Радев и Йотова: Ще работим за просперитета на всички

Благодариха за доверието, което е голяма отговорност
Обновена: 20 дек 2021 11:16 | 20 дек 2021 10:35, Камелия Цветанова
180
Радев и Йотова: Ще работим за просперитета на всички
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Румен Радев и Илияна Йотова приеха удостоверенията си за избора им за президент и вицепрезидент от Централната избирателна комисия. Те бяха връчени от председателя на ЦИК Камелия Нейкова на тържествената церемония във фоайето на сградата на Народното събрание.

Радев отново благодари на българските граждани за гласуването доверие той и Йотова да са президент и вице във втори мандат.

Още по темата

„Това е чест, но и голяма отговорност за пътя, по който върви България. Ще вложим всичките си усилия и ще работим за благоденствието на всички граждани, ще допринасяме за сътрудничеството и взаимодействието между институциите и обществото“, каза той.  

„Водени от убеждението си за свобода, законност и солидарност ще продължим да обединяваме усилията на обществото за развитието ни като европейска и просперираща страна, посочи още държавният глава.  

Радев благодари на ЦИК, която организира изборния процес в условията на редица предизвикателства.

„За първи път се въведе всеобхватно машинно гласуване. Трябваше изборната администрация  да се справи с епидемичната обстановка и да се предприемат мерки за защита на живота и здравето на всички участници в изборния процес. Тези предизвикателства бяха успешно преодолени и искам да благодаря на всички, които организираха тези избори за професионализма им“, посочи президентът.  

Радев съобщи, че в първата половина на януари ще свика Консултативния съвет по национална сигурност заради въпроса с Република Северна Македония.

Относно мораториума върху цените на тока, водата и парното, президентът коментира, че цените на електрическата енергия са огромен проблем не само за България, но и за целия ЕС.

„Затова трябва да се вземат всички необходими мерки, които да облекчат както домакинствата, така и небитовите потребители. Това трябва да става изцяло в рамките на закона. Нуждаем се от задълбочен експертен анализ - какво става с нашата енергийна система, какви са проблемите, довели до сегашното състояние, какви са проблемите и в по-широк европейски контекст, защото въпросите, които се повдигат вече на два Съвета на ЕС е има ли спекула на европейската енергийна борса, има ли прозрачност на търговията с емисии, може ли този процес да бъде оптимизиран. Беше представен един междинен доклад на последния съвет, но всеобщото мнение на лидерите на страните е, че той трябва да бъде задълбочен. Ние трябва много ясно да анализираме състоянието на нашата енергийна система и да се вземат бързи и неотложни мерки. Много е важно този мораториум, който ще има един временен ефект, да не се допусне след края му, да създаде други големи проблеми“, подчерта Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
11
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Залогът, както непрекъснато повтаряше Президентът, е голям и наистина направиха всичко възможно, за да спечелят. Дори понарушиха някои закони, но победителите никой не ги съди, нали така? Увъртяха се и КС, и прокуратурата, и МВР-то... Ще ги последват и другите служби... В крайна сметка кой е луд да си рита копанката. И те така. Сега нека да оставим най-накрая действията им да говорят за тях. А ние да запазим мълчание. То остана единственото злато в тая политическа вакханалия. И Бог да ни пази! А
101
0
 
19
 
! Отговори
4epa преди 2 години
МОТОТО НА РАДЕВ И ИОТОВА- РАЗДЕЛЯИ И ВЛАДЕИ !!!!!!!!!!!!!!!
100
3
 
18
 
! Отговори
Цинизъм преди 2 години
Най-успешно беше "сътрудничеството" между здравното и културното министерство! Кацаров успя да напълни чувалите на Минеков, от платения метеж!
99
2
 
25
 
! Отговори
Майките с увреждане. преди 2 години
Днес другаря Радев благодари на своята ЦИК, която успешно вкара в неговите машини резултата, който жена му Деса определи. Неговото правителство и неговите специални служби помогнаха да се изпълни определеното в неговия избирателен кодекс. Да се слави името на нашия велик вожд и учител. Слава!!! Вечна слава
98
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дано !!! - ЩЕ ВИДИШ РЕЗЗУЛТАТИ КОГАТО МИ ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ
97
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рундю най-добре работи за неговия си просперитет с 15хил. на месец, а нека му е зле,ама кат е пълно с баламурници дето гласуваха за него..
96
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рундю най-добре работи за неговия си просперитет с 15хил. на месец, а нека му е зле,ама кат е пълно с баламурници дето гласуваха за него..
95
6
 
31
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕВ.. преди 2 години
един супер- неприятен и противен тип.....
94
25
 
4
 
! Отговори
Дано !!! преди 2 години
Гласувах за него , силно се надявам да не ме подведе , ще видим резултата след някоя друга годинка !!!!
93
7
 
27
 
! Отговори
Зелен чорап преди 2 години
Ха ха ха ! Сетила се мара да се по бара!Оставка бе фигурант крадлив и лъжлив
92
2
 
20
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ИНФЛАЦИЯТА ВИ ИЗПРЕВАРВА
91
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев се труди за нашия просперитет 5 години и резултата е виден. Сега още 5 години като се потруди ще видим кон боб яде ли. Иначе алчните западни политици доведоха Европа до това положение. Дадоха на Китай , Индия, Турция и др. страни да произвеждат почти всичко. Сега реват за един чип за колите си. Техните граждани ги разглезиха със социални плащания и те вече не искат да работят. Резултата го виждате.
90
5
 
10
 
! Отговори
Радев кажи си преди 2 години
В България се изтезават хора с СРС !
89
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Белорусия при кървавият диктатор Лукашенко никога не е имало задължителни маски, бизнеса никога не е затварял, никога не е имало локдаун, няма задължителни ваксини и QR-кодове, ресторанти и хотели работят без ограничения, нощните заведения са отврени до 5 сутринта. В Белорусия няма увеличение на цените на тока, отоплението и храните. В Белорусия никой не е загубил работата си заради "пандемията".
88
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половината от тръбите на нефтопроводите в САЩ стоят празни заради намалената консумация на нефт причинена от икономическата криза и спирането на цели производства и отрасли в САЩ.
87
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отборът на Русия по хокей победи Канада на първия етап на Евротур. Руските спортисти бяха с червени екипи, с надписи Си Си Си Пи.
86
8
 
10
 
! Отговори
Радев-незабележим преди 2 години
Никой не поздрави Радеф за преизбирането му, но Кирил Петков като министър-председател всички го поздравиха още на 5-тата минута...
85
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само за България. В цяла западна Европа населението ще обеднее няколко пъти, но това няма да е трагедия за тях, пак ще се живее. Трагедията ще бъде в страни като България, може да се стигне и до глад.
84
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарят Си заяви публично (преднамерено) пред целия свят, че отношенията между Китай и Русия не са просто военен съюз, а на много по-високо ниво.
83
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Индустрията в Германия е пред колапс. Германия вече една кола не може да произведе, чака се поне година за кола, стара запазена кола която може да се купи веднага вече се продава по-скъпо от чисто нова.