Няма да разследват Борисов за всяване на паника с ваксините

През октомври той заяви, че у нас се използват ваксини с изтекъл срок
30 дек 2021 09:26, Нели Христова
88
Няма да разследват Борисов за всяване на паника с ваксините
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура е отказала да образува разследване срещу бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по сигнала, подаден срещу него от Стойчо Кацаров, докато беше служебен здравен министър.

Това съобщава в. "Сега" след проверка в деловодство на прокуратурата. Кацаров сезира прокуратурата срещу Борисов в края на октомври заради публичните му твърдения, че в България се поставят ваксини с изтекъл срок на годност.

Всяването на паника е престъпление според НК. След седмица мълчание прокуратурата обяви, че ще иска документи от здравното министерство "какви са тези ваксини, кога са купени, какъв е техният срок".

В сигнала до градския прокурор Илияна Кирилова Кацаров обяснява, че думите на Борисов са фалшиви новини. И са деяние с висока обществена опасност, тъй като са направени в разгара на епидемична вълна, а автор им е бивш премиер и настоящ партиен лидер - всичко това може да повлияе на доста хора, отказвайки ги да се ваксинират, или да събуди тревога в тях. Кацаров смята също, че изреченото от Борисов е заплаха за националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
3
 
! Отговори
Изчервен Министър преди 2 години
Ама разбира се че няма да го разследват. нали сега "новите" управници използват същите схеми . ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА Е ДА СЕ ИЗКУПУВАТ ЗА ЖЪЛЛТИ ЕВРОЦЕНТОВЕ ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ ВАКСИНИ С ИЗТИЧАЩ СРОК НА ГОДНОСТ А В БЮДЖЕТА ДА СЕ ДЕКЛАРИРАТ КУПЕНИ КАТО НОВИ НА РЕАЛНАТА ИМ ЦЕНА .... Кой ще ги ревизира за да излезе истината наяве ? Господ ли ? Няма как да си драпал с толкова зор да станеш министър и да няма келепир .... Айде. Скоро и НОВ заем за да "купим" още ваксини ....
64
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква паника, бе? Как така се паникьосваш когато те информират. Чудят се каква вина да измислят на Борисов. Прилича като делото срещу Ку-ку от 90-те години. Гледал накой ХУМОРИСТИЧНО предаване и се изплашил, че има авария в Козлодуй. И вкарва цяла България в измислен филм роден от мипсата на мозък в главата му. А сегашните мълчат и се скатават. Това ли е по-доброто поведение?
63
3
 
6
 
! Отговори
Иван преди 2 години
На какво основание отказват, все пак, няма ли да разберем?
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази новина е като да се каже че АлКапоне е вкаран в затвора зашото не си е платил данъците, а АлтавотоБоре защото си е НАДПЛАТИЛО данъчните задължения
61
6
 
9
 
! Отговори
Д-р ГЪЛЪБОВА преди 2 години
Заповядайте в Курило!... Всички от щаба на Резидент + гласувалите за него
60
9
 
16
 
! Отговори
Тоя е Никой вече !!! преди 2 години
Цялата му партия трябва да се разследва и да си получат присъдите , а толупа ...си е за Карлуково , тежка шизофрения !!! Всеки си плаща рано или късно ...
59
8
 
16
 
! Отговори
toti преди 2 години
От тоя вече никой не се интересува,а това ще му коства много нерви и здраве ,където и да иде вече ще е сочен с пръст и децата ще бягат надалеч ,вместо да се снимат за спомен /как едно време/
58
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров е заплаха за националната сигурност
57
8
 
17
 
! Отговори
1 преди 2 години
Да, за сега няма,но след смяната на каскета,100% ще се разследва.Не може бивш премиер да бръщовели глупости.
56
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ал Капоне може да завижда на ББ, законно да си правиш каквото си искаш безнаказано си е направо красота.....
55
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев не ги съди за огромните злоупотреби, та за някакви си ваксини хахаха
54
8
 
9
 
! Отговори
Рашков-в затвора преди 2 години
ако откаже да каже,къде са 60 000 000 ЛВ от"Хемус...Цяла България видя, че той знае къде са парите
53
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов държеше за масовата ваксинация и обвиняваше служебните, че се бавят....После пък изтърси за изтекъл срок на ваксините...Всичко е стрес за народа и лична изгода на един политик, който не вярваше, че малко ще се променят нещата за него и партията му...Едва ли е от грижа за някого.
52
2
 
3
 
! Отговори
дърт гербер преди 2 години
Немъ Ъ, пцовате началнико оти палим патрулката и шъ въ окошаръ!
51
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов може да си говори и да прави каквото си иска, поне докато Гешев е там..... За другите, закона е различен.....Българският закон е според това кой го нарушава....Но и това някога ще се промени.
50
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, може ли гешеф да разследва шефа си?
49
17
 
13
 
! Отговори
Уаааууу преди 2 години
Понеже Борисов бил казал истината/което е написано на ампулите/, а точно този който е трябвало да обясни, че срокът е удължен с три месеца ..Кацаров ,ще вика кой ми с** в гащите! И за щатните естествено, "Гешев" е виновен! Тоя филм сме го гледали! Всъщност, къде се покри Фигурантът Радев, да вземе отношение по енергийната криза, и по здравната криза която се задава ? Пак ли се е скрил зад полата на Деса, или тази на Вицето?
48
6
 
17
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Прокуратурата е Бокопомазана
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ги удря каскетът :) Да се чудиш защо му искаме оставката :)
46
3
 
19
 
! Отговори
мак преди 2 години
Остава недосегаем и покровителстван, но съдиха една жена, която каза, че лекарствата ще свършат, нали тя всяваше паника. А някои мечтаят да го тикнат зад решетки. Щом дори не повдигат обвинение, поне малко да му счупят кефа и самочувствие, за това, което каза, какво остава за по-серозни обвинения, където трябва да се съберат доказателства. Късметлия.