Кацаров: Атаката срещу мен е с крайна проекция Румен Радев

Бившият здравен министър твърди, че няма представа за какви злоупотреби говори КПКОНПИ
5 яну 2022 09:13, Ния Христова
160
Кацаров: Атаката срещу мен е с крайна проекция Румен Радев
Снимка: БГНЕС
"Казусът с тестовете за учениците са удобен повод да уронване на престижа и името ми". Това заяви пред bTV бившият служебен здравен министър Стойчо Кацаров.
 
Преди дни стана ясно, че КПКОНПИ са установили данни за корупция при поръчката за купуването на тестовете за коронавирус. Стойчо Кацаров твърди, че няма представа за какви злоупотреби говори антикорупционната комисия.
 
"Истинската причина да се прави опит да се урони името ми е свързана с няколко големи столични болници и най-вече – с детската болница. Това е истинската причина", каза Кацаров.
 
Бившият здравен министър добави, че още преди да се проведе поръчката за тестовете депутат от ГЕРБ е заговорил за злоупотреби.
Още по темата
 
 
"Той навя съмнения за корупция още преди да е обявена тази поръчка", каза Кацаров.
 
"Това е атака, чиято крайна проекция е президентът Румен Радев. Другата линия е икономическа. За детската болница има платени 10 млн. лв. без да е извършена никаква дейност, без законово основание да се платят тези средства и до този момент не са предприети никакви действия за разкриване на истината около този случай. Ето ви 10 млн. причини да бъда атакуван аз, да бъде атакувано управлението на служебното правителство", допълни Кацаров.
 
Той обясни, че МС е определил бюджет за тестовете 12 лв. на бройка за 1,5 млн. теста.
 
"Ние купихме 4,7 млн. теста – три пъти повече за същите пари. Три пъти по-ниска цена е постигната по време на поръчката", каза Кацаров.
 
"Те имат всички документи, цялата документация е представена на прокуратурата. Ако сме правова държава, не аз трябва да посочвам. Прокуратурата трябва да ги посочи", каза Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
16
 
! Отговори
Ранърса преди 2 години
Айдя айдя, ти вече си пътник, и те чакаме с Киро жарта надървени, за да ти пооправим лъжливата уста. Ааа щяй да забравя, вземи си вазелин, че тук е кът.
65
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пръснали 12 млн. за кво? - да хванат трима ученици със сополи, пък за тези, които наистина имат нужда от пари за лечение събираме капачки или стотинки в магазините. Как не ви е срам бе
64
7
 
33
 
! Отговори
Радеф=Череп преди 2 години
Радеф юмручето е в дъното на всяка една корупционна схема в България
63
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 76 Време е финансовият министър да приложи правото си да завежда искове към прокурори, които са ни докарали изплащане на обезщетения на незаконно "атакувани", та да си седнете на ..., трроле.
62
3
 
26
 
! Отговори
Кацаров - в затвора! преди 2 години
Тази радева калинка плати ли си изследванията в Пирогов или и там мина безплатно?
61
1
 
10
 
! Отговори
гост преди 2 години
Бе човек после се обърна на фурнаджийска лопата.
60
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атаки трябва да има всеки ден и час от нормалните българи срещу корупцията, шуробаджанащината и престъпленията, които се извършват всеки ден от шайката на Радев и Петков!
59
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям умник е. В магазина и китайския не можеш да влезеш да си купиш га.щи и чорапи без хвърчащата зелена бележка, а в Кауфланда и Лидъл до тях влизаш и си купуваш всичко-га.щи, едене, пиене, ел уреди. Явно вирусчето и то си има график и избира промоциите. И как да вярваш на измишльотините на тия "смели борци", колкото и да ти се иска.
58
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болните днес са 6250 и това е основана заслуга на този плъх Кацаров.
57
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клюноносия психар щом се оправдава, значи бая кинти е гушнал.
56
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчо Кацаров е син на първият секретар на БКП в Дупница. Също е бил комсомосли секретар и активен член на БКП до 1994 г, когато отива в СДС. Оттам ги взима Иван Костов.
55
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 000 души в повече от миналата година за загинали от Ковид в сравнение с предходната при управлението на Радев к Кацаров.
54
3
 
26
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
Тоя даде една камара пари,да изкарва силом здрави деца,че са болни.Само и само да има бройки.А за истински болните деца събираме капачки и смс-и...И има нахалството да говори!Давай Цацаров,разкажи му играта.Да им лъснат мръсните ризи.То не бяха сертификати,то тестове,то нелицензирани машини,то гонения на 80-годишни хора,че търгували с гласове.Баба и дядо на село - най опасните крими герои!
53
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко има каза още пред една година, че ако искат нива детска болница ще я има само за една година като рекомстрикция на вече построената до Майчин дом. Това е и най добрата локация за болница. Главболгарстрой бяха готови с проекта и не опираше до много пари. Но за политически Пи аа пр.остите майки от инициативния комитет, които очевеидно повече разбират от медицина, педиатрия, хигиена, градоустройство се вързаха на глупостите на протестърите, че сградата на грубия строеж била подходяща.
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРЕ ЩЕ ТЕ ВАКСИНИРАМЕ СЪС СНАЙПЕР ОТ НЯКОЙ ПОКРИВ
51
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управлението на пр.Осетия военен Радев е изключително корумпирано и изнесените данни въобще не са изненада. Само за м.Декември правителството на Радев и Петков е отклонило над 9 млрд лв държавни средства в свои сметки в страната и чужбина. Завършихме годината с дефицит от 4 млрд лв като през цялото време се твърдеше, че имало рекордни проходи.Не стана ясно и защо като има рекордни приходи през ноември се взеха заеми в размер на 3,8 млрд лв.?
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А имаше ли смисъл от постигнатата 3 пъти по-ниска цена~. Отново хвърлени 100% пари, без мисъл. Просто три пъти по-ниска печалба от предварително заложена от МС. Същото е и за другите тестове. И за ваксините за деца
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 57 Вие започнете да го съдите, пък всички ще ги видим доказателствата :) каскетът няма да може да го спре тогава :)
48
4
 
19
 
! Отговори
ВБЗ преди 2 години
Какво се обясняваш всички сте едни и същи. Престижа му уронвали ти имаш ли такъв?
47
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРЕ ФОРМУЛРЯСКИ, ЗАМИНАВАШ СИ ОБРАТНО В ХАРВАРД ДА ЧИСТИШ ТОАЛЕТНИТЕ