Нинова и Лорер гарантираха, че няма да има конкуренция между техните две министерства

В срок от един месец ще се изяснят всички административни подробности
13 дек 2021 21:02, Нели Христова
31
Нинова и Лорер гарантираха, че няма да има конкуренция между техните две министерства
Снимка: БГНЕС

Може би най-важното нещо, което успяхме да постигнем в последните месеци е да положим здрава основа на промяна и да повдигнем завесата за прозрачната бизнес среда.

С тези думи служебният икономически министър Даниела Везиева предаде поста на новите стопани – Корнелия Нинова и Даниел Лорер. В новия кабинет министерството ще бъде разделено на две и ресор икономика и индустрия поема вицепремиера Корнелия Нинова, а иновациите и растежа са за Даниел Лорер, предаде репортер на БГНЕС.

Поставяме си високи цели – да облекчим администрацията, да ограничим сивия сектор, да насочим вниманието си към българския бизнес, да почувстват фирмите, че имат държавата до себе си, да насърчим износа. Всички тези мерки да бъдат в полза на високия икономически растеж, каза Нинова по време на приемането на властта.

От своя страна Даниел Лорер добави, че първите задачи ще бъдат преглед на фишовете по Плана за възстановяване и развитие и двете оперативни програми, и осмисляне на набора от финансови инструменти за подпомагане на бизнеса.

България е отворена за умен бизнес, искаме да бъдем първи, каза още Лорер и заяви, че в близките 4 години ще се чуват много интересни истории за България.

Идеята е проста, когато една държава има солидна законова рамка, когато законът се прилага еднакво за всички, инвеститорите започнат сами да идват. В областта на финансовите услуги ние смятаме, че България може да бъде изключително атрактивна заради ниските ставки и данъци, отговори Давид Лорер на въпрос на БГНЕС какво означава, че България ще бъде превърната във финансов хъб.

В България имаме прекалено добри специалисти в тази сфера, високи технологии, IT сфера и това би било допълнителен стимул да развиваме такъв хъб, защото знаете, че въпросът с кадрите е един от най-важните в българската икономика, допълни Корнелия Нинова.

Нинова и Лорер гарантираха, че няма да има конкуренция между техните две министерства.

"Продължаваме промяната" искаме да наложим един нов начин на работа. Това означава, че не би трябвало да има търкания между министерствата, а колаборация, отговори Лорер на друг въпрос на БГНЕС.

Относно преструктурирането на Министерство на икономиката в две отделни структури двамата поясниха, че в срок от един месец ще се изяснят всички административни подробности.

Разделянето е подробно разписано в споразумението на правителството. Възложено ни е в едномесечен срок да уредим тези формалности, на мен ми се иска да го направим по-бързо, защото ни натискат спешни въпроси и не бих искала да се занимаваме цял месец с бюрократични въпроси, подчерта Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
4
 
! Отговори
АЛОУ ПАРТИЗАНКАТА преди 2 години
ОНАЯ С КОЗИЧКИТЕ ДЕТО ГОВОРИ С КАКВИ БИТКИ Е УСПЯЛА ДА УВЕЛИЧИ ПЕНСИИТЕ НЕКА ВИДИМ УСПЕХИТЕ И- ПЕНСИИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ С 12.5% А ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА ЗА БИТ.ПОТРЕБИТЕЛИ С 11.2%, А ПАРНОТО С 30%- БРАВО ПРОМЯНАТА ВОДИ КЪМ ПО СТРАШНО ЗАТРИВАНЕ. ЮЛИ 2013Г БЪЛГАРИЯ Е ОСЪДЕНА ОТ СЪДА ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА ЗА 15 УМРЕЛИ ОТ ГЛАД И СТУД ДЕЦА ОТ СОЦИАЛЕН ДОМ В ДЖУРКОВО 1996/7 Г- ТЕЗИ ВЕЛИКИ ПАРТИЗАНИ ДОКАТО ГРАБЕХА И ФАЛИРАХА 15 БАНКИ СА ОПРЕДЕЛИЛИ 059СТ НА МЕСЕЦ НА ДЕТЕ ЗА ХРАНА И ОТОПЛЕНИЕ- МРАЗЯ ЧЕРЕПИТЕ.
27
3
 
12
 
! Отговори
Темида преди 2 години
Врачанската *** Корнелия Нинова знае как да унищожава държавни предприятия. Чак през 2003 г. стана член на БСП. Преди това беше част от СДС. За нея е важна само печалбата с всякакви средства.
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СЕкси КорниКорни си е диктаторка, такава упорита за власт жена не съм виждал :)))
25
1
 
0
 
! Отговори
СЕкси Корни преди 2 години
До Дълъг Гърбав Нососвен носа и друго му е дълго хихихи
24
0
 
4
 
! Отговори
Цъ преди 2 години
ЧЕСТНА СУМА! / исках да на пиша " дума"/ Само се получи!
23
4
 
9
 
! Отговори
Майна преди 2 години
ИКОНОВИКАТА - В РЪЦЕТЕ НА БСП!!! МАЛИИЙЙ...НАПРАВО ЖАН ВИДЕНОВ ДА ИДВА! ТОЙ ГЕЧЕВ ВЕЧЕ Е ТАМ.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един онзи ден по ТВ , компетентно и надлежно разясни, че за Нинова е оставена предимно гръмката формулировка, но всички главни функции и всички пари ще се въртят от Къдравото ***.
21
1
 
9
 
! Отговори
Дълъг Гърбав Нос преди 2 години
Даниел Лорер има много дълъг и гърбав нос, що така???
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пpъдни и половина. Никой не му пука за хората, гепане да има. Тази игра е стара като света.
19
1
 
17
 
! Отговори
Без коментар преди 2 години
Ха-ха! Абе Нинова как така подаваш оставка сиреч си не ефективна а се курдисваш за министър и зам. премиер?Не е ли малко нагличко.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме: 1. Министерство на образованието и НАУКАТА; 2. Министерство на растежа и иновациите??? Какво точно ще расте в това министерство??? Броят на чиновниците-*** и на техните заплати от нашите данъци???
17
0
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
До 16: това па! Виж че почти цялото ПП са тотален киндъргардън.
16
0
 
10
 
! Отговори
Големите шамари преди 2 години
Като ми поднесат сметка, която не мога да платя ще ми причернее и ще ми стане все тая за ***, раса и кой с кого има или няма конкуренция... Дали съм разбран?
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинчето икономически министър, по голяма шега не бех чувал :)))
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом дават... гаранция, значи трябва да им повярваме. Ха-ха-ха. От Брюксел не знам, колко ще им повярват?
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак най-големите пари са оставени в ръцете на еврейско дж*ип*си. Всички европейски фондове и решаването кой да получи пари ще са на този Фют. А , кажете после, че не сме свидетели на поредната еврейска масонария и мафия.
12
3
 
12
 
! Отговори
Президент преди 2 години
Другари Нинова ме намери и станах президент,назначих си дечица послушни с комунистическо потекло учили с крадени пари в Харвард. Нали не си мислите че сме големи таланти, в Харвард бяхме никой. а тук в територията БГ сме някой. Е няма как да не назнача Нинова след като ме намери и станах президент. Каза ми виж Руменчо аз те назначих и няма да се еб..ваш с мене, ще ме назначиш за някакъв министър, само и само да дразня Бойко. Добре Нинке ами кво ще правим с народа, ......
11
3
 
14
 
! Отговори
змей преди 2 години
Корни да обръ.сне хралупата , идва хародната любов .
10
2
 
13
 
! Отговори
На кмето зето преди 2 години
Кака Курица толкова много драпа и такава упоритост прояви, че напълно си заслужи креслото.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бг патент, съюзихме комунистите и фашистите.