Христо Гаджев: Най-големият проблем не е Гешев, а инфлацията

"Не е важно да се правят промени на принципа "стани да седна"
49
Христо Гаджев: Най-големият проблем не е Гешев, а инфлацията
Снимка: БГНЕС, архив

Иван Гешев не е най-големият проблем. Най-големият проблем са инфлацията и високите сметки. Инфлацията се е покачила толкова драматично, това изяжда доходите на хората, заяви пред БГНЕС народният представител от ГЕРБ Христо Гаджев, след като управляващото мнозинство поиска оставката на главния прокурор от трибуната на Народното събрание.

Още по темата
Според Гаджев управляващите се бавят ненужно дълго.

"Съдебна реформа се прави със законопроекти. Такъв законопроект няма внесен в Народното събрание. Ако месец и половина им трябваше за една декларация, да видим колко време ще им трябва за законопроектите", каза Гаджев и отбеляза, че ГЕРБ са направили много стъпки в годините на управлението, за да се подобри съдебната система.

"Това, което сме правили през мандатите, са законодателни промени за систематизиране на съдебната система, за да може ефективно да раздава правосъдие. Доколко тя се справя с тази задача, е въпрос на анализ. Не е важно да се правят законодателни промени на дадено лице на принципа "стани да седна", а как да се подобри работата на институциите. Най-вече да се подобри ефикасността на самите съдии и прокурори. Също и бързина на съдебния процес, за да не се бавят делата с години", категоричен е Гаджев.

Според него най-важно е управляващите да се справят с високите цени на тока.

"Доколко се опитват да се сменят наратива, ще видим дали ще успеят, но важно е да се справят с цените на тока. Това е най-важното нещо към момента. Как ще се справим с поредната вълна на ковид, ако болниците не могат да си платят сметките за ток", запита депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
14
 
! Отговори
Възмутен от Гешев преди 2 години
Така е, и Цацаров и Гешев потъпкаха правата на Васил Божков, на Баневи, на Арабаджиеви, на разни кокаинови крале, на изнасилвачи и убийци на деца.Просто е възмутително как не са ги оставили да ни избият до крак тия години!
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SSГлавен проблем е, Гешев отне имоти и незаконно имущество за 3 млрд лв на организираната престъпност, която ви доведе на власт. И най-възмутителното е, че Гешев започна дело срещу Пламен Бибиков, спонсор на кампанията на Румен Радев за отравянето на земята около Монтана с токсични отпадъци заводите му.
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цацаров, а след това и Гешев деформираха институцията Прокуратура до степен да бъдат потъпкани ценности, но най-вече обвинението трява да служи на обществото и всеки отделен гражданин чрез закона. От висша форма на държавността правото бе употребено по безпрецедентен начин в услуга на мафиотски интереси. Дори фашистът Мусолини е воювал срещу мафията в Италия, а тук властта стана част от мафията, или обратното все едно.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До vladyВикаш, трябват ни такива спонсорирани от НПО-тата на Сорос като адвокатката на Баневи Надежда Йорданова, по настоящем правосъден министър?
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До vladyОбясни ни за Христо Иванов от ДБ, който е с отнети адвокатски права?
16
15
 
5
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Неграмотните юрист-милиционери в правосъдието са сериозен проблем и Гешев е най-високопоставения от тях. Трябват подготвени юристи, завършили нормално право вместо висше милиционерско с крайно недостатъчен хорариум на много важни правни дисциплини и част от тях на текуща оценка.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ице кажи нещо за Силвената от Шумен ?Колежката има съпруг които е осъден в Испания за международен трафик на наркотици.Така ли работите вече Ице а?
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още, още ще гледаме този цирк. Гешев ще си тръгне, друг ще дойде и пак ще има протести и пак ще го сменим и така до безкрайност. Проблемът не е в личността, а в правилата за избиране.
13
3
 
19
 
! Отговори
Буджака преди 2 години
Кръгът Капитал около Иво Прокопиев и Демократична България е заинтересованата страна Иван Гешев да не е главен прокурор, защото той започна разследване срещу Прокопиев за приватизацията и фалита на Каолин АД. За незаконния му строеж до Созопол в Буджака, отделно.Вилата му е директно на скалите и случаят е аналогичен като този в Росенец.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислих, мислих и стигнах до извода, че борбата за оставката на гешев е фалшива. Ако искаме наистина промяна трябва да смениме системата, която допусна гешев да стане главен обвинител. Иначе нищо не правим, просто ще заменим гешев с нешев и нещата ще си останат същите още едно поколение
11
5
 
5
 
! Отговори
riho преди 2 години
Добре де, от всички изкзали се днес от трубуната защо баш на този, как му беше името, решихте да ни информитрате? 99492
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най- големият проблем е да се откачи Прокопи и да се спаси! Той е правилен олигарх и да го разледват не е демократично!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военната"прокуратура" прикри далаверите на Ники Петров, Ненков и масона, те са следващите
8
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-голям проблем е мафията герб-дпс, която се е окопала и завзела държавата, а гешев им е пъдар, който трябва да се разкара!
7
11
 
11
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ преди 2 години
Разбира се, че инфлацията е проблем за всеки от нас. Но Гешев и инфлацията са проблеми от съвсем различно естество. Езуитското омешване на двата проблема има за цел хитрото неглижиране на проблемите около главния прокурор, а такива има.
6
17
 
8
 
! Отговори
Жертва на терор преди 2 години
Христо Гаджев знае ли, че познати на Гешев изтезават хора, знае ли че подчинените на Гешев поръчват масови СРС-та за контрол на гражданите, знае ли, че Гешев е заявил, че ще унищожи цяла група от населението ако от ЕС му позволят! Гаджев знае ли, че фашизма на Иван Гешев е забранен по Конституция! М. Г
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-големите проблеми са в МС и НС. Трябва незабавно всичко да се вдигне във въздуха и да започнем начисто.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инфлацията, че е проблем, проблем е. Но да използваш държавния апарат за разчистване на сметки и избирателно прилагане на закона за да се облагодетелстват един куп тарикати си е доста голям проблем. И със и без инфлация докато има корупция, няма да стане работата. Не само оставка, но съд и затвор трябва.
3
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафиот назначен на поста Главен прокурор на държавата е също толкова голям проблем, колкото и инфлацията.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое увеличи цената на тока