Няма да разследват Борисов за всяване на паника с ваксините

През октомври той заяви, че у нас се използват ваксини с изтекъл срок
30 дек 2021 09:26, Нели Христова
88
Няма да разследват Борисов за всяване на паника с ваксините
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура е отказала да образува разследване срещу бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по сигнала, подаден срещу него от Стойчо Кацаров, докато беше служебен здравен министър.

Това съобщава в. "Сега" след проверка в деловодство на прокуратурата. Кацаров сезира прокуратурата срещу Борисов в края на октомври заради публичните му твърдения, че в България се поставят ваксини с изтекъл срок на годност.

Всяването на паника е престъпление според НК. След седмица мълчание прокуратурата обяви, че ще иска документи от здравното министерство "какви са тези ваксини, кога са купени, какъв е техният срок".

В сигнала до градския прокурор Илияна Кирилова Кацаров обяснява, че думите на Борисов са фалшиви новини. И са деяние с висока обществена опасност, тъй като са направени в разгара на епидемична вълна, а автор им е бивш премиер и настоящ партиен лидер - всичко това може да повлияе на доста хора, отказвайки ги да се ваксинират, или да събуди тревога в тях. Кацаров смята също, че изреченото от Борисов е заплаха за националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
20
 
7
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Кацаров трябва да бъде съден, за нехайство и бездействие по време на пандемия, и "удивителното" първо място по брой починали в света! А наглостта на хрантулниците на Радев бие още по-големи рекорди! Що не каже, колко ваксини подари на Бутан и Бангладеш, и колко продаде на Норвегия! Сега вероятно ще купуват нови!
44
5
 
27
 
! Отговори
НА ТАЗИ преди 2 години
ПРОКУРАТУРА ПАК И ЛЪСНА МАЙМУНСКИЯТ ***. ЩЕ РАЗСЛЕДВАНЕ САМО ТЕЗИ ЗА КОИТО НАРЕДЯТ БИБИТКО И ШИШИ. ВСИЧКИ СА ЗА СМЯНА. ЗАВИСИМИ СА.
43
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прикриватурата работи за шефа си - пълна липса на изненада :)
42
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя колко е долен и гаден. Добре че никога повече няма да види държавна власт. Окраде и съсипа България!!
41
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Други са неговите престъпления. Това, че е казал истината в случая, не е престъпно. Виж, за всяване на паника локумчев, гологлавото с нашивките и компания трябва да понесат не само отговорност, но трябва и да се линчуват. Борисов го направи същото през 2020 и наложи безумни мерки - за това трябва да бъде разследван и съден, не за изнесената истина с изтичащия срок на инжекциите.
40
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то пък много е сложно такова разследване, просто взимаш флаконите и прочиташ срока на годност и поглеждаш календара, но в крайна сметка на протестърите, преминали през курса на лодкара, после станали чалгари и сега вече са с Почтените Измамници, но радевчетата си остават аутсайдери и даже от своите няма да получат нищо, ОСВЕН ака нямат тетка в щаба на Държавна сигурност на рундю
39
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кой си е мислил, че истинските престъпници у нас някой някога ще разследва? Кой ще ги разследва? Колегите им или поставените от тях в прокуратурата и МВР пионки?
38
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне от кумова срама да бяха имитирали едно разследване. По отношение на други хора веднага им спретваха нещо, но към ту лупа не. Пък ходи и имай доверие в прокуратурата, няма как да стане.
37
14
 
21
 
! Отговори
Ангелов преди 2 години
Истина е че каруца ров обяви че срока на ваксини те се удължава след като той беше изтекъл и Борисов го бе съобщил. Грешката всъщност е на каруца ров защото от лобизъм и напъни да свърши работа на някого беше си забравил работата да информира населението за настъпилите срокове на годност на ваксини те.
36
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато Гешев е главен прокурор никой от ГЕРБ-ДПС няма да бъде разследван. То това му е работата на Гешев. Да ги пази
35
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21---естествено, баце си е чиста проба расов жребец!
34
30
 
9
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВЕЦ преди 2 години
и аз съм съгласен, че на НАЙ-ГОЛЕМИЯ престъпник Румен Радев Кремълски трябва да се потърси отговорност и да се отстрани от властта, за организиране на метеж, действия в полза на Русия и насочени срещу съюзниците ни от НАТО, за развихрилия се хаос в икономиката и енергетиката, за високите цени и за... и за... въсщност той наруии Конституцията, какво по-голямо нарушение трябва да извърши
33
26
 
9
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе анонимници в кой век живеете? Та не ГЕРБ и ББ изнесоха парите на хората , фалираха страната три пъти и направиха долара 3000лв , създадоха мутри и олигарси , които сега си развяват байряка и подкрепят правителство и президент! Тия новите вместо промяна правят подмяна и не спазват законите и Конституцията и на тях нокой не им търси сметка! Това ли е новото? Нов бардак със ..... ...... не се прави!
32
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле колко фалшива информация се лее от медиите по тоя ковид... Само като се почне как ваксината предпазва от разболяване, пък после от влизане в болница, пък после от смърт. Като се мине през 2 дози и сте вечни, после не бе 3 и всичко е тип топ. Сега 4 дози. Да припомним ли ваксинирайте се и ще си върнем живота... ама някой друг път. Тия ако почнат наистина да съдят за фейк нюз, то един специалист и една медия няма да остане! Та за това са кротки и с ББ, че и тях ги чака
31
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на тая *** ще и дойде Коледата.Тази година я помилваха,ама за догодина не съм сигурен.
30
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това, че каза за изтичащия срок на ваксите Баце заслужава похвала. Какъвто и да е, благодаря че го каза. Бог знае какви щяха да ги вършат ако не го беше казал.
29
2
 
10
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Защо?
28
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро на най-големия престъпник ще се потърси сметка,не за паниката,а за ограбване на населението в особено големи размери.Заедно с Влади Горанов,Л.Павлова,Н.Нанков и други от ОПГ ГЕРБ.
27
7
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
тогава да съдят и БНР за внасяне на паника а има и други предавания, които могат да бъдат съдени
26
7
 
23
 
! Отговори
Лили преди 2 години
Каскета пак си е свършил работата!!!!!!!!