Лорер: Пари има, ние сме неочаквано богати!

Според министъра над милиард лева отиват към бизнеса
Обновена: 23 дек 2021 14:12 | 23 дек 2021 14:08, Петя Славова
324
Лорер: Пари има, ние сме неочаквано богати!
Снимка: БГНЕС

Новото правителство вече е на власт и трябва да се справя с високите цени на енергетиката, със здравната криза и съдебната реформа. Според министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, в България пари има.

"Ние сме неочаквано богати, много крадени и пари има за най-различни мерки. Както казахме и по време на предизборната си кампания – за нас е важно да сме здрави и една активна кампания за ползите от ваксинирането е много важна”, посочи Лорер пред Нова тв.

"Министерството на иновациите, когато се конституира, също ще въведе зелен сертификат", посочи той. Но уточни, че зеленият сертификат за момента не е обсъждано да бъде въведен за цялата администрация. "Когато си говорим с инвеститори, те питат кой ще работи в нашите заводи. Ако не сме здрави и има опасност голяма част от населението да не може да изпълнява трудовите си задължения, това кара инвеститорите да се замислят дали да дойдат у нас, или да отидат в съседни държави, където нивата на ваксинацията е по-високо".

"Ние сме един млад екип. Това са 4 партии, които в историята на България никога не са работили заедно. Но успяваме да отреагираме бързо на всички предизвикателства, които ни се поднасят. Случилото се през последните няколко дни са нормални стъпки от растежа на едно правителство и един отбор, който трябва да работи още четири години заедно", коментира темата за ДС и изказването на Стефан Янев за НАТО.

Даниел Лорер обясни и каква точно ще бъде неговата длъжност и целите на министерството си. "Най-устойчивият растеж се получава, когато растем чрез иновации. Когато можем у нас да създаваме нови неща, които да движат икономиката за дълги години напред, а не производства, които лесно могат да бъдат преместени".

"Растежът трябва да е по-голям от инфлацията, за да чувстваме, че имаме успех", категоричен е министърът. По думите му хубавото е, че инфлацията е нещо, което се случва в цял свят. "Никой не е загубил позиции заради инфлацията. Най-вероятно тя  ще се обърне тази зима. И ще утихне".

По отношение на високите цени на тока Лорер подчерта, че не очаква масови фалити. "Смятам, че няма да има масови фалити. Програмата за бизнеса, която обявихме, е милиард, милиард и половина. Това не се е случвало в историята ни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ние сме неочаквано богати" - а ние ?????????
33
19
 
3
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Още защитавайте ГЕРБ И ЩЕ ЯДЕТЕ НА КОФАТА ТЪПУНГЕРИИИИИ
32
2
 
20
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
И тоя гелосан кат Кирчо,аз евреин с лопата и кирка в ръка не съм виждал,Лорер ще сложи Боко в малкият си джоб по краднене само гледайте
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още малко и ще се редя в социалните кухни
30
21
 
7
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Сами се издавате че тука сте ГЕРБЕРУНГЕЛСКИ НИЩОЖНИ ТРОЛЧЕТА ,ЩЕ СИ СЧУПИТЕ ПРЪСТИТЕ НА МИНУСА ГЛУПАЦИИИИИ.същите *** като БУДА нито една книга прочели.АМЕБИИ
29
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало пари - ми много ясно. Олиото от 2 лева стана 4. Двойно повече ДДС за същото количество олио. Кашкавалът от 8-9 лева 400 гр. На 12-14 лева. 50% повече ДДС. Токът за бизнеса от 119 лева на 800 лева. 3 пъти повече данъци за също количество ток. И т.н. и т.н.
28
0
 
22
 
! Отговори
Даниел Лорер преди 2 години
Не ликувайте! Скоро няма да сте богати! Даже и пари няма с имате! Хахаха!
27
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално. ДС кликата ГЕРБ-ДПС крадяха средно по петнайсет милиарда лева на година. Само да спрат да крадат, а това вече се случва, и ще има пари за всичко.
26
0
 
14
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
Единствения трепет, който все още задържа вниманието ви върху случващото се в Татковината е как ще успеете да оставите Нинова и другарите и с пръс у гс. Те това ме интересува. За сега с цената на тока изглежда да ви водят в резултата.
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом политиците са збогатяли значи народа е обеднял.
24
1
 
26
 
! Отговори
Пари има. За кой ? преди 2 години
Да. Вие наистина сте вече богати ! Ти. Кирчо. Асенчо. Нинова. Пинокио.....Нали за това толкова драпахте ? А в моя джоб не разбрах какво има ?
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай едни къси 100 000 тогава
22
11
 
4
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Бойко Рашков коментира и бездействието при получаване на "една изключително красноречиво говореща информация, че от една банка по някакъв много странен начин се теглят пари кеш, които отиват в неизвестна посока". "За мен не е тайна къде са отишли тези пари ??ББ??(предназначени за изграждането на лот 5 на магистрала "Хемус.Предстоят драматични времена.
21
1
 
30
 
! Отговори
Рошо преди 2 години
Той е ясно, че има пари, ама ние нямаме :(
20
3
 
18
 
! Отговори
иновация преди 2 години
верно че сте богати , тия заеми дето кирчо ги изтегли нали трябва да ги усвоите .
19
1
 
25
 
! Отговори
BG преди 2 години
Найс, правителство на орел ,рак, и щука ииии РАДЕВ. Пари за крадене има ,ама как ще си ги поделят
18
2
 
24
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Колко еврейски пачки имаш.... 75% от народа е под границата на бедността :)))
17
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно наистина има пари щом тая еврейска пиявица се намърда във властта, тоест в кацата с меда
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей,мишок...
15
1
 
31
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Ликувай народе, неочаквано богати са!