Кирил Петков: След 4 години България ще е едно различно място

Първата му заповед ще е всеки в МС да има зелен сертификат
Обновена: 13 дек 2021 13:54 | 13 дек 2021 13:50, Камелия Цветанова
419

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всеки в МС трябва да има зелен сертификат, а това ще бъде първата заповед на новия премиер Кирил Петков.

Според него днес е важен ден, защото трябва да променим мисленето и управлението.

"Първата ни задача е, че ако искаме по-добро бъдеще за България, трябва да работим заедно. С коалиционните ни партньори направихме споразумение за политиките, които са нужни тази промяна да се осъществи", каза той.

"Аз вярвам, че след 4 години България ще бъде едно съвсем различно място", призна новият премиер. Петков призова опозицията да следи действията на управляващите и да бъде конструктивна.

Петков представи приоритетите на новото правителство по сектори.

В областта на енергетиката трябва да се избегне скока на цената на тока за битовите потребители и да се намали цената за бизнеса.

В здравеопазването приоритет е борбата с пандемията.

"Имаме два варианта – единият е да кажем махаме зелените сертификати, затваряме си очите през науката, другият е да се каже трябва да се ваксинираме доброволно. Първата ми заповед ще е всеки в МС да има зелен сертификат, защото не може малката сладкарница да го изисква, а в МС да се влиза без такъв", каза Петков.  

Следващата стъпка и мотото на МС ще е нулева толерантност към корупцията

"Ще държа да се хваща корупцията от най-ниското до най-високото ниво на йерархията", закани се той.  

"В управляващата коалиция се обединихме около мнението, че Иван Гешев не е постигнал задачите, които трябва да постигне един главен прокурор", каза още Петков. Той даде заявка, че реформата в прокуратурата трябва да стане факт един път и завинаги.

В областта на икономиката Петков отсече, че България трябва да настигне европейските си партньор и растежът на БВП трябва да е над 5%.

"Всички знаем от малки, че България има една от най-плодородните почви в света и сме били едни от най-големите износители на плодове и зеленчуци и е време да си върнем този статут,  да управляваме добре горите си", посочи още бъдещият премиер.

"Крайно време е да свържем Северна и Южна България и митичният тунел под "Шипка" трябва да стане реалност. Трябва да построим магистрала „Хемус“ законно, да изградим нови мостове над Дунав", каза Петков.

Той се обяви и за напредък в отношенията с РСМ, което трябва да е огромен ангажимент на дипломацията ни.

"Не трябва да има нито един пенсионер под линията на бедност. Демографската политиката е един от най-големите ни проблеми", посочи още бъдещият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
5
 
4
 
! Отговори
Със сигурност ще е преди 2 години
Дано да е по- добро място за живеене :)
249
6
 
24
 
! Отговори
раздигаме седянката преди 2 години
Канадеца ще си замине по-бързо и от Ореха.
248
2
 
30
 
! Отговори
Ррррррррр преди 2 години
Киро, само гледай да не подпишеш задължителна ваксинация. 70 процента от българите ще те бутнат от стола... А Бойко това и чака...
247
4
 
32
 
! Отговори
Прогноза за пролетта преди 2 години
Пролетта безредици и масови протести из цялата страна
246
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 4 години Бтлгария ще е само 5 милиона, От които 2 милиона пенсионери, 1 милион римляни, които само крадат и чакат на помощи, 800 000 турци, и 500 000 тарикати, далавераджии, държавни скатавки и мутри.
245
1
 
23
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
ДАНО ТОВА МЕСТО СТАВА ВСЕ ОЩЕ ЗА ЖИВЕЕНЕ.ОБИКНОВЕННО КАТО МИНАТ КОМУНИСТИТЕ СЛЕД ТЯХ ТРЕВА НЕ НИКНЕ
244
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хххх
243
2
 
20
 
! Отговори
Дедо Поп преди 2 години
ТАКА започва всяко едно правителство , когато дойде на власт. Някой да си спомня какво обещаваха СДС ? "Швейцария на Балканите" да ви говори нещо ? Някой да се сеща за 800-те дни на Мдридския дядо ? .... А някой спомня ли си обещанията на баце Бойко как щял да тикне в пандииза крадливите политици ? ТАМ НИ Е ПРОЛЕМА КАТО НАЦИЯ . БЪРЗО ЗАБРАВЯМЕ .И на тоя Кирчо ще забравим обещанията и в края на 4 годишния му мандат ВСИЧКИ ще се пиртаме - АБЕ , ЗА КЪВ' *** ГО ИЗБРАХМЕ ТОЯ ...
242
0
 
17
 
! Отговори
Хубави преди 2 години
...НОВОГОДИШНИ ПОЖЕЛАНИЯ! !!
241
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към заглавието: В смисъл?
240
2
 
8
 
! Отговори
Дано преди 2 години
Казаното звучи добре !Дано излезе истина !Ще видим резултата след време.
239
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 12 г. управление на ГЕРБойко България е с минус 700 000 души. Тове най-важният показател. Хрота не бягат от място , където се живее добре.
238
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ви оправи и това менте за 800 дни, нЕма проблеми. Овчо стадо, като ви дойдат сметките за ток и газ Януари, да не вземе да мрънкате?
237
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, дойде времето на погазването от всички на Конституцията. Новият Премиер ни показа как се прави това. Щом е разрешено за него, може и за всички останали.
236
13
 
33
 
! Отговори
Пророк Антиваксинаии преди 2 години
Кирца ако искаш да спечелиш омразата на 70%от българите продължаваи да държиш на сертификати и косвено насилствена ваксинация и на пролет ще си аут ! Събрали сте се да изчистите герберите да изчистите администрацията. да премахнете търговията от болниците да вдигнете стандарта .Почнеш ли срещу хората си довиждане и без това герб няма да се даде защото имат милиарди и имат какво да губят. Не си търси врагове българите не обичаме насила да ни ваксинират и да ни правят на маймуни !
235
5
 
26
 
! Отговори
Фастер преди 2 години
След управление на червени ,България винаги е различно място,още по-лошо за живеене!Въобще няма кой да ви търпи 4 години!Не си правете подобни сметки!Чака ви много тежка 22ра година,особенно при това безконтролно и спекулативно скачане на цените!Не ми се мисли ,какво ви чака още в началото!Доверие на лъжци нарушаващи закони и Конституция и червени кхмери-НИКОГА!
234
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народе.....!?
233
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това говорене в бъдеще време взе да ми дотяга. Бате Кириле, говори само за нещата, които вече си постигнал и целия народ се радва и е доволен.
232
8
 
36
 
! Отговори
мнбж преди 2 години
Бог да пази България от... това човече Кирил Петков
231
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛЕД 4 ГОДИНИ КИРО ЩЕ Е В ЗАТВОРА