Радев свиква КСНС, ще обсъждат отношението към РСМ

"Берем последствията от безхаберието към енергийната ни система"
Обновена: 16 дек 2021 18:21 | 16 дек 2021 18:15, Веселина Йорданова
138
Радев свиква КСНС, ще обсъждат отношението към РСМ
Снимка: БГНЕС

Въпросът за Република Северна Македония не се повдига повече на Европейския съвет. Надявам се, че и в момента правителството работи за пълен анализ на причините защо стигнахме до пълна невъзможност България да каже „да“ на РСМ. Това заяви в Брюксел президентът Румен Радев след участието си в Европейския съвет.

Предлагам българският парламент да инициира един структуриран диалог с парламента на РСМ, за да търсим най-добрите решения и да може да отворим вратата възможно най-скоро, каза още Радев.

Президентът заяви, че ще свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), на който да се обсъди отношението на България към Република Северна Македония и да се търси консенсус с всички политически партии в българския парламент.

Радев добави, че този въпрос е обсъден с новия премиер Кирил Петков.

България ще отвори вратата на РСМ само при гаранции и защита на националния ни интерес. Ако успеем да постигнем едно такова решение, това ще бъде исторически акт, но нека не забравяме, че този процес – и като време, и като резултат, е изцяло в ръцете на страната-кандидат, каза още Радев.

За енергийната криза президентът коментира, че Азербайджан има пълна готовност, при желание от нашето правителство, в най-скоро време да обсъдят възможността за по-големи количества газ. За нас обаче е важно да имаме физическия носител - газовата връзка между България и Гърция.

Мицотакис в понеделник ще бъде в България и ще продължим разговорите, каза още Радев пред български медии в Брюксел. По думите му европейските лидери все повече оценяват какво означава битовите потребители да бъдат на свободния пазар.

Виждам, че идеята ядрената енергия да се признава за зелена, набира все по-голяма енергия, добави той.

Повече от 10 години не е построена нито една базова мощност. Безхаберие. Сега, ние берем последствията от начина на управление на енергийната ни система, разкритикува Радев, цитиран от БГНЕС.

Цялата порочна практика в енергетиката трябва да бъде преустановена, каза още президентът.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелееее, каква статия на Борислав Цеков във в-к Труд на тема Македония. Радев и Кирил Петков е добре да я прочетат. Преживях най-ужасния урок по история. Имало е какво да пише и в българските учебници, но слава богу са ни пожалили нашите учители.
78
1
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До ББ Така ще да е докато не хванем юздите на държавата в свои ръце! Как не те е срам да пишеш такива неща? Ние не сме роби, ние сме независими хора със зависими политици. Като махнем тези негодни политици и сложим точните български политици - всичко ще си застане по местата! И затова трябва да махаме БСП и останалите й "клонки", които се нароиха уж независими, а гледай каква стана тя - "коалиция", значи, демек едно цяло БСП! БСП са гадни мръс.ни души! Те не се свенят да лъжат целия свят!ВЪН
77
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
САЩ...приятели,дайте безвизов за Народа ми,дайте ни шанс...лоялен и изстрадал Народ са децата ни...не ви моля...призовавам Ви,ако сте Справедливи!!!
76
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
за пореден път Германия...ни води към гибел и разочарование...алчни и зависими политици работещи за пенсия в руски държавни компании за...мноого пари...убиват...да си родим...Хитлер бре...къде ги Юнкер-Вебер...къде го Хитлер...жертвите са същите...просто ги убиват по различен начин...ужас...шок и ужас...добре,че не го осъзнавате масите ...все още...е ще го
75
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ЕНП на...Юнкер-Вебер...превърнаха ЕС в съучастник на мафиоти и диктатори...доведоха ЕС до разпад...унизително...несправедливо...фашистко...милиони се питаме...има ли надежда???заслужава ли си?...или да учим китайски!...бог ни е дал животите...юнкер-вебер ни предадоха...или съд...или разпад!!!Справедлив Свят...или...Бог!!!
74
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и...политическите партии,уважавайте институциите ни...работете за просперитта ни...гледаме ви предателствата ежедневно...или ще ви уволним позорно!!!
73
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Я, па Яа па я..боко купи скрап оборудване от...русия за атомната за която си загрижен...и си взеха с доган комисионните...и ток скъп...заради преврата които прави дпс-гроб през администрацията с цените,Президента ни няма правомощия...нещо аргументи...или си тролиш по дпс-гроб...пеевски скоро ще спре да ви плаща...САЩ му дишат във врата...с България които иска!!!
72
4
 
1
 
! Отговори
До Българин /88/ преди 2 години
Не цапай титлата "Българин"! Просто, злобно, невъзпитано хайванче! Е за такива българите споменаваме с едни особени думи родителките им - не са си възпитали отрочетата! Не споменавай повече г-н Президента Радев! Продуханата плевня - може! Гоце - може! Пръскащия слюнки седесар - също! Преписвача от немски изследователи на фашизма - защо не, също не е недосегаем!Но Радев - не! Забранявам, той е доказан патриот, смел воин - летец-ас, взема правилни решения в сложни ситуацииза части от секундата!
71
3
 
3
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
И ако забелязахте Радев каза, че Франция и БГ имат по важна работа от РСМ. Имат да решават проблем с българската атомна енергетика. Най вероятно връзките ще се задълбочат с купуването на нови изтребители Рафал. Вероятно БГ ще си купи поне 4 подводници от плануваните за Австралия. Все пак БГ е ядрена държава с амбиции за превъоръжаване. РСМ не може да предложи това, даже няма шанс. Така, че ще трябват важни решения и единомислие сред политиците. Все пак сме франкофони, парле ву франсе? Найс, ааа?
70
1
 
5
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Просто имаме нова парадигма с РСМ. ЕС застана на наша страна, вече не наричат тази територия СМ, а РСМ. После официално вече исканията на БГ са част от предварителния договор с РСМ. ЕС постави условие на РСМ да се разбере с България и даже не включи въпроса в разговорите. Това не беше очаквано от БГ и даже нашите са шашардисани. За това се събират трябва да решат как да действат насетне с *** вардарски кратуни. Даже ултиматум да се състави не е проста работа и иска национално единство ...
69
1
 
4
 
! Отговори
До Странджата преди 2 години
Македония е член на НАТО! Отделен въпрос че си мислят, че като ги допуснем да преговори, и бързо ще ги приемат! Мъките им оттам нататък ще започнат!
68
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Не му се сърдете на Фелдфебела, мисловната дейност не му е силата! Първо го разкрачи Вицето, да не изневери на Столетницата; п упраляваосле го разкрачи руският поп и му наби канчето; след това го разкрачи Черепът, Мустафата, и накрая ще бъде натеглен от ЕС! Политиката не е като да размахваш юмрук,и да се вживяваш като повелителят на машинките на Мадуро! Сега очаквам , лека полека да го отсвирят и Киретата; Столетницата отдавна го е употребила, и накрая ще изпълни ролята си...на Фигурант!
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората които направиха руски поток направиха и това вето.А дали това вето е добре за България дълбоко се съмнявам
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виж ти ,от Харвард излизали комунисти ,а от милиционерската школа демократи.
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 81....... В това ви е нерешимата колизия - искате да съвместите противоположности! Ами изберете ЕДНО, ДВЕ НЕ МОЖЕ! Или какъвто и жест направи Президентът, и да се почеше по носа, е противоконституционно, ИЛИ е Фигурант - висшето достижение на случаен мозъчен гърч на г-н Експремиера!
64
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буци тая каша къде я забърка с македонците ще ни излезе солена.
63
9
 
3
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Президента и Новото Правителство имат няколко Приоритета в краткосрочен план - РСМ , Оставката на Гешев , Арест на Гешев , Борисов , Пеевски , Плевнелиев и цялата гербаджииска шайка - Кога ще види Присъди и Затвор за тези Хора ?РСМ може да почака .Народа Гласува заради тези обещания .
62
2
 
11
 
! Отговори
Радев-пълна нула преди 2 години
В Брюксел, освен бг журналисти, не видях друг да му е обърнал внимание. Неприятен тип, веднага са го усетили и странят от него...
61
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ай Сиктир ......Сик тир! Да ти го преведа ли? Остави Радев на мира, Хкрементче размазано! Генерал Радев е доказан патриот, боец - пилот-ас на скоростни изтребители, с желязна психика, мигновена и точна реакция, интелигентен, с отлична словестност! Той ще се бори за Татковината! Всъщност, ти, който истерично-патетично употребяваш тази свята дума, КЛЕЛ ЛИ СИ СЕ ВЪВ ВЯРНОСТ, ЦЕЛУВАЛ ЛИ СИ ЗНАМЕТО Й? Щото се съмнявам!
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А това не е ли "началото на края " .

Спонсорирани публикации