в момента или изобщо! Именно това е проблема, останаха две дясни крила, борещи се помежду си, а няма леви социалисти на власт!
268
0
 
6
 
! Отговори
100 дни преди 2 години
Като , че ли много говори това момче....А да видим...
267
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма да ти даде 4 години, канадски крадльо. Още догодина ще си увиснал, ако не си си обрал позорно крушите преди това.
266
3
 
7
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Това сме го чували! Нещо ново? Черепов кога ще го видим на живо?
265
2
 
9
 
! Отговори
Кире преди 2 години
Имах 32. Не ми останаха повече! Сбогом! И Бог да пази България!
264
6
 
24
 
! Отговори
мда преди 2 години
Тоя *** бързо ще си иде в Канада. Няма да му мине номера да ни изтрови с ваксини.
263
2
 
32
 
! Отговори
БайХ преди 2 години
Те тези глупости и Трюдо ги разправяше но елате да видите сега. Канада е наистина едно много различно място където канадците имат много по-малко права и значително по-ниска покупателна способност на заплатите им. Думата демокрация вече не означава много също. Надявам се Кирчо не се учи от този *** но като гледам обещанията му получавам дежавю
262
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е. Ще е много по-различно, а вас отдавна няма да ви има. Нито някой ще си спомня за вас.
261
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още с точка 1 я обърка.Най много 4 седмици ти давам
260
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задължителен сертификат е равносилно на задължителна ваксинация...Свобода? Свободен си да си съгласен и да спреш да мислиш логично.Алогично е, абсурдно е да се унищожават истинските знания ...
259
3
 
33
 
! Отговори
Мехмед преди 2 години
Не сме съгласни с 4 годишни планове, искаме петилетки и ТКЗС-та!
258
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Малката сладкарница" не го изисква Минчо!!! Изисква го правителството, а сладкарниците нямат друга опция .... А правителството служи не на народа си!! Да се ваксинира който иска, но сертификатите са пътя към новата световна икономическа система, т.е. така необходимите персонални QR кодове за да може цифровата валута да се въведе!!
257
3
 
8
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До Прогноза за пролетта. Ще ти се. Ама нищо, протестирайте си. Полицията знае да бие, нали! Преди година и нещо говорехте, че правилно бият тези, които създават безредици.
256
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още с първата заповед си вкара авто гол! Хората НЕ щат ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ! Ако това не е разбрал не за поста
255
3
 
15
 
! Отговори
Агент Рънърс преди 2 години
При либералният капитализъм не може да се надявате някой да ви "оправи". Оцеляват само най-силните и умните, напълно възможно е цели нации да бъдат заличени!
254
2
 
11
 
! Отговори
Дай Боже! преди 2 години
Само да не останем с едното "ще"-кане!
253
5
 
4
 
! Отговори
засрами се преди 2 години
Защо триеш подкрепата за правителството,а публикуваш апокалипсис?
252
2
 
12
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Туй с плащането на данъците от Бай *** не виждам как ще му се получи на Кирето. Бай *** най-обича да си крадне и да не плаща никому нищичко. Сега нали разбирате какъв е проблема? Който и да дойде на власт ще е проблем. Най-вече ако иска да накара Бай *** да плаща данъци и да не укрива доходи. С интерес следя как ще се справи с крадливото българско племе Кирето.
251
2
 
18
 
! Отговори
Сикаджия министър преди 2 години
*** смени позата и очаква поредното мандахерцане. Такива като Кирчо, Иванчо Сикаджията, Курнелка Приватизаторката, Кокорчо и прочее "спасители" на държавата са го надървили и са готови да го емнат.